spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Συνελήφθη 43χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια στο Καλαπόδι Φθιώτιδας

Συνελήφθη 43χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια στο Καλαπόδι Φθιώτιδας

Μέχρι στιγμής πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγροτοδασική πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στη χώρα κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο

Συνελήφθη 43χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια στο Καλαπόδι Φθιώτιδας

Στην άμεση εξιχνίαση των αιτίων της μεγάλης αγροτοδασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (1/7) στην περιοχή Καλαποδίου του Δήμου Λοκρών, στη Φθιώτιδα, προχώρησαν οι Ανακριτικοί υπάλληλοι του Ανακριτικού Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) Φθιώτιδας, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), τα οποία μετέβησαν άμεσα στην περιοχή και πραγματοποίησαν συντονισμένες ανακριτικές ενέργειες.

Η πυρκαγιά αποτελεί μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη αγροτοδασική πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στη χώρα κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Από τη μεθοδική διερεύνηση του συμβάντος προέκυψε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών με θεριζοαλωνιστική μηχανή. Στο πλαίσιο της προανάκρισης συνελήφθη ημεδαπός, ηλικίας 43 ετών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Από τη 1η Ιανουαρίου έως και τη 2α Ιουλίου 2026 έχουν επιβληθεί συνολικά 508 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 604.851,37 ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 149 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Από αυτές, οι 136 (91,28%) αφορούν πυρκαγιές που προκλήθηκαν από αμέλεια και οι 13 (8,72%) από πρόθεση.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, διενεργώντας εντατικούς ελέγχους και προχωρώντας άμεσα στην απόδοση ευθυνών όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.

Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πυρκαγιών εξακολουθεί να οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια. Η αυστηρή τήρηση των μέτρων πυρασφάλειας και η αποφυγή εργασιών που ενδέχεται να προκαλέσουν σπινθήρες ή ανάφλεξη αποτελούν βασική προϋπόθεση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών των πολιτών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

fwtia_wraiokastro_hor
Ένας από τους πλοιοκτήτες ήταν ο άνδρας που επιβιβάστηκε κολυμπώντας στο φέρι μποτ με τον ανοιχτό καταπέλτη στην Ελαφόνησο

Αλλάζουν όλα στις πολυκατοικίες: «Σπάνε» ή ενώνονται τα οροφοδιαμερίσματα, τι προβλέπεται για τα απλήρωτα κοινόχρηστα

presveias_usa_deksiosi_hor

15

Τον πυροβολούσαν και φώναζαν... γκολ: Η δολοφονία του Αντρές Εσκομπάρ για ένα μοιραίο λάθος στο Μουντιάλ

Δημόσιος ραβδισμός γυναίκας στην Ινδονησία επειδή φίλησε τον σύντροφό της σε live στο TikTok, λιποθύμησε κατά την τιμωρία της

162

Metron Analysis: Στο 30,4% ανέβηκε η ΝΔ, στο 17,1% η ΕΛΑΣ, στο 11,4% το ΠΑΣΟΚ, στο 7,5% η Καρυστιανού με πτώση σχεδόν 3 μονάδων

173

Με σύνθημα «δεν σας φοβόμαστε» έγινε η συγκέντρωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα, δείτε φωτογραφίες

342

Ενοικιαστής της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα είχε προειδοποιήσει για την κλίση πριν 15 μέρες και του είπαν ότι «είναι από σεισμό στην Εύβοια»

69

Τι κρέας να τρώμε τις μέρες που η ζέστη «χτυπάει κόκκινο»; Οι επιλογές που δεν μας βαραίνουν

Το πιο ακριβό διπλωματικό δώρο στην ιστορία είναι ιπτάμενο φρούριο

Τα ζώδια που βιώνουν τις αλλαγές που περίμεναν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

7 μαγευτικοί, παραθαλάσσιοι γαλλικοί προορισμοί που παραμένουν μακριά από την έντονη τουριστική κίνηση

Ακούμε τη φωνή σας: Πώς μια τράπεζα ανταποκρίθηκε στους πελάτες της με μια πραγματικά μοναδική προσφορά

Νέο προπτυχιακό πρόγραμμα Νομικής στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου του York στη Θεσσαλονίκη

Η Ισπανία δίνει το παράδειγμα: Πρόστιμο έως 750 ευρώ για μια συνήθεια που πολλοί κάνουν και στις ελληνικές παραλίες

Το πιο ακριβό γράμμα στον κόσμο είναι και... το πιο βαρετό: Γιατί αξίζει πάνω από 5 εκατ. δολάρια

Ποιος πληρώνει για τα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν από την κατάρρευση της πολυκατοικίας;

Δείτε Επίσης

Popular Articles