Σύγχρονο-ελληνικό-σινεμά-στην-ΕΡΤ1
ΣΙΝΕΜΑ

Σύγχρονο ελληνικό σινεμά στην ΕΡΤ1

Δύο ελληνικές ταινίες της τελευταίας δεκαετίας έρχονται αυτόν τον μήνα στην ΕΡΤ1, την Κυριακή 6 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Ο Μαγικός Καθρέφτης Ο Μαγικός Καθρέφτης

Ο Μαγικός Καθρέφτης (2016)

Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του τριανταπεντάχρονου Κλεάνθη (Μάκης Παπαδημητρίου).
Όταν ανακαλύπτει έναν “Μαγικό καθρέφτη” (Κώστας Κόκλας), διατεθειμένο να πραγματοποιήσει και τα πιο τρελά του όνειρα, αρπάζει την ευκαιρία. Ο “Καθρέφτης” εκπληρώνει τις ευχές του, δίνοντάς του μάλιστα τη δυνατότητα να τις επαναδιατυπώσει όσες φορές θέλει. Οι επιθυμίες του γίνονται πράξη, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα “κάτι”, εξαιτίας του οποίου ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την ευτυχία. Ή, τουλάχιστον, έτσι νομίζει. Σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα
Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 20.15

Πίσω από τις Θημωνιές

Πίσω από τις Θημωνιές

Πίσω από τις Θημωνιές (2022)

Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη,  μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα σ’ αυτό το καταπιεστικό περιβάλλον. Ένα τραγικό γεγονός θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του. Σε σκηνοθεσία Ασημίνας Προέδρου, με τους Στάθη Σταμουλακάτο, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστο Κοντογεώργη, Ντίνα Μιχαηλίδου και Πασχάλη Τσαρούχα.
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 22.00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Related posts

Η ταινία «Φυλλοροή» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγρινίου στον κινηματογράφο «Άνεσις»

protothema.gr

Home Cinema: 10 ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση

timesadmin

95 λεπτά με κομμένη την ανάσα: Στο Disney+ σε περιμένει ένα από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ των τελευταίων ετών – Λίγοι το έχουν δει

timesadmin

Cine Νοσταλγία: Oι ταινίες και οι ώρες προβολών για αυτή την εβδομάδα – Κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις!

wp-needuser

Ελληνικό box office: Ακόμα μια πρωτιά για το ‘Λατρεύω να σε Μισώ’

timesadmin

Δέκα Χρόνια «Σινεμά με Θέα» – Το αγαπημένο θερινό ραντεβού του 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!

timesadmin