Σομαλία:-32-νεκροί-από-τρομοκρατική-επίθεση-σε-τουριστική-παραλία-στο-Μογκαντίσου
ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: 32 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση σε τουριστική παραλία στο Μογκαντίσου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:20.

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές αργά το βράδυ της Παρασκευής στη δημοφιλή παραλία Λίντο του Μογκαντίσου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της σομαλικής αστυνομίας.

“Πάνω από 32 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση, και τουλάχιστον 63 άλλοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων κάποιοι σοβαρά”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αμπντιφατάχ Άνταν Χασάν σε δημοσιογράφους.

Σε εικόνες που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα διακρίνονται πολλά πτώματα διασκορπισμένα στην παραλία και τραυματίες που προσπαθούν πανικόβλητοι να απομακρυνθούν, καθώς ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις.

Στο στόχαστρο των τρομοκρατών βρέθηκε επίσης ένα παραλιακό ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την αστυνομία, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος και ακολούθησαν πυρά από πέντε ενόπλους, οι οποίοι εξουδετερώθηκαν αργότερα από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, η οποία εξακολουθεί να ελέγχει περιοχές της Σομαλίας και να εξαπολύει επιθέσεις ακόμη και στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Τον Ιούλιο, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από εστιατόριο όπου ποδοσφαιρόφιλοι παρακολουθούσαν τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο και αρκετοί να τραυματιστούν.

Related posts

SZ: Ανησυχία στην Κύπρο για τον πόλεμο στη Γάζα

wp-needuser

Γερμανία: Δύο νεκροί στην κατάρρευση ξενοδοχείου στην Ρηνανία – Παλατινάτο

protothema.gr

Τουλάχιστον 492 νεκροί και πάνω από 1.600 οι τραυματίες από τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

protothema.gr

Κραυγή αγωνίας για τα τρόφιμα στη Γάζα

wp-needuser

Κάμερον: Πλήρως αποτυχημένη η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Τώρα είναι η ώρα για εκεχειρία στη Γάζα

wp-needuser

Το ΝΑΤΟ καλωσορίζει το 32ο μέλος της Συμμαχίας, τη Σουηδία – Η σημαία της χώρας υψώνεται στην έδρα του ΝΑΤΟ

protothema.gr