spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Σκοτ Μπέσεντ: “Θα κόψουμε κάθε οικονομικό πόρο που κρατά στη ζωή το τυραννικό καθεστώς του Ιράν”

H αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα τη βούλησή της να “κόψει κάθε οικονομικό πόρο” που “κρατά στη ζωή το τυραννικό καθεστώς” του Ιράν, όπως επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ, παρουσιάζοντας ένα νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.

“Το Ιράν βρίσκεται ενώπιον μιας πολύ ξεκάθαρης επιλογής, με μονάχα δύο πιθανούς δρόμους: την πλήρη απομόνωση και μια οικονομία αυτοσυντήρησης ή μια επιστροφή προς την κανονικότητα με τη δυνατότητα να ενταχθεί εκ νέου στην παγκόσμια οικονομία”, δήλωσε ο Μπέσεντ.

Επιπλέον, ο Αμερικανός υπουργός προειδοποίησε πως κάθε χώρα έχει ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα προκειμένου να τερματίσει δραστηριότητες που έχει προσδιορίσει η Ουάσιγκτον ή να βρεθεί αντιμέτωπη με μέτρα που θα λάβει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με ηγέτες της διεθνούς κοινότητας με συγκεκριμένα αιτήματα προκειμένου να σταματήσουν τις συναλλαγές τους με το Ιράν.

Πηγή: ---

Popular Articles