ΣΥΡΙΖΑ:-«Πονοκέφαλος»-για-Κασσελάκη-το-οικονομικό-αδιέξοδο-του-κόμματος-–-Τα-σενάρια-που-εξετάζονται-για-την-«Αυγή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Πονοκέφαλος» για Κασσελάκη το οικονομικό αδιέξοδο του κόμματος – Τα σενάρια που εξετάζονται για την «Αυγή»

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφτηκε τα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή» την Παρασκευή το μεσημέρι, ύστερα από την χθεσινή συνάντησή του με τους εργαζόμενους έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με το MEGA, λόγω της αβέβαιης οικονομικής κατάστασης, η απόφαση για την αναστολή της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή» παραμένει σε ισχύ. Υπάρχουν, ακόμη, φήμες για πιθανούς ιδιώτες επενδυτές, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Μια άλλη πιθανότητα που εξετάζεται είναι η αυτοδιαχείριση του μέσου από τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προς τον πρόεδρο, καθώς, μεταξύ άλλων, ελήφθη μια απόφαση για την εφημερίδα δίχως να ενημερωθούν και δίχως να προηγηθεί κάποια συζήτηση.

Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο και τα δυσμενή στοιχεία δεν αμφισβητούνται από τα στελέχη. Μεγάλο θέμα είναι η επιβίωση των κομματικών μέσων και φυσικά οι εργαζόμενοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οικονομικός διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης έχει ήδη παρουσιάσει τα στοιχεία για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αποτυπώνεται η δύσκολη κατάσταση. Αύριο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής επίσης αναμένεται να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία για τις δαπάνες και τα έσοδα του κόμματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα ταμεία του κόμματος είχαν μπει 35 εκατ.€ από την κρατική επιχορήγηση για τα έτη 2019- 2022. Το 2023 το κόμμα έλαβε 11,5 εκατ. ευρώ, ενώ το 2024 4,5 εκατ. ευρώ.

Το ετήσιο κόστος για την «Αυγή» και το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» διαμορφώθηκε ως εξής:

-2015: 970.000 €

-2019: 3,1 εκατ. €

-2021: 3,6 εκατ. €

-2024: 4,1 εκατ. €

Επίσκεψη Κασσελάκη στην «Αυγή» – Τα σενάρια που εξετάστηκαν

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της «Αυγής», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στα γραφεία της Αυγής, όπως είχε δεσμευτεί, και συζήτησε με τους εργαζόμενους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την επόμενη ημέρα τους.

«Από την καρδιά μου το λέω πως οι τελευταίοι που ευθύνονται για αυτήν την δύσκολη κατάσταση είναι οι εργαζόμενοι» είπε απευθυνόμενους στους παρευρισκόμενους. Δήλωσε όμως αισιόδοξος, τονίζοντας πως η ενίσχυση της Κυριακάτικης Αυγής και του Avgi.gr είναι το σίγουρο βήμα για την επόμενη μέρα.

«Στόχος μας να γίνει βιώσιμο και ελκυστικό το δημοσιογραφικό προϊόν που παράγετε όλοι εσείς στην Κυριακάτική Αυγή, την ιστοσελίδα και Στο Κόκκινο», είπε, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια με τις ιδέες και τις προτάσεις τους. Στις προθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη είναι να μην υπάρξει καμία απόλυση και να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι του καθημερινού φύλλου στο κυριακάτικο και την ιστοσελίδα.

Ωστόσο, διαπιστώνοντας πως η καθημερινή έκδοση παραμένει στο τραπέζι της διεκδίκησης, πρότεινε και τις επιλογές της αυτοδιαχείρισης του φύλλου από τους εργαζόμενους, απαλλαγμένο από τα μέχρι τώρα χρέη του, αλλά και της συνδιαχείρισης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους εργαζόμενους. Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνέλευση των εργαζομένων, όπου και θα συζητηθούν οι περαιτέρω κινήσεις.

Δείτε το βίντεο:

Related posts

Economist – Πάιατ: Η ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία θα έχει ολοκληρωθεί ως το 2027

protothema.gr

Δείτε live: Μητσοτάκης: Αναζητούμε πόρους για να επεκτείνουμε το πρόγραμμα «Σπίτι μου»

timesadmin

Ζωρζέτα Λάλη: Αν έρθει η σειρά μου θα κρατήσω την έδρα – Δέχομαι απειλές

wp-needuser

Δημήτρης Τσιόδρας: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη με 163 ναι, 120 όχι και 3 άκυρα-λευκά

protothema.gr

Βελόπουλος: Να καταργηθεί τώρα η Συμφωνία των Πρεσπών

James Rollner