ΣΥΡΙΖΑ-για-Βούλτεψη:-Πλέον-και-οι-βουλευτές-της-ΝΔ-λένε-επίσημα-ότι-δεν-έχουν-δικαίωμα-οι-Έλληνες-να-επισκέπτονται-τα-νησιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Βούλτεψη: Πλέον και οι βουλευτές της ΝΔ λένε επίσημα ότι δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά

ΣΥΡΙΖΑ για Βούλτεψη: Πλέον και οι βουλευτές της ΝΔ λένε επίσημα ότι δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά

πολιτική

Σοφία Βούλτεψη

Για την ακρίβεια και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που έχουν κάνει απαγορευτικές για πολλές ελληνικές οικογένειες τις διακοπές στα νησιά, μίλησε η Σοφία Βούλτεψη, επισημαίνοντας ότι «οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους -χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση- μπορεί να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα», δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μιλώντας σήμερα στο OPEN, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε αρχικά ότι «σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες και πάντα υπήρχαν δυσκολίες κατά διαστήματα δημιουργούνταν τέτοιες κρίσεις, ειδικά όταν υπάρχει κρίση ενέργειας υπάρχει και ένα πρόβλημα κρίσης εργαζομένων».

Εξέφρασε την πεποίθησή της ότι γίνονται οι αναγκαίες ενέργειες για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ ανέφερε πως η Ελλάδα είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, λόγω της νησιωτικότητας.

«Σίγουρα για όλον τον κόσμο, οι διακοπές είναι προβληματικές… Και οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους -χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση- μπορεί να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα. Σίγουρα, ναι, υπάρχει ένα ζήτημα στα νησιά, δεν υπάρχει αμφιβολία και πρέπει να βρεθούν περισσότερες λύσεις», είπε, μεταξύ άλλων, η Σοφία Βούλτεψη.

ΣΥΡΙΖΑ: Πλέον και οι βουλευτές της ΝΔ λένε επίσημα ότι δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά

Οι δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως:

«έχουν ξεπεράσει τα όρια οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να κάνουν διακοπές σε νησί ή να φτάνουν στα όριά τους για να τα καταφέρουν; Χειροτερεύει διαρκώς η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, με αποτέλεσμα ο παραθερισμός γενικά να μετατρέπεται σε όνειρο, τουλάχιστον για τον έναν στους δύο; Έρχονται από τον Σεπτέμβριο τα τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα «σαρώσουν» την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα; Καλπάζει η ακρίβεια σε τρόφιμα και καύσιμα οδηγώντας, μεταξύ άλλων δεινών, σε διακοπές τριών και τεσσάρων ημερών;» και προσθέτει:

«Ας μην ανησυχεί άλλο πια ο ελληνικός λαός. Τη λύση την έδωσε εκ μέρους της κυβέρνησης, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, αναφέροντας ότι ο κόσμος μπορεί να πάει στα χωριά του και γενικώς στην “ενδοχώρα”».

Καταλήγοντας, η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει: «Μετά τα “παπαγαλάκια” της ΝΔ, πλέον και οι βουλευτές της λένε επίσημα ότι δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά, που μετατρέπονται σε “απαγορευμένη ζώνη” γι’ αυτούς».

Related posts

Κυριάκος Μητσοτάκης – Άντονι Μπλίνκεν: Η ατζέντα της συνάντησης στα Χανιά και το μήνυμα αποσύνδεσης των F-35 από τα τουρκικά F-16

timesadmin

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακάλεσε το πληρεξούσιο στον διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ

wp-needuser

Πολάκης: Έκανα λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη – Αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν

wp-needuser

Παύλος Πολάκης και Έλενα Ακρίτα συνεχίζουν τον καβγά για την τεκνοθεσία: «Ντροπή σου» – «Δεν θα με βγάλεις τρελή»

timesadmin

ΠΑΣΟΚ: Λάθη και παραλείψεις στην προετοιμασία για τις κάλπες εντοπίζει ο Δούκας και ζητά περισσότερα τάμπλετ

timesadmin

Συμφωνία των «27» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας – Το παρασκήνιο του ευρωπαϊκού deal για τα αξιώματα

James Rollner