ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός κούρσας για την ηγεσία του κόμματος ο Κασσελάκης – Δίνει ραντεβού με τα κορυφαία στελέχη στο Συνέδριο

Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση εννέα ωρών, εν μέσω πρωτοφανούς έντασης και έκδηλης νευρικότητας εκτός της αίθουσας, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ η έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, η οποία μπλόκαρε την υποψηφιότητα του πρώην Προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές.

Η απόφαση, η οποία ελήφθη με 140 ψήφους υπέρ και 12 κατά και σε πλειοψηφία 152 παρόντων, αποτέλεσε, ωστόσο, προϊόν έντονων εσωκομματικών ζυμώσεων, αλλά και διαφωνιών από πλευράς των «Κασσελίστας», οι οποίοι απείχαν από τη διαδικασία, αμφισβητώντας ως «εκτροπή» την καθυστέρηση μέχρι την απαρτία.

Δείτε εδώ το πολύωρο live update του protothema.gr για όλα όσα έγιναν στην επεισοδιακή ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε βίντεο: «Χωρίς εμάς δεν θα ήσασταν εσείς» φώναζαν υποστηρικτές του Κασσελάκη μετά την ΚΕ


Όταν η απαρτία, ωστόσο, επετεύχθη με την έλευση και των τελευταίων μελών της Κεντρικής Επιτροπής από την επαρχία νωρίς το μεσημέρι, ο Γιάννης Μαντζουράνης γνωστοποίησε την έναρξη της συνεδρίασης, η οποία σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τον αποκλεισμό του κ. Κασσελάκη από την εκλογική κούρσα.

Από την πλευρά του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η Θεοδώρα Τζάκρη κατήγγειλε, κατά την ομιλία της πως «όταν αρχίζετε τον εξάψαλμο ότι το mail εξώδικο που ανακλήθηκε με ρητή δήλωση σας έθιξε τον αξιακό κώδικα, του αξιακού κώδικος, ώ αξιακέ κώδικα πόσο είστε υποκριτές που ο εν λόγω κώδιξ σας οδηγεί μεν στον διοικητικό αποκλεισμό προέδρου». Ωστόσο, ένταση επικράτησε στην αίθουσα, όταν η Γραμματέας της ΚΟ ζήτησε να τοποθετηθεί από βήματος, χωρίς, κατά πληροφορίες, να παραλάβει αρχικά τη διαπίστευσή της.

Στην κυρία Τζάκρη απάντησε από βήματος η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας πως «αν θέλει η συντρόφισσα Τζάκρη να πάρει τον λόγο να πάρει κάρτα και να διαπιστευθεί», ενώ στην ομιλία της η Αντιπρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «η μίνιμουμ πράξη αξιοπρέπειας είναι αυτό που καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα», για να προσθέσει ότι «οι κινήσεις μας είναι αντίδραση στη δράση. Λέμε ένα «Ως εδώ!». Ποιοι μιλούν για τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ; Εκείνοι που όταν είχαν την πλειοψηφία δεν ανέχονταν καμιά διαφορετική άποψη κι έφτιαχναν εσωτερικούς εχθρούς και υπονομευτές;» κατέληξε η κυρία Γεροβασίλη.

Η επίμαχη πρόταση

Εν τω μεταξύ, την πρόταση αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από την εκλογική κούρσα για την ηγεσία κατέθεσε ο Γιάννης Μουζάλας, ενώ σε αντίστοιχο κλίμα κινήθηκαν στις ομιλίες τους οι Γιάννης Μπουλέκος και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη διάρκεια των τοποθετήσεών τους.

«Ραντεβού στο Συνέδριο»

Κατόπιν αυτών, ένταση σημειώθηκε από πλευράς των «Κασσελίστας» μετά την γνωστοποίηση της αποπομπής του κ. Κασσελάκη από την εκλογική κούρσα, με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη να δίνει ραντεβού στο Συνέδριο με τα κομματικά στελέχη. «Η φωνή μας είναι το συνέδριο. Είμαι Εδώ» σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, καταλήγοντας με το κεντρικό του σύνθημα: «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ».





Δείτε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:


Στο Ψυχικό ο Κασσελάκης

Με στενούς του συνεργάτες σε καφέ στο Νέο Ψυχικό βρέθηκε αργά το Σάββατο ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία αποφάσισε τον αποκλεισμό του από τις εσωκομματικές εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εθεάθη να συνομιλεί με τον Μανώλη Καπνισάκη και τη Θεοδώρα Τζάκρη για τις εξελίξεις στο κόμμα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα ήταν το μόνο στέλεχος του κόμματος από αυτά που στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο το οποίο μίλησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς είχαν αποφασίσει να απέχουν.

Εμφύλιος με βαριές εκφράσεις στα social media μετά την απόφαση της ΚΕ για αποκλεισμό Κασσελάκη

Τα γεγονότα με τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και το τεταμένο σκηνικό έξω από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος έβαλαν «φωτιά» στα κοινωνικά δίκτυα.

Το hashtag «#ΣΥΡΙΖΑ_πραξικόπημα» έγινεένα από τα πρώτα trend στο X, με χιλιάδες tweet μέσα σε λίγη ώρα. Σχόλια έγιναν τόσο υπέρ όσο και κατά της απόφασης, πολλές φορές μάλιστα σε πολύ υψηλούς τόνους.

Μια από τις χαρακτηριστικές αναρτήσεις, είναι αυτή του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη, ο οποίος αφήνει αιχμές – μεταξύ άλλων –  κατά του Αλέξη Τσίπρα.  

Φωνή εντόμου τώρα είναι η φωνή του.

Βιάστηκε στο συνέδριο.

Αποκαλύφθηκε.

Συνετρίβη.

Οργανώθηκε.

Διέταξε.

Μεθόδευσε.

Κέρδισε.

Δεν ξέρει ότι με αυτά που έκανε, έχασε το στοίχημα με την Ιστορία.

Οι Αριστεροί πολίτες δε θα ξεχάσουν ποτέ.

Ποτέ όμως. https://t.co/2eM2YKhjDv

— Nikos Moraitis (@Nikosmoraitis) October 12, 2024

Τον απέκλεισαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις αυτοκτόνησε.

— Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) October 12, 2024

Οι 138 ζωγράφισαν σήμερα ένα μελανό στίγμα δίπλα στο όνομά τους που θα τους ακολουθεί για πάντα.

— Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) October 12, 2024

Τον ιούνιο του 23’, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 15% , φτάνοντας στο 17%. Ένα χρόνο μετά το αμερικανακι, ο απολιτίκ, εν μέσω διάσπασης και εσωτερικής αντιπολίτευσης, διατήρησε το κόμμα στο 15% και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές ηγεσίας. Ε κάποιοι δεν το άντεξαν.

#συριζα_πραξικοπημα

— Kostas (@antirouf1) October 12, 2024

Δημιουργείται πολιτικό κενό, αν δεχτούμε ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να έχει μια πραγματική αντιπολίτευση, με φιλολαϊκό πρόγραμμα και κυβερνητική προοπτική. Θα καλυφθεί με κάτι νέο; #συριζα_πραξικοπημα

— Πάνος Ζέρβας (@panos2222) October 12, 2024

Πότε πριν στην ιστορία ένα πραξικόπημα δεν ειχε τόσους πολλούς πρωταιτίους.

138.

Να αναρτήσουμε τα ονόματα τους. Ενα ένα.

— Evangelos Α. Antonaros (@EvangAntonaros) October 12, 2024

Aπαγορεύουν να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία στον @skasselakis που εξελέγη πρόεδρος του #ΣΥΡΙΖΑ με μια διαδικασία που είχαν αποφασίσει οι ίδιοι. Αυτή δεν είναι συμπεριφορά απλώς αντιδημοκρατική, είναι και ανόητη. Δείχνει μίσος, πανικό και έλλειψη διορατικότητας. Μοιραίοι.

— Aggeliki Spanou (@AggelikiSays) October 12, 2024

Και αφού τελείωσε η σεμνή τελετή απόρριψης του Κασσελακη από την κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας …

Ολοκληρώθηκε η εκτροπή από την νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμορία …

Με ένα πόνο σύντροφοι

Και το 3ΤΑΚΑΤΟ … Έρχεται

ΥΓ. Δεν θέλω να έχω καμια σχέση πλέον pic.twitter.com/iq1duczpBs

— ᦓ꠸ꪑꪮꪀꪶꫀꪮꪀꫀ (@_SimonLeone) October 12, 2024

Τον Κασσελάκη το εξελέξαν πρόεδρο 77 χιλ…

Τον καθαίρεσαν 138 νομάτεοι…

Η αριστερά πάντα σέβεται την ιστορία της…

#συριζα_πραξικοπημα

— Ιωσήφ Φουσέ (@JosephFouce) October 12, 2024

Τσίπρα, μέχρι σήμερα αρνούμουν να μιλήσω άσχημα γιά σένα, κρατώντας μιά επιφύλαξη. Πλέον η ντροπή θα σε ακολουθεί. Έχασες τόν κόσμο που σε λάτρευε. Θά σού μείνει ο θαυμασμός πραξικοπηματιών και αποστατών. Και τό χειροκρότημα τής Ν.Δ. #συριζα_πραξικοπημα pic.twitter.com/coK76S8Fcs

— Zoe Stefanidi (@ZoeKountoura) October 12, 2024


Απανωτές εκρήξεις οπαδών του Κασσελάκη – «Είστε σεξιστές και ομοφοβικοί, θα σας τελειώσουμε»

Δεν έλειψαν τα επεισόδια έξω από τον χώρο στον οποίο έγινε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όταν μια γυναίκα, οπαδός του Στέφανου Κασσελάκη, αντέδρασε έντονα επειδή, όπως έλεγε, άλλο μέλος του κόμματος – κατά πληροφορίες της ομάδας Πολάκη – αποκάλεσε την ίδια και άλλες γυναίκες «λέσχη κυριών».

«Σεξιστές είστε μαζεμένοι και ομοφοβικοί. Θα σας τελειώσουμε όλους τους σεξιστές εδώ. Λέσχη κυριών; Εδώ είμαστε λέσχη κυριών; Με είπες λέσχη κυριών; Σεξιστής είσαι, έξω από το κόμμα οι σεξιστές; Είσαι παλαιάς κοπής άντρας; Ζήτα συγγνώμη για να σε ακούσω» φώναζε αρχικά η υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη.

«Είσαι σεξιστής. Το κόμμα θα καθαρίσει από τον σεξισμό και την ομοφοβία. Μας είπες λέσχη κυριών; Μακριά. Τι είμαστε μικρές κυρίες της Έμιλυ Μπροντέ;» συνέχισε η ίδια.

Η διένεξη συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά με την γυναίκα να φωνάζει «αυτό το τέρας θρέφαμε. Όχι, από τα πτώματά μας επάνω θα καθαρίσει το κόμμα από την ανοησία και τον σεξισμό. Δείτε, ετοιμάζεται να με δείρει, έλα».



Το κόμμα θα καθαρίσει από τον σεξισμό και την ομοφοβία, συνέχισε τον καβγά η υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη με τον άνδρα στον οποίο απευθυνόταν να της απαντά «ποιο σεξισμό; Θα με πεις εμένα σεξιστή;».



Νωρίτερα είχε σημειωθεί και άλλο επεισόδιο με υποστηρικτή του Κασσελάκη να φωνάζει «ποιοι είστε εσείς που θα μας πείτε να φύγουμε;»

Δείτε φωτογραφίες από το επεισόδιο

Οι ειδήσεις σήμερα

ΠΑΣΟΚ: Μάχη μέχρι τελικής πτώσης για τους δύο μονομάχους

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός κούρσας για την ηγεσία του κόμματος ο Κασσελάκης – Δίνει ραντεβού με τα κορυφαία στελέχη στο Συνέδριο

Πετρέλαιο: Εν αναμονή των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή η αγορά – Τι θα γίνει εάν κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ

Related posts

ΠΑΣΟΚ: Αποκύημα φαντασίας που εξυπηρετεί άλλους σκοπούς η συνάντηση Αναστασίου με τον Καπνισάκη του ΣΥΡΙΖΑ

wp-needuser

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: Δεν κατάλαβαν τίποτα στη ΝΔ και την κυβέρνηση από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

wp-needuser

Βελόπουλος: Ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη “ανάρτηση ψεύδους” δήλωσε ανερυθρίαστα πως “το είπαμε και το κάναμε”

wp-needuser

Βουλή: Ορκίστηκε βουλευτής Γρεβενών ο Αθανάσιος Σταυρόπουλος – Κατέλαβε τη θέση του Ιωάννη Γιάτσιου

James Rollner

Μητσοτάκης: «Το 41% δεν υπάρχει σήμερα» – Τι είπε για ανασχηματισμό, το 2027 οι εκλογές

timesadmin

Άκης Σκέρτσος: Εκκίνηση νέων δράσεων και μεταρρυθμίσεων σε πέντε άξονες

timesadmin