ΣΥΡΙΖΑ:-Μία-ανάσα-από-την-διάσπαση-–-Ο-Κασσελάκης-δεν-καταθέτει-τα-«όπλα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μία ανάσα από την διάσπαση – Ο Κασσελάκης δεν καταθέτει τα «όπλα»

ΣΥΡΙΖΑ: Μία ανάσα από την διάσπαση – Ο Κασσελάκης δεν καταθέτει τα «όπλα»

πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ σήμα Κουμουνδούρου

Ένα βήμα πριν από τη διάσπαση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις πρωτοφανείς σκηνές που διαδραματίστηκαν στη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε και σήμερα ραντεβού στο Συνέδριο του κόμματος και χαρακτήρισε τον αποκλεισμό του σοκαριστικό γεγονός. Η απόφαση είναι αμετάκλητη, του απάντησε η Κουμουνδούρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν καταθέτει τα «όπλα» και έδωσε ραντεβού στο Συνέδριο με όσους αποφάσισαν τον αποκλεισμό του από τις υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Ξέρετε πια ότι μια χούφτα άνθρωποι είναι ικανοί για όλα. Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το συνέδριο, θα το αναβάλλουν και πάλι. Όμως και οι μηχανισμοί έχουν τα όρια τους. Και γι’ αυτό σας ζητώ να γίνετε ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας το οποίο θα σαρώσει όλους αυτούς τους μηχανισμούς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αμέσως ξέσπασε καυγάς με την Κουμουνδούρου να λέει πώς η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι αμετάκλητη. «Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου 12/10/2024, ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία» τόνισε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το όργανο συνεδρίασε με διαπιστωμένη απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς. Η απόφασή του αφορά τον κύριο Κασσελάκη και είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη» σημείωσε το γραφείο Τύπου.  ​

Το στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη επέμεινε ότι το Συνέδριο μπορεί να την ακυρώσει. «Με σημερινή του  ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δήθεν «αμετάκλητη» απόφαση όσον αφορά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη.

«Να υπενθυμίσουμε πως το άρθρο 20 του Καταστατικού είναι σαφές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το Συνέδριο έχει κάθε αρμοδιότητα, ως ανώτατο όργανο, να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σενάρια αναβολής του Συνεδρίου

Οι εικόνες ντροπής που σημάδεψαν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου με χαρακτηρισμούς, όπως «χούντα της Αριστεράς», αποδοκιμασίες και προπηλακισμούς δείχνουν την εικόνα πλήρους αποσύνθεσης.

Ήδη κυκλοφορούν σενάρια αναβολής του Συνεδρίου προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ωστόσο αρκετοί από το στρατόπεδο των «87» θεωρούν πώς δεν πρέπει να χαθεί το  momentum μετά τις δύο ήττες Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή.

Related posts

Εργαζόμενοι της Αυγής στον Κασσελάκη on camera: Μας έκλεισες χωρίς να συζητήσουμε – Mea culpa, τους είπε

wp-needuser

ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Ράμα στην Ελλάδα: «Επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη»

timesadmin

Χρυσοχοΐδης: Κάθε 45 λεπτά έχουμε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας – Εξασφαλίζουμε σε κάθε περιοχή ένα safe house

protothema.gr

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κτηματογράφηση – Ποιες ρυθμίσεις περιλαμβάνει

protothema.gr

Πολάκης: Νυχτερινή online κόντρα με Μωραΐτη: «Μπράβο Παύλο, βούτυρο στο ψωμί των 87» – «Έχεις αλλάξει 10 φορές άποψη»

timesadmin

Οι «Τίγρεις» του ΝΑΤΟ… έβγαλαν νύχια στο Σλέσβιγκ της Γερμανίας – Δείτε εικόνες και βίντεο

James Rollner