Στα-δύο-οι-14-ανεξάρτητοι-βουλευτές-–-Οι-μισοί-προσπαθούν-να-φτιάξουν-ΚΟ,-οι-άλλοι-μισοί-όρισαν-ήδη-εκπρόσωπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα δύο οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές – Οι μισοί προσπαθούν να φτιάξουν ΚΟ, οι άλλοι μισοί όρισαν ήδη εκπρόσωπο

«Σφαγή» επικρατεί στις τάξεις των 14 ανεξάρτητων μελών του εθνικού κοινοβουλίου καθώς η αρχική πρόθεση για σχηματισμό νέας κοινοβουλευτικής ομάδας φαίνεται πως προσκρούει σε αρχηγικές φιλοδοξίες ορισμένων ανέστιων βουλευτών.

Αρχικά η πρωτοβουλία για την συνένωση δυνάμεων τουλάχιστον 10 ανεξάρτητων βουλευτών που απαιτεί ο Κανονισμός της Βουλής για τον σχηματισμό ΚΟ ανελήφθη από τον κ. Παύλο Σαράκη. Ο προερχόμενος από την Ελληνική Λύση βουλευτής βρήκε συνοδοιπόρο στο εγχείρημα τον Χάρη Κατσιβαρδά και ξεκίνησαν επαφές με άλλους «ασκεπείς» έχοντας ωστόσο ως αρχή τον αποκλεισμό όλων των ανεξάρτητων που προέρχονται από τους Σπαρτιάτες και συνδέονται με τον έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη.

Υπό αυτό το πλαίσιο οι επαφές αφορούσαν τους Μάριο Σαλμά, Αθηνά Λινού, Μιχάλη Χουρδάκη, Αρετή Παπαϊωάννου, Γιώργο Ασπιώτη, Μιχάλη Γαυγιωτάκη, Λευτέρη Αυγενάκη κ.α.

Πάντως, από το περιβάλλον του κ. Αυγενάκη διευκρινίζεται ότι ο ίδιος ουδέποτε ήρθε σε επαφή με άλλους ανεξάρτητους, δεν τον ενδιαφέρουν άλλες συμμαχίες καθώς συνεχίζει να λειτουργεί ως βουλευτής της ΝΔ.

Την ώρα ωστόσο που οι ΣαράκηςΚατσιβαρδάς αναζητούσαν την «χρυσή τομή» για την συνεργασία τουλάχιστον 10 ετερόκλητων προσωπικοτήτων – εγχείρημα υψηλής δυσκολίας – υπήρξε αντίθετη κίνηση από 7 άλλους ανεξάρτητους.

Οι Μ. Σαλμάς. Α. Λινού, Α. Παπαϊωάννου συνεργάστηκαν με την «σκληρή» πτέρυγα των πρώην Σπαρτιατών Κ. Φλώρο, Δ. Βαλτογιάννη, Γ. Δημητροκάλλη και ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να εκπροσωπούνται στην Διάσκεψη των Προέδρων του κοινοβουλίου από τον Μ. Χουρδάκη.

Η πλευρά Σαράκη δήλωσε πλήρη άγνοια για την συγκεκριμένη κίνηση σημειώνοντας ότι ουδέποτε ρωτήθηκαν για το πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει. Από την άλλη η ομάδα Χουρδάκη σημειώνει πως η ενέργεια τους έχει καθαρά «διαδικαστικό» χαρακτήρα ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει περίπτωση σχηματισμού νέας ΚΟ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Με απόλυτη διαφάνεια η αγορά του διαμερίσματος

Καίτη Γκρέυ: Στο νοσοκομείο η λαϊκή τραγουδίστρια – Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Bitcoin: Έλυσε το HBO το μυστήριο με τον ιδρυτή του; – Ποιος είναι πίσω από τον «Satoshi Nakamoto»

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα

timesadmin

Επιστολική ψήφος: Πανηγυρίζουν στην ομογένεια, πάνω από 100.000 αναμένεται να ψηφίσουν, είπε ο ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού

timesadmin

Κασσελάκης: Τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις για να έχουμε συγχωνεύσεις και εξαγορές

protothema.gr

Απόστολος Γκλέτσος στην «Πρώτη Λέξη»: Αν ήμουν εκεί όταν ο Κασσελάκης μίλησε για κουκούλες, δεν θα την έβγαζε καθαρή

protothema.gr

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για τις καταγγελίες περί «μπαζώματος» στα Τέμπη

timesadmin

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της ακρίβειας

timesadmin