AYTOKINHTO

Σταμάτησε η παραγωγή σε έξι εργοστάσια της Toyota στην Ιαπωνία

Συνολικά σε έξι εργοστάσια της Toyota έχει σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων μέσα σε λίγες ώρες-Πρόβλημα μετά από έκρηξη με δύο τραυματίες σε μονάδα προμηθευτή

Top Gear TEAM

ergostasio Toyota

Τα εργοστάσια Yoshiwara και Inabe της Toyota καθώς και άλλες γραμμές παραγωγής είναι εκτός λειτουργίας από το βράδυ της Δευτέρας 16/10, ενώ σε παύση λειτουργίας μπήκαν και τα εργοστάσια Takaoka και Tsutsumi, το πρωί της Τρίτης 17/10.

Αιτία για την αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων της Toyota στην Ιαπωνία ήταν μια έκρηξη που σημειώθηκε την Δευτέρα στο εργοστάσιο του Chuo Spring στην επαρχία Aichi, όπου κατασκευάζονται μέρη της ανάρτησης οχημάτων για μια σειρά ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

ergostasio Toyota

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έκρηξη νοσηλεύονται δύο υπάλληλοι ενώ στις εγκαταστάσεις όπου προκλήθηκαν ζημιές, διενεργούν έρευνα η αστυνομία και η πυροσβεστική.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διακοπή της εγχώριας παραγωγής της Toyota από τον περασμένο Αύγουστο, όταν η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει και τα 14 εργοστάσια που διατηρεί στην Ιαπωνία για μια ημέρα λόγω ενός σφάλματος στο σύστημα παραγωγής της.

Όμως και τον Φεβρουάριο του 2022 είχαν κλείσει οι γραμμές παραγωγής της Toyota όταν ένας προμηθευτής της δέχθηκε επίθεση ransomware στο λογισμικό λειτουργίας. Χρειάστηκαν αρκετές ημέρες για να ανακάμψουν οι εργασίες και το περιστατικό επηρέασε περίπου το 5% της παραγωγής εκείνο τον μήνα.

Τέλος, και στην περίοδο της πανδημίας υπήρξαν παύσεις εργασίας σε εργοστάσια της Toyota λόγω λοιμώξεων και προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδας.

Related posts

Auto Union Type 52: Πρώτη φορά στη ζωή 90 χρόνια μετά

timesadmin

Αυτό το αυτοκίνητο έχει 682 ίππους και οθόνη 55 ιντσών!

timesadmin

Νέα φίρμα αυτοκινήτων στην Ελλάδα από τoν όμιλο Σπανός

protothema.gr

F1: Αυτοκίνητο Ασφαλείας με LiDAR και τεχνητή νοημοσύνη

timesadmin

Σε διάσημη τραγουδίστρια ανήκε αυτή η Ferrari Dino 246 που πουλήθηκε για μισό εκατομμύριο ευρώ

James Rollner

To νέο μονοθέσιο της Formula 2 προσφέρει θέαμα ακόμα και ακίνητο

timesadmin