AYTOKINHTO

Συνδρομητική πλατφόρμα δίνει αστρονομικό ποσό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της F1

Ένα αστρονομικό ποσό θέλει να δώσει η Apple για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της F1, ώστε να προβάλλονται από την Apple TV και μόνο όλα τα Grand Prix

Top Gear TEAM

F1 Grand Prix Monza Sainz Verstappen

Το 2030 φαίνεται πως είναι η επόμενη κομβική χρονιά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Formula 1, ωστόσο μοιάζει πολύ πιθανό η βόμβα να “σκάσει” αρκετά νωρίτερα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό η Apple φιλοδοξεί να αποκτήσει τα συνολικά δικαιώματα προβολής του πρωταθλήματος της F1, αποκλείοντας ξεχωριστές συμφωνίες με δίκτυα σε κάθε χώρα. 

F1 Grand Prix Monza Alex Albon

Το περιοδικό Business F1 ανέφερε ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα αυτό και  κάνει λόγο για μια συμφωνία που θα κοστίσει στον αμερικανικό κολοσσό τεχνολογίας 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με αυτό το αστρονομικό η Apple TV θα αποκτά τα τηλεοπτικά δικαιώματα σταδιακά από το 2025 και μέχρι το 2030, οπότε αναμένεται να είναι το μοναδικό δίκτυο παγκοσμίως που θα μεταδίδει τους αγώνες.

F1 Grand Prix Ιταλίας Monza

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι συμφωνίες της Liberty Media με κάθε χώρα για τα δικαιώματα προβολής είναι “δεμένες” με συμβόλαια μέχρι και το 2029 σε κάποιες περιπτώσεις. Έτσι από το 2030 και έπειτα η Apple TV θα μπορεί να προβάλει αποκλειστικά τη δράση των αγωνιστικών τριημέρων στους συνδρομητές της.  

O Gregory Maffei, Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Media έχει κάνει δηλώσεις στο συγκεκριμένο περιοδικό στις οποίες φέρεται να εκφράζει ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα που έχουν οι ξεχωριστές συμφωνίες με χώρες.

F1 Grand Prix Αυστρίας Αγώνας

Μάλιστα όπως τόνισε ο ίδιος ο Maffei, το ESPN έχει γνωρίσει σημαντική μείωση των συνδρομητών του από 105 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 75 εκατομμύρια και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει κυρίως λόγω του μεγέθους του αμερικανικού δικτύου.   

Related posts

Jimmy Kimmel: Tο καλύτερο (και πιο αστείο) video από την F1 στο Las Vegas

timesadmin

Μόλις παρουσιάστηκε το Lucid Gravity: το premium ηλεκτρικό crossover που όλοι περίμεναν να δουν

timesadmin

Ποιο Ford είναι ετοιμοπαράδοτο και με μηδενικό φόρο εταιρικού οχήματος

protothema.gr

Δεν βγαίνουν πια ρολόγια σαν του Michael Schumacher

protothema.gr

Ferrari e-building: Αυτό είναι το εργοστάσιο των ηλεκτρικών Ferrari (εικόνες, video)

James Rollner

Η Volvo είχε σχεδιάσει SUV ήδη από τη δεκαετία του 1970 (εικόνες)

timesadmin