spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Στον Άρειο Πάγο ο Αλέξης Τσίπρας για την ιδρυτική διακήρυξη του ΕΛΑΣ, δείτε βίντεο

Στον Άρειο Πάγο ο Αλέξης Τσίπρας για την ιδρυτική διακήρυξη του ΕΛΑΣ, δείτε βίντεο

«Οι αγώνες μας τώρα ξεκινούν», ανέφερε σε δήλωσή του – Μαζί του η πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Λεπενιώτη

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος «Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη – ΕΛΑΣ».

Ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν από την πρώην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Λεπενιώτη, η οποία ήταν η πρόεδρος του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που δίκασε τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Μαζί με την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος ο κ. Τσίπρας, κατέθεσε και υπογραφές των μελών που στηρίζουν το νέο πολιτικό κόμμα.

Στο κείμενο της διακήρυξης η οποία τιτλοφορείται «Συμπαράταξη για την Ελλάδα, το Δίκιο, τη Δημοκρατία – Για μια ζωή με αξιοπρέπεια» γίνεται λόγο για κοινωνική Δικαιοσύνη, την ενίσχυση της δημοκρατίας, την προστασία της εργασίας, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των ανισοτήτων αλλά και την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και μια διαφορετική εξωτερική πολιτική, στις διεθνείς εξελίξεις, στις πολεμικές συγκρούσεις, στην κλιματική κρίση και στις κοινωνικές επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, ενώ ασκείται σφοδρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και συνολικά στο πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης.



Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε:

Στο κάλεσμά μας για ευρεία συμπαράταξη για την Ελλάδα, το δίκαιο και δημοκρατία και μια ζωή με αξιοπρέπεια έχουν ανταποκριθεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα καθώς και Ελληνίδες και Ελληνες από το εξωτερικό , Έλληνες της διασποράς. Είναι πολύ συγκινητικό ότι από τις πρώτες κιόλας ώρες έσπευσαν να υπογράψουν τη διακήρυξη μας στο διαδικτυακό τόπο myelas όπου ακόμα χιλιάδες πολίτες σπεύδουν να υπογράψουν.

Σήμερα όπως ορίζει ο νόμος καταθέσαμε στον Άρειο Πάγο συμβολικά 300 από τις χιλιάδες υπογραφές καθώς και την ιδρυτική μας διακήρυξη. Όπως λέμε και στην ιδρυτική μας διακήρυξη απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες. Σημαία μας είναι η δημοκρατία και η δικαιοσύνη διότι η δημοκρατία εκφυλίζεται δίχως δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη δεν ανασαίνει δίχως ισχυρή δημοκρατία. Ειμαστε πολύ χαρούμενοι κι αισιόδοξοι να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία στο λαό και στην πατρίδα μας, είμαστε χαρούμενοι όπως είπα διότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Το ταξίδι μας, οι αγώνες μας τώρα ξεκινούν και ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε κάτι καλύτερο σ’ αυτό τον τόπο».

Σε ερώτηση που του έγινε για το τι σηματοδοτεί η παρουσία της κυρίας Λεπενιώτη απάντησε: «Αυτό που καταλαβαίνετε, ότι η δημοκρατία χωρίς δικαιοσύνη εκφυλίζεται και πρέπει να δώσουμε όλοι και όλες αγώνα με σημαία μας τη δημοκρατία και την δικαιοσύνη».

Η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στον Άρειο Πάγο:



63


24


111


69


28


29













Popular Articles