ΣΥΡΙΖΑ:-«Παρών»-στην-κούρσα-της-προεδρίας-δηλώνει-ο-Κασσελάκης-–-Πότε-θα-ανακοινώσει-την-υποψηφιότητά-του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Παρών» στην κούρσα της προεδρίας δηλώνει ο Κασσελάκης – Πότε θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του

Ένα βήμα πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος προανήγγειλε τις κινήσεις του απευθυνόμενος σε βουλευτές του κόμματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Τσακίρη που παρουσιάστηκε στο κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει μέσω βίντεο το πρωί του Σαββάτου πριν από την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα θέσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις υποψηφιότητες.

Σε συνομιλία του με βουλευτές, ο Στέφανος Κασσελάκης, φέρεται να είπε: «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δικής σας κι όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος».

Οι «87» επιχείρησαν στην Πολιτική Γραμματεία να αυστηροποιήσουν το πλαίσιο, ζητώντας να καταθέτει ο υποψήφιος το «πόθεν έσχες» του και να διερευνάται αν έχει τυχόν οφειλές στο δημόσιο.

Στο τραπέζι έπεσαν άλλες δύο προτάσεις: να κατατίθεται από τον υποψήφιο λευκό ποινικό μητρώο, κάτι που θα απέκλειε υποψηφιότητα από τον Νίκο Παππά που έχει καταδίκη από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και αύξηση από 30 σε 50 των υπογραφών από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, γεγονός που θα δυσκόλευε την υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη.

Τα κριτήρια εκλογιμότητας θα βρεθούν στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας που θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη, με τα στελέχη να έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Όπως δήλωσε «Στο Κόκκινο» ο πρόεδρος της Κ.Ο. Νίκος Παππάς: «Με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις για να μην μπορεί κανείς κακεντρεχής να μας πει ότι μπάζει από πουθενά. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συζητηθεί και το καταστατικό. Πέρσι κάναμε μια προεδρική εκλογή αποστεωμένη από την πολιτική συζήτηση στη βάση. Κάναμε ένα λάθος που δεν πρέπει να επαναλάβουμε».

Οι «100» ζητάνε κατάθεση πόθεν έσχες και καθαρό ποινικό μητρώο από τους υποψήφιους για την ηγεσία

Η Όλγα Γεροβασίλη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις της στο MEGA, ανέφερε: «Δεν πρόκειται για φωτογραφικές ρυθμίσεις αλλά για μια αγωνία γιατί έχουμε βρεθεί μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο κ. Κασσελάκης είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως. Δυσάρεστη εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Κεδίκογλου, επισημαίνει: « Είναι δυνατόν να θες μία θέση εν δυνάμει πρωθυπουργού και να υπάρχουν σκιές είτε για το πόθεν έσχες είτε για το ποινικό μητρώο; Ή να χρωστάς; Δεν μπορείς να είσαι μεγαλοοφειλέτης στο Δημόσιο. Γιατί από κει και πέρα έχεις εξαρτήσεις. Μπορεί καθένας να σε εκβιάζει».

«Με διοικητικά μέτρα δεν απαντάς σε πολιτικό πρόβλημα», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μιλώντας στο OPEN.

Έντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η αναφορά Κασσελάκη σε κουκούλες, με τον υποψήφιο για την προεδρία Απόστολο Γκλέτσο, να δηλώνει στον Alpha: «Αν ήμουν εκεί όταν ο Κασσελάκης μίλησε για κουκούλες, δεν θα την έβγαζε καθαρή».

Από την κουβέντα δεν έλλειψαν οι αναφορές για τις καταγγελίες της Κατερίνας Νοτοπούλου περί bullying από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Δείτε το βίντεο:

Οι πιθανές υποψηφιότητες

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πέραν του Στέφανου Κασσελάκη, ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία άφησε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δήλωσε: «Δεν έχω πει ότι θα είμαι, ούτε ότι δεν θα είμαι. Θέλω λίγο χρόνο». 

Αντίστοιχα αναμένεται να «ανοίξει τα χαρτιά του» το επόμενο διάστημα και ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος φαίνεται να είναι υποψήφιος.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και για τον Νίκο Παππά μετά τις δηλώσεις που έκανε στη ΔΕΘ, ενώ η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου παρ’ ότι γράφτηκε τις τελευταίες ώρες ωστόσο φαίνεται να μην ισχύει.

Related posts

Προκαλεί το φιλοτουρκικό κόμμα ΚΙΕΦ – Μιλά για «μακεδονική μειονότητα» στην Έδεσσα

timesadmin

Κάλυμνος: Νορβηγός τουρίστας ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του

timesadmin

«Δεν θα βάλω κανένα εμπόδιο, θα βρεθεί λύση», λέει o Ανδρουλάκης για το ασυμβίβαστο Δούκα

James Rollner

Για καθαίρεση Κασσελάκη μετά από εσωκομματικό πραξικόπημα γράφει το κορυφαίο ναυτιλιακό έντυπο Tradewinds

timesadmin

Νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς: Θα πρέπει να ξεχάσουμε τις παραλίες που ξέραμε, λέει ο Χαρίτσης

protothema.gr

Μητσοτάκης: Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ, καταδικάζουμε τις ιρανικές επιθέσεις

timesadmin