AYTOKINHTO

Συνεργασία Hyundai με VW για την προμήθεια μπαταριών

Tο παράρτημα του ομίλου Hyundai Motors, Mobis ανακοίνωσε μια μεγάλης κλίμακας παραγγελία για εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων από την VW

Top Gear TEAM

Hyundai Mobis

Η εποχή των συνεργασιών μεταξύ εταιρειών αυτοκινήτων έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, όμως η είσοδος της ηλεκτροκίνησης στο παιχνίδι, κάνει πλέον τις συνεργασίες να αποτελούν κάτι σαν επιτακτική ανάγκη. Σε βαθμό που αν δεν είσαι από αυτούς που παρακολουθούν καθημερινά τις εξελίξεις στον χώρο, είναι αδύνατο να γνωρίζεις ποιος συνεργάζεται με ποιον και σε τι έκταση.

Σε άλλες εποχές, η ανακοίνωση συνεργασίας μεταξύ της Hyundai και της Volkswagen θα τάραζε τα νερά, καθώς δύο τόσο μεγάλοι κατασκευαστές συνήθως θεωρούνται ανταγωνιστές. Σήμερα ακούγεται ακόμη και λογικό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Έτσι λοιπόν, η Hyundai Mobis (μέρος του ομίλου Hyundai Motor Group), ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία με την VW, για την προμήθεια σε αυτήν του Battery System Assembly (BSA).

Hyundai Mobis

Η Hyundai Mobis περιγράφει το συγκεκριμένο σύστημα, ως ένα ολοκληρωμένο προϊόν, που συνδυάζει ένα πακέτο μπαταρίας με το σύστημα διαχείρισής της (BMS) και άλλα εξαρτήματα, για να διασφαλίσει την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία της μπαταρίας σε ένα ηλεκτρικό όχημα. Το BSA πρόκειται να ενσωματωθεί στην πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων επόμενης γενιάς της Volkswagen. Και όχι μόνο αυτό. Η Hyundai Mobis θα κατασκευάσει μια νέα γραμμή παραγωγής στην Ισπανία, κοντά στο εργοστάσιο της VW.

H VW επιλέγει την αγορά από την κατασκευή

Σε απλή μετάφραση, η επιλογή της VW είναι να προμηθεύεται τα πακέτα μπαταριών για τα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα (όπως το ID.2all που βασίζεται στο πάτωμα ΜΕΒ entry), αντί να τα παράγει η ίδια. Είπαμε όμως, πρόκειται για σημεία των καιρών. Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατη και η συνεργασία μεταξύ της Audi και της SAIC στην Κίνα με την αγορά ενός ποσοστού περίπου 5% της Xpeng.

Εκείνο που αρχίζει να διαφαίνεται, αν και θα πρέπει να κρατήσουμε και μια επιφύλαξη, είναι πως ο Όμιλος VW δείχνει να προσαρμόζει τη στρατηγική του για την ηλεκτροκίνηση στη βάση της εξωτερικής ανάθεσης. Το ερώτημα είναι αν η συγκεκριμένη επιλογή υπαγορεύεται από παράγοντες οικονομικούς ή τεχνολογικούς, ή απλά η VW διέκρινε μια ευκαιρία και θέλησε να την εκμεταλλευτεί.

Όσο για την Hyundai Mobis, δήλωσε ότι αναμένει πρόσθετες παραγγελίες για εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων στην παγκόσμια αγορά, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε περισσότερους κατασκευαστές να επιλέγουν τον νοτιοκορεατικό όμιλο για την προμήθεια εξαρτημάτων για τα ηλεκτρικά τους οχήματα.

Related posts

Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG CLE 53 με 443 ίππους

timesadmin

Γιατί η Ford καταργεί τις απευθείας πωλήσεις στην Ευρώπη-τι σύστημα θα εφαρμόσει

protothema.gr

Η Alfa Romeo Tonale με σούπερ τιμή και πιο ελκυστική από ποτέ

protothema.gr

Νέος δρόμος θα κάνει το Λαμία-Καρπενήσι σε χρόνο ρεκόρ

protothema.gr

H BYD παρουσίασε αυτοκίνητο που κινείται στο νερό

timesadmin

Rolls-Royce Droptail Arcadia, το βασίλειο της αρμονίας

protothema.gr