Συνάντηση-κορυφής-την-επόμενη-Τρίτη-για-το-καλώδιο-της-Κύπρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση κορυφής την επόμενη Τρίτη για το καλώδιο της Κύπρου

Την ερχόμενη Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 15.30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των μερών που εμπλέκονται στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου όπως ανακοίνωσε η κυπριακή κυβέρνηση. Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Κ. Λετυμπιώτη  με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν οι Υπουργοί Ενέργειας και Οικονομικών, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Ενέργειας εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι του ΑΔΜΗΕ, της εταιρείας NEXANS και η Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Κύπρος θα έχει απευθείας επαφές με τη γαλλική εταιρεία Nexans η οποία και κατασκευάζει το καλώδιο για λογαριασμό του ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, “η σημασία του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου, τόσο ως στρατηγικό έργο όσο και ως προς την οικονομική του διάσταση και ως προς τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας μας και της ΕΕ, είναι αδιαμφισβήτητη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση προσεγγίζει το όλο θέμα με υπευθυνότητα και τη δέουσα επιμέλεια με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Κυπριακού λαού”.

Related posts

Από 1η Ιουλίου η πλήρης εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο

wp-needuser

Στα 255 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της εξισωτικής αποζημίωσης 2024

wp-needuser

Σε “ελεύθερη πτώση” η οικοδομική δραστηριότητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

wp-needuser

Σ. Κουνενάκη Εφραίμογλου: Οι γυναίκες να στηριχθούν και να μπουν στη νεοφυή επιχειρηματικότητα

protothema.gr

Εθνική Τράπεζα: Άμεσα μέτρα στήριξης δανειοληπτών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

protothema.gr

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Οκτωβρίου 2024

timesadmin