ΣΥΡΙΖΑ:-Νέο-casus-belli-το….-παρακόμμα-Κασσελάκη-–-Επανέρχονται-οι-σκέψεις-διαγραφής-του,,-τι-λένε-οι-Κασσελίστας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο casus belli το…. παρακόμμα Κασσελάκη – Επανέρχονται οι σκέψεις διαγραφής του,, τι λένε οι Κασσελίστας

Σε νέα περιδίνηση έθεσε χθες αιφνιδιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς το προσκλητήριο που απηύθυνε προς τους υποστηρικτές του να εγγραφούν ως μέλη όχι μόνο στις κατά τόπους οργανώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή στον isyriza (δηλαδή την ψηφιακή πλατφόρμα της Κουμουνδούρου), αλλά και στην προσωπική του ιστοσελίδα, εκτόξευσε στα ύψη την εσωκομματική αντιπαράθεση.

Casus belli το… «παρακόμμα»

Η ύπαρξη προσωπικής ιστοσελίδας του Στέφανου Κασσελάκη στην ηλεκτρονική διεύθυνση odikosmassyriza.gr, την οποία γνωστοποίησε ο ίδιος μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Star, σήμανε «κόκκινο» συναγερμό αργά το βράδυ μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία, κατά πληροφορίες, είχαν μείνει άναυδα από την νέα «πρόκληση», όπως τη χαρακτηρίζουν, από πλευράς του πρώην προέδρου. Και αυτό, γιατί τα περισσότερα κορυφαία στελέχη ανέμεναν από τον κ. Κασσελάκη να επιχειρηματολογήσει αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στην πρώτη του εμφάνιση μετά την απόρριψη της υποψηφιότητάς του, παρά να βρεθούν αντιμέτωπα με το «παρακόμμα Κασσελάκη», όπως ακριβώς περιέγραφαν την παράλληλη εγγραφή μελών, σε προσωποπαγή πλατφόρμα.

Σκέψεις διαγραφής

«Δεν έχει προηγούμενο πρώην πρόεδρος να διεκδικεί την επάνοδό του, στήνοντας κόμμα μέσα στο κόμμα», όπως σχολίαζαν, μεταξύ άλλων, πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση του ιστότοπου του κ. Κασσελάκη, ενώ στην αποδοκιμασία της πρωτοβουλίας του αναμένεται να προχωρήσει σήμερα και επίσημα η Κουμουνδούρου.

https://t.co/SUOZ6UMIQr
Εγγραφείτε! Γίνετε εθελοντές!
Το site μας είναι στον αέρα.
Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ.

Η φωνή μας είναι το Συνέδριο.
Δεν έχω τους μηχανισμούς.
Είχα και έχω μόνο εσάς.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει κάτι που υπερβαίνει τα πρόσωπα: Η επιστροφή της δημοκρατίας στο κόμμα…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) October 15, 2024

Στο πλαίσιο αυτό, πιθανότατα αύριο, Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία, προκειμένου να τοποθετηθεί απέναντι στην νέα αυτή κατάσταση, η οποία φέρνει πλέον όλο πιο κοντά σκέψεις περί διαγραφής του κ. Κασσελάκη, στη λογική της «αντιποίησης κόμματος». Για το λόγο αυτό, στο τραπέζι βρίσκεται και τυχόν συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, δηλαδή του Πειθαρχικού του κόμματος, με μοναδικό θέμα την συλλογή υπογραφών φίλων και μελών στην ιστοσελίδα του πρώην προέδρου.

Στο ίδιο πλαίσιο, «πρόκειται για τον ορισμό της φράξιας στο Καταστατικό μας» παρατηρούσε έτερο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο thetimes|-.gr, την ώρα που «ο Στέφανος Κασσελάκης υιοθέτησε αυτόν τον ιστότοπο που χρησιμοποιεί παραποιημένο το όνομα του κόμματος, όσο απίστευτο και αν ακούγεται», όπως περιέγραψε σε ανάρτησή του ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΚΟΕΣ, αντιδρώντας πρώτος δημόσια στην ψηφιακή πλατφόρμα Κασσελάκη.

panagiotopoulos1

Πολύ περισσότερο, όταν σε αυτήν δεν παρέχεται κάποια διασφάλιση με βάση την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς οι διαχειριστές του ιστότοπου αναφέρουν πως «ο επισκέπτης/χρήστης αναλαμβάνει τον σχετικό κίνδυνο και οποιοδήποτε τυχόν έξοδο προκύψει», σε περίπτωση «ιών» ή «επιζήμιων συστατικών».

2024-10-15_at_23_16_28

«Δημοσκόπηση» για το Συνέδριο

Την ίδια ώρα, «ευθεία υπονόμευση» των κανόνων και της δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ ανέγνωσαν πίσω από την κίνηση της πλατφόρμας Κασσελάκη στελέχη της πλειοψηφίας, καθώς επισήμαναν επιπλέον πως το σύστημα παράλληλων εγγραφών του δεν είναι ασύνδετο με την οργανωτική δυστοκία των «Κασσελίστας» να διαμορφώσουν συσχετισμούς και συμμαχίες μέσα στο κόμμα, ενόψει και της εκλογής Συνέδρων.

Με δεδομένο ότι το μέτρο για την εκλογή Συνέδρων έχει οριστεί από 1/40 έως 1/60, όπως και ότι ο αριθμός των Συνέδρων είναι απολύτως συγκεκριμένος, η εγγραφή μελών στην ψηφιακή πλατφόρμα του πρώην προέδρου θα μπορούσε να περιορίσει το επικοινωνιακό κόστος αποτυχίας των «Κασσελίστας» να ελέγξουν το Συνέδριο.

Ιδίως, όταν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χθες πως «είναι ξεκάθαρο καταστατικά ότι το επικείμενο συνέδριο μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει», ενώ εξέφρασε την επιθυμία να είχε οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο ως Πρόεδρος, ακόμη και αν αναγνωρίζει την πρόταση μομφής εναντίον του.

Αποστάσεις από τους «Κασσελίστας»

Άλλωστε, δηλώσεις και κινήσεις τις τελευταίες ημέρες από μεριάς στελεχών και κυρίως βουλευτών που στήριζαν ανοιχτά μέχρι πρόσφατα τον Στέφανο Κασσελάκη καταγράφουν μια ελαφρά μετατόπιση για ορισμένους εξ αυτών, ενώ άλλοι κάνουν δημόσια λόγο για «λάθη» του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχής γενομένης από τη Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο να κατέλθει υποψήφια πρόεδρος, λέγοντας ότι θα είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς, όμως, να αποκαλύψει αν θα θέσει η ίδια υποψηφιότητα, αν ο κ. Κασσελάκης αποκλειστεί και στο Συνέδριο. Στον αντίποδα, η κυρία Τζάκρη αποκάλυψε ότι δεν θα ακολουθήσει τον κ. Κασσελάκη, αν εκείνος φύγει από το κόμμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «θα παραμείνω στον ΣΥΡΙΖΑ αν φύγει ο κ. Κασσελάκης, αλλά και εκείνος θέλει να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4w5haj9icdt)

Αποστάσεις από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να κρατά, κατά πληροφορίες, και η βουλευτής Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, ενώ απρόθυμοι να ακολουθήσουν τον κύριο Κασσελάκη εκτός ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται βουλευτές του μέχρι πρότινος στενού κύκλου του, όπως οι: Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώτα Πούλου και Βασίλης Κόκκαλης.

Ο τελευταίος δήλωσε πως «ήμουν απ’ τους πρώτους, ο οποίος είπε μετά τις ευρωεκλογές ότι ο Κασσελάκης έκανε λάθη. Και ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Και ότι είχε τελειώσει η περίοδος χάριτος για όλους», τη στιγμή που «δε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν έγιναν λάθη, αλλά το μεγαλύτερο του λάθος είναι ότι πίστεψε πως υπήρχαν ειλικρινείς προθέσεις και ότι όλοι λειτουργούν «καλή τη πίστει».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4w85cwot13d)

«Η επιχείρηση αποκλεισμού και διαγραφής του από μια η κομματική ελίτ, δήθεν αριστερή και αυτοαναφορική νομενκλατούρα δε θα περάσει. Δε θα φύγει κανείς έως ότου διαγράφουν και αποκλειστούν όλοι όσοι τον στηρίζουν» τόνισε χθες στον Real Fm και η Ραλλία Χρηστίδου.

Ποσόστωση στη βάση

Με αρκετούς από τους βουλευτές των «Κασσελίστας» να μην εμφανίζονται διατεθειμένοι να κλείσουν οριστικά πίσω τους την πόρτα της Κουμουνδούρου, σε περίπτωση διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, ελλοχεύει, ωστόσο, ο πειρασμός καταγραφής του ποσοστού που απηχεί τους «Κασσελίστας» στον νέο συσχετισμό δυνάμεων που θα διαμορφωθεί στην μετά Κασσελάκη εποχή.

Υπό αυτό το πρίσμα, πέρα από τα ονόματα των βουλευτριών Ρένας Δούρου, Θεοδώρας Τζάκρη και Έλενας Ακρίτα που έχουν ακουστεί ως υποψήφιες πρόεδροι στη θέση του Στέφανου Κασσελάκη, δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα από τις τάξεις των «Κασσελίστας», με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και από πρόσωπο – «έκπληξη».

Ειδήσεις σήμερα:

Νέοι κανόνες για τα φιλοδωρήματα: Τι γλιτώνει ο εργαζόμενος και πώς θα ελέγχεται ο επιχειρηματίας

Η εκπληκτική μεταμόρφωσή του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη για την θεατρική παράσταση «Η Φάλαινα» – Δείτε φωτογραφίες

Αταμάν για την ήττα στη Γαλλία: «Πρώτη φορά βλέπω αυτό το μπάσκετ στη EuroLeague»

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης εναντίον Καρανίκα που μίλησε για πραξικόπημα – «Νίκο κούρασες, ως τι μιλάς, ως περαστικός;»

protothema.gr

Έφη Παπαθεοδώρου: Στηρίζει Νέα Αριστερά η «Θεοπούλα»

wp-needuser

Μητσοτάκης στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ: Τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί όταν πρόκειται να προφυλάξουν τον πολίτη – Δείτε live

timesadmin

Κασσελάκης: Ιδρύει ινστιτούτο κατά της ακροδεξιάς με γραφεία σε Αθήνα και σε Νέα Υόρκη

wp-needuser

Επίθεση Γεροτζιάφα στον Πολάκη: Απαξιώνει θεσμούς και πρόσωπα – Ας μου φέρει τον λογαριασμό για να μάθω πόσα πήρα 

James Rollner

Κεχαγιά: Ο κύριος Πολακης μιλάει πολιτικά, ευπρόσδεκτη η πρόσκληση – πρόκληση αμφισβήτησης, εφόσον τεθεί

James Rollner