Στα-«χαρακώματα»-ο-ΣΥΡΙΖΑ:-Το-«μπρα-ντε-φερ»-Κασσελάκη-–Κουμουνδούρου-με-το-βλέμμα-σε-ένα…-αβέβαιο-συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα «χαρακώματα» ο ΣΥΡΙΖΑ: Το «μπρα-ντε-φερ» Κασσελάκη –Κουμουνδούρου με το βλέμμα σε ένα… αβέβαιο συνέδριο

Το πολεμικό κλίμα παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ με τα βλέμματα όλων να εξακολουθούν να βρίσκονται στο συνέδριο. Μπορεί πολλά στελέχη να επισημαίνουν ότι υπάρχει πρόθεση για διεξαγωγή του συνεδρίου, ωστόσο οι αντεγκλήσεις, οι συγκρούσεις και το εμφυλιοπολεμικό σκηνικό αποτελούν «κακούς οιωνούς» και όλα βρίσκονται στον… αέρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε χθες όσους τον στηρίζουν να εγγραφούν στις οργανώσεις μελών προκειμένου να εκλεγούν σύνεδροι. Πρόκειται για μια προσπάθεια να συσπειρώσει τον δικό του κόσμο. Ο ίδιος έχει προαναγγείλει ότι θα κάνει περιοδείες στην Αττική και την Περιφέρεια τις επόμενες ημέρες προκειμένου να «αφουγκραστεί» τον κόσμο και να ακούσει τα προβλήματα και τις ανησυχίες του.

Το συνέδριο είναι καθορισμένο να διεξαχθεί από τις 8-10 Νοεμβρίου αν και μετά τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με το «εκρηκτικό κλίμα» τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας, ορισμένοι θεωρούν ότι η διεξαγωγή του είναι αβέβαιη.

Στο Συνέδριο αναμένεται είτε να δώσει το παρών ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, είτε κάποιος αντιπρόσωπός του ζητώντας την ανάκληση της απόφασης έκπτωσης αλλά και του μπλόκου της υποψηφιότητάς του που έβαλε η Κεντρική Επιτροπή.

Βέβαια η πλευρά των «87» επιμένει ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για έγκριση της υποψηφιότητάς του είναι αμετάκλητη, όπως και ότι το συνέδριο έχει ως μοναδικό ρόλο την έγκριση των υφιστάμενων υποψηφιοτήτων.

Από τις αντεγκλήσεις, τις συγκρούσεις και το χθεσινό «μπρα-ντε- φερ» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Στέφανου Κασσελάκη ένα πράγμα γίνεται σαφές: πως η διάσπαση της Κουμουνδούρου είναι αναπόφευκτη. Στην απόφαση, άλλωστε της Κεντρικής Επιτροπής γίνεται ονομαστική αναφορά στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «όσοι και όσες, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν σέβονται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, όπως για παράδειγμα τις πρόσφατες με την άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου και την έκπτωσή του από τη θέση του προέδρου, εκτοξεύουν συκοφαντίες εναντίον του κόμματος τους και φθάνουν στο σημείο να κινούνται με εξώδικα απέναντι στα συλλογικά όργανα του κόμματος δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι/ες πρόεδροι».

Σήμερα, ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή είπε μεταξύ άλλων ότι “πρόθεση είναι να γίνει το Συνέδριο”, ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν είναι υπέρ των διαγραφών. Εξαπέλυσε δε, σφοδρά πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση αναμένεται να γίνει πιο αφόρητη, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε πλέον πρόεδρο, οπότε αφήνει στην άκρη τα εσωκομματικά του και πλέον μπορεί να επικεντρωθεί στην επόμενη ημέρα και το αντιπολιτευτικό έργο του. Κάτι τέτοιο μπορεί να του δώσει «πόντους» και δημοσκοπικά, όπως γνωρίζουν καλά και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συλλογή υπογραφών

Όπως κι αν έχει, οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη κρατούν στη φαρέτρα τους το όπλο της συλλογής υπογραφών του 15% των μελών, όπως προβλέπει το καταστατικό, ώστε να αναγκάσουν σε διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου με το ερώτημα αν μπορεί ο κ. Κασσελάκης να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Αναγνωρίζουν, πάντως, τη δυσκολία του εγχειρήματος από τη στιγμή που απαιτείται ένας αριθμός περίπου 20.000 υπογραφών, την ώρα μάλιστα που τα περισσότερα μέλη δεν είναι ταμειακώς ενήμερα, όπως επίσης απαιτείται.

Στο μεταξύ, στην Κρήτη περιοδεύει ο Παύλος Πολάκης. Παράδοξα χαρακτήρισε τα συγχαρητήρια του Στέφανου Κασσελάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη o Νικόλας Φαραντούρης.

Η 24η Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων, ενώ 2-3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές νέων συνέδρων.

Related posts

Πώς αποτιμά η Αθήνα τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

James Rollner

Στέφανος Κασσελάκης: Άνοιξαν με τον Τάιλερ ηλεκτρονική λίστα γάμου και μαζεύουν χρήματα – Τι λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

timesadmin

Παύλος Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

timesadmin

Μηταράκης: Υπάρχουν πολλά αξιόλογα στελέχη της κεντροδεξιάς που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι πρόεδροι της Δημοκρατίας

wp-needuser

Διπλωματικές πηγές: Στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα ο Χακάν Φιντάν

timesadmin

Όλα όσα αποφασίστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο: Οι αλλαγές στη φορολογία, οι προσλήψεις και οι αποφάσεις για την εγκληματικότητα

James Rollner