ΣΥΡΙΖΑ-–-Γεροβασίλη:-Δεν-πήρε-το-εξώδικο-πίσω-ο-Κασσελάκης-–-Μίλησε-για-αλλαγή-πολιτεύματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ – Γεροβασίλη: Δεν πήρε το εξώδικο πίσω ο Κασσελάκης – Μίλησε για αλλαγή πολιτεύματος

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η χθεσινή συνέντευξη του πρώην προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη κλιμάκωσε την ένταση, μετά την άρνησή του να αποσύρει το εξώδικο, σύμφωνα με τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου.

Τοποθετούμενη στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε, κατά πληροφορίες, πως ο κ. Κασσελάκης «δεν πήρε πίσω το εξώδικο», αλλά αντίθετα «εξακολουθεί να λέει ότι είναι πρόεδρος». «Άρα όχι σεβασμός αποφάσεων κόμματος» τόνισε η κυρία Γεροβασίλη, παρατηρώντας ακόμη πως ο κ. Κασσελάκης «μίλησε για αλλαγή πολιτεύματος» με αφορμή την αποστροφή του για συμμετοχική αμεσοδημοκρατία.

Στην ίδια κατεύθυνση, η Όλγα Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι είναι «λόγος αποκλεισμού κόμματος από εθνικές εκλογές ο μη σεβασμός του πολιτεύματος», για να συμπληρώσει πως «η δράση του κ. Κασσελάκη είναι διασπαστική κίνηση». Συνεπώς, «όχι η αντίδραση του κόμματος απέναντι σε αυτή», καθώς «η αντίδραση με τη σύγκληση της ΚΕ είναι η μίνιμουμ κίνηση αξιοπρέπειας», όπως εκτίμησε η αντιπρόεδρος της Βουλής.

Από πλευράς του, ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε πως «το εξώδικο είναι η μέχρι στιγμής κορυφαία πράξη ποινικοποίησης του κόμματος, σε συνέχεια άλλων που πρόσφατα προηγήθηκαν». «Στόχος της ποινικοποίησης του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη και τους/τις ομοίους του είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης, επισημαίνοντας ότι «ο Κασσελάκης όχι μόνο δεν πήρε πίσω το εξώδικο αλλά δηλώνοντας ότι ικανοποιήθηκε μετά από αυτό και για αυτό δεν το συνεχίζει, ουσιαστικά είπε πως καλώς έπραξε και το απέστειλε, επομένως καλώς ποινικοποίησε την κομματική λειτουργία».

Στο πλαίσιο αυτό, «η τεχνητή προσπάθεια ακύρωσης της απαρτίας στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΕ αποτελεί μία αθέμιτη και πρωτοφανής υπονόμευση λειτουργίας των οργάνων, δηλαδή της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος» υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης, λέγοντας πως «ως .τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί σήμερα από την Πολιτική Γραμματεία».

Στον αντίποδα, σύμφωνα με πληροφορίες η Θεοδώρα Τζάκρη τοποθετήθηκε, επιτιθέμενη σε στελέχη του κόμματος, αφού φέρεται να είπε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, πως η Γραμματέας, Ράνια Σβίγκου, η Μαρία Κουβέλη, Μαρία Μπελώνη, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έχουν ενταχθεί στην νέα πλειοψηφία υπό τους «87».

Ειδήσεις σήμερα:

Επανέρχεται ο Δακτύλιος – Ποιοι κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, πώς εκδίδεται η άδεια εισόδου

Τυφώνας Milton: Ελληνίδα επιστήμονας στις ΗΠΑ μιλά για τις απειλές των συνωμοσιολόγων – «Θέλουν να μας σκοτώσουν»

Diddy: Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν 100 συσκευές με αποδεικτικό υλικό εναντίον του ράπερ

Related posts

Η ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση της χώρας

James Rollner

Μπακογιάννη: Το 2020 βρεθήκαμε με το δάχτυλο στη σκανδάλη με την Τουρκία

timesadmin

Λιβάνιος: Παραμονές των εκλογών του Ιουνίου του 2023 η διαρροή των emails

wp-needuser

Κίνδυνος black out στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Κόφτες» στα social media, πειθαρχικά και σενάρια «προεδρίας» Κασσελάκη

timesadmin

Μητσοτάκης: Το Σαββατοκύριακο στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος Άκτιο – Αμβρακία – Mειώνει κατά 45 λεπτά τη διαδρομή Αθήνα-Λευκάδα

timesadmin

ΠΑΣΟΚ: Σε θέσεις μάχης οι πέντε υποψήφιοι για την ηγεσία – Ποιοι άλλοι θα μπουν στην κούρσα

timesadmin