Συνάντηση-Τραμπ-–-Ζελένσκι:-“Θα-τελειώσω-τον-πόλεμο”,-ισχυρίστηκε-ο-μεγιστάνας-–-“Εποικοδομητική-συζήτηση”,-είπε-ο-Ουκρανός-πρόεδρος
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: “Θα τελειώσω τον πόλεμο”, ισχυρίστηκε ο μεγιστάνας – “Εποικοδομητική συζήτηση”, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.33

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία για να δοθεί τέλος στον μεταξύ τους πόλεμο, στεκόμενος δίπλα στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Πύργο Τραμπ, ο Ζελένσκι τόνισε ότι θέλει να συζητήσει με τον Τραμπ το “σχέδιο νίκης” του για την Ουκρανία. Ο Τραμπ επαίνεσε τον Ζελένσκι, αλλά είπε ότι έχει επίσης μια στέρεα σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Έχουμε μια πολύ καλή σχέση (με τον Ζελένσκι) και έχω επίσης μια πολύ καλή σχέση, όπως γνωρίζετε, με τον πρόεδρο Πούτιν”, δήλωσε ο Τραμπ. “Και νομίζω ότι αν κερδίσουμε, νομίζω ότι θα δώσουμε λύση (σ.σ. για τον πόλεμο) πολύ γρήγορα”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι έρχεται αφού ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος επέκρινε τον Ουκρανό πρόεδρο στην προεκλογική του εκστρατεία, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες αν ο σύμμαχος των ΗΠΑ μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συναντήθηκε χθες Πέμπτη με τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε “πολύ εποικοδομητική” τη συνάντηση, καθώς και οι δύο συμφώνησαν ότι ο πόλεμος που διαρκεί εδώ και 2,5 χρόνια πρέπει να σταματήσει.

“Είχα μια πολύ παραγωγική συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Του παρουσίασα το Σχέδιο Νίκης μας και εξετάσαμε εκτενώς την κατάσταση στην Ουκρανία και τις συνέπειες του πολέμου στον λαό μας. Συζητήθηκαν πολλές λεπτομέρειες” έγραψε στα αγγλικά ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

“Συμμεριζόμαστε την άποψη ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει. Ο Πούτιν δεν μπορεί να νικήσει. Οι Ουκρανοί πρέπει να επικρατήσουν”, πρόσθεσε.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε επίσης “θαυμάσια” τη συνάντηση.

Νωρίτερα ο Τραμπ δεσμεύτηκε ότι θα “επιλύσει” το πρόβλημα του πολέμου στην Ουκρανία, εφόσον κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου. “Ο πόλεμος αυτός δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί, όμως θα τον λύσουμε”, είπε ο πρώην πρόεδρος, χωρίς να εξηγήσει το πώς.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε “περίπλοκο παζλ” τον πόλεμο και ζήτησε “μια δίκαιη συμφωνία για όλον τον κόσμο”.

Related posts

Αμερικανοί υγειονομικοί διηγούνται τη φρίκη που αντίκρισαν στη Λωρίδα της Γάζας

James Rollner

Το Μεξικό απορρίπτει την αξίωση της Ουκρανίας να συλλάβει τον Πούτιν

timesadmin

Ισραήλ: Ένα μέλος του Πολεμικού Ναυτικού σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν στη μάχη

protothema.gr

Γερμανία: Σύρος ο ύποπτος για τον εμπρησμό κτιρίων στο Έσσεν

wp-needuser

Ισραήλ και ΟΗΕ διαφωνούν για τη βοήθεια στη Γάζα

protothema.gr

Ebury: Η Fed δεν θα βιαστεί να μειώσει τα επιτόκια της

timesadmin