Σ.-Κόλινς-(fed):-Προσεκτικές-μειώσεις-των-επιτοκίων,-βασισμένες-στα-στοιχεία
ΚΟΣΜΟΣ

Σ. Κόλινς (Fed): Προσεκτικές μειώσεις των επιτοκίων, βασισμένες στα στοιχεία

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Βοστώνης, Σούζαν Κόλινς, δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια προσεκτική, εξαρτώμενη από τα στοιχεία προσέγγιση καθώς μειώνουν τα επιτόκια, ώστε να διατηρήσουν τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας.

Τα πρόσφατα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της εντυπωσιακής έκθεσης για την απασχόληση τον Σεπτέμβριο που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, δείχνουν ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ βρίσκεται “γενικά σε καλή θέση”, ανέφερε η Κόλινς. Πρόσθεσε ότι τώρα έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει “έγκαιρα” στον στόχο της κεντρικής τράπεζας, μαζί με μια υγιή αγορά εργασίας.

“Κοιτάζοντας μπροστά, η διατήρηση των ευνοϊκών οικονομικών συνθηκών θα απαιτήσει την προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής, ώστε να μην επιβληθούν περιττοί περιορισμοί”, δήλωσε η Κόλινς την Τρίτη. “Μια βασισμένη στα στοιχεία προσέγγιση … θα είναι κατάλληλη καθώς εξισορροπούμε τους κινδύνους και παραμένουμε εξαιρετικά προσεκτικοί και στα δύο μέρη της εντολής του Κογκρέσου μας – τη σταθερότητα των τιμών και την απασχόληση”.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε το κόστος δανεισμού κατά 50 μονάδες βάσης τον περασμένο μήνα, ξεκινώντας τον κύκλο χαλάρωσής της με μια κίνηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου. Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε ότι η μείωση του επιτοκίου είχε στόχο την ενίσχυση της οικονομίας και αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των αξιωματούχων ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο του 2%.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν περισσότερη ευχέρεια να μειώσουν τα επιτόκια με πιο αργό ρυθμό, μετά από νέα δεδομένα που έδειξαν ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ προσέθεσε 254.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,1%. Η ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση άμβλυνε την πίεση στη Fed, μειώνοντας τις ανησυχίες για την αγορά εργασίας.

Η Κόλινς ανέφερε ότι οι επιπτώσεις της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής γίνονται αισθητές στους τομείς της οικονομίας που είναι ευαίσθητοι στα επιτόκια. Η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Βοστώνης δήλωσε επίσης ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι πιο “ευάλωτη” σε σοκ, τώρα που η αγορά εργασίας επιβραδύνεται και η οικονομική ανάπτυξη μετριάζεται.

Related posts

Το Ισραήλ ευχαριστεί τον Μπάιντεν για την “ακλόνητη στήριξή” του

James Rollner

Πολωνία: Συνελήφθη Λευκορώσος που φέρεται να διέταξε επίθεση εναντίον στενού συνεργάτη του εκλιπόντος Ναβάλνι

timesadmin

Το μέγα λάθος του Ζελένσκι

wp-needuser

Νορβηγία: Η Unrwa προτείνεται για το Νόμπελ Ειρήνης

timesadmin

Κάλας: Ο θάνατος του Ναβάλνι είναι άλλη μια σκοτεινή υπενθύμιση του αδίστακτου ρωσικού καθεστώτος

timesadmin

ΗΠΑ: Ψηφοφορία στη Γερουσία για την αποπομπή του Μπομπ Μενέντεζ ζητά ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ

protothema.gr