Στο-σφυρί-το-υπέροχο-peugeot-205-gti-του-rowan-atkinson
AYTOKINHTO

Στο σφυρί το υπέροχο Peugeot 205 GTI του Rowan Atkinson

Ο Rowan Atkinson είναι γνωστός λάτρης και συλλέκτης αυτοκινήτων και αυτό το 205 GTI που βγαίνει σε δημοπρασία, βρισκόταν για ένα διάστημα στο γκαράζ του διάσημου ηθοποιού.

Top Gear TEAM

Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει τον Rowan Atkinson μέσα από τις ταινίες, αλλά και τις διάσημες τηλεοπτικές σειρές, όπως του Mr Bean. Σε όσους όμως έχουν αφιερώσει περισσότερο χρόνο να μάθουν για τη ζωή και τα ενδιαφέροντα του Atkinson, είναι γνωστό πως ο Βρετανός ηθοποιός είναι ορκισμένος petrolhead.

Και το Peugeot 205 GTI που βλέπεις μπροστά σου, για ένα διάστημα βρισκόταν στην κατοχή του. Πλέον όμως, μπορείς να είσαι εσύ ο επόμενος ιδιοκτήτης, καθώς βγαίνει σε δημοπρασία και απ’ ότι φαίνεται είναι σε άριστη κατάσταση. Και βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα πρώην αυτοκίνητο του Rowan Atkinson βγαίνει σε δημοπρασία.

Peugeot 205 GTI

Παρά το γεγονός ότι το κοντέρ του δείχνει 114.000 χιλιόμετρα, ο Atkinson φέρεται να έχει καλύψει μόνο περίπου 480 από αυτά. Έτσι, το εξωτερικό χρώμα Alpine White, οι ζάντες αλουμινίου και σχεδόν όλα τα τμήματα του αμαξώματος, δείχνουν να έχουν διατηρηθεί άψογα.

Θεωρητικά, το ίδιο ισχύει και για τον κινητήρα 1.6 λίτρων, η απόδοση του οποίου θα πρέπει να ανέρχεται σε 115 ίππους. Η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε 9,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 195 km/h. Τουλάχιστον αυτά είναι τα εργοστασιακά νούμερα που συνόδευαν την έκδοση GTI.

Peugeot 205 GTI

Και μπορεί να μην εντυπωσιάζουν στο άκουσμα, αλλά δεδομένου ότι το GTI ζυγίζει περίπου 850 κιλά, μπορείτε να καταλάβετε γιατί θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα hot hatch όλων των εποχών.

Peugeot 205 GTI

Αλλά εκεί που το συγκεκριμένο δείγμα δείχνει να υπερτερεί, είναι στο εσωτερικό. Από τα υφασμάτινα καθίσματα με τις κόκκινες ρίγες και τα βελούδινα πατάκια, μέχρι το τιμόνι και το ταμπλό, τα πλαστικά δείχνουν σε τόσο καλή κατάσταση, που είναι σα να βγήκε μόλις από αντιπροσωπεία της Peugeot.

Αν και δεν αναφέρεται εκτίμηση για την τιμή που θα πουληθεί, είναι ενδεικτικό πως αυτό το μοντέλο σε αντίστοιχα καλή κατάσταση, κυμαίνεται μεταξύ 24.000 έως 35.000 ευρώ. Λογικά, κάπου εκεί θα πρέπει να κινηθεί και το συγκεκριμένο 205 GTI.

Related posts

Με νέα τιμή-έκπληξη διατίθεται το Citroen C3 Aircross

wp-needuser

Έμπορος αυτοκινήτων γύριζε τα χιλιόμετρα σε εκατοντάδες αυτοκίνητα

protothema.gr

Γιατί καταργούνται οι παραδοσιακοί προβολείς ομίχλης

James Rollner

Έναρξη παραγγελιών για το νέο Volkswagen ID.7-τιμές στην Ελλάδα

timesadmin

Έρευνα: Η πιο συνηθισμένη βλάβη στα καινούργια αυτοκίνητα στην Ελλάδα

James Rollner

Ayrton Senna: 30 χρόνια από τον θάνατο του και 30 γεγονότα της ζωής του

wp-needuser