ΣΙΝΕΜΑ

Σινεμά: Oι Αναλώσιμοι 4 , (The Expendables 4 )

Μια νέα γενιά «Αναλώσιμων» τα βάζει με έναν έμπορο όπλων που έχει από πίσω του έναν ισχυρό ιδιωτικό στρατό και απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια.

Το πρώτο «Expendables» είχε νόημα ως ταινία-event, ως πραγμάτωση μιας αγορίστικης φαντασίωσης, καθώς ένωνε επί της οθόνης μεγάλους action ήρωες και, ειδικότερα, τους άλλοτε ανταγωνιστές Σταλόνε και Σβαρτζενέγκερ, έστω και για λίγα λεπτά φιλμικού χρόνου. Η επιτυχία του πρώτου μέρους αύξησε μεν τον αριθμό των συμμετεχόντων, μα η ποιότητα άρχισε να φθίνει με κάθε συνέχεια, για να φτάσουμε στο τωρινό τέταρτο μέρος, που λειτουργεί περισσότερο ως πρωταγωνιστικό όχημα του Στέιθαμ, με τον Σταλόνε να δανείζει για λίγο το ειδικό βάρος του – και να αφαιρεί κάτι από την υστεροφημία του. Το «βρομόξύλο» δεν είναι για πέταμα, τουλάχιστον ως προς το σκέλος της χορογραφίας, μα έτσι πρόχειρα φωτισμένο και άτσαλα μονταρισμένο που παρουσιάζεται και, γενικότερα, έτσι άσχημη που δείχνει η ταινία από την κατάχρηση CGI, οι προσδοκίες σου θα πρέπει να βρίσκονται στο επίπεδο του εδάφους για να φύγεις ευχαριστημένος.

Για να είμαστε δίκαιοι, όμως, είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη ταινία στην οποία κάποιος παρομοιάζει τον Στέιθαμ με…κονδυλώματα και έχει την τιμή να ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια φιλμικών εγχειρημάτων που αξιοποιούν ευρηματικά το «P.I.M.P» του 50 Cent, παρέα με τον φετινό Χρυσό Φοίνικα, την «Ανατομία μιας Πτώσης».

ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

killers of the flower moon

Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού

Killers of the Flower Moon

Δραματική 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορσέζε

Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Λίλι Γκλάντστοουν, Μπρένταν Φρέιζερ

Στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του ‘20 τα μέλη της φυλής Όσειτζ, τα οποία είχαν πλουτίσει λόγω του πετρελαίου που ανακαλύφθηκε στη γη τους, αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. 

exorcist
past lives

Περασμένες Ζωές

Past Lives

Αισθηματική 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Σελίν Σονγκ

Πρωταγωνιστούν: Γκρέτα Λι, Τέο Γιο, Τζον Μαγκάρο

Η Νόρα και ο Χε-Σαν, δύο βαθιά συνδεδεμένοι παιδικοί φίλοι, χωρίζονται όταν η οικογένεια της Νόρα μεταναστεύει από τη Νότια Κορέα. Δύο δεκαετίες μετά, επανασυνδέονται στη Νέα Υόρκη και περνάνε μία μοιραία εβδομάδα καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο, την αγάπη και τις επιλογές που καθορίζουν μία ζωή. 

eternity a day

Mια Αιωνιότητα και μια Μέρα

Eternity and a day

Σινεφίλ 1998 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Θόδωρος Αγγελόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Μπρούνο Γκανς, Ιζαμπέλ Ρενό, Αχιλλέας Σκέβης

O Αλέξανδρος είναι ένας μεσόκοπος συγγραφέας που ασχολείται με το ημιτελές έργο του Σολωμού, «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι». Από το ποίημα λείπουν λέξεις και ο Αλέξανδρος αποπειράται να τις συγκεντρώσει. 

eternity a day

Mια Αιωνιότητα και μια Μέρα

Eternity and a day

Σινεφίλ 1998 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Θόδωρος Αγγελόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Μπρούνο Γκανς, Ιζαμπέλ Ρενό, Αχιλλέας Σκέβης

O Αλέξανδρος είναι ένας μεσόκοπος συγγραφέας που ασχολείται με το ημιτελές έργο του Σολωμού, «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι». Από το ποίημα λείπουν λέξεις και ο Αλέξανδρος αποπειράται να τις συγκεντρώσει. 

dumb money

Αουτσάιντερς

Dumb Money

Βιογραφική 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Κρεγκ Γκιλέσπι

Πρωταγωνιστούν: Πολ Ντέινο, Σεθ Ρόγκεν, Αμέρικα Φερέρα, Σεμπάστιαν Σταν

Ο Κιθ Γκιλ αρχίζει να δημοσιεύει στο διαδίκτυο τις επενδύσεις του. Η δημοφιλία των επενδυτικών του συμβουλών εκτοξεύεται, μετατρέποντας την Gamestop στην πιο καυτή εταιρεία του κόσμου, κάνοντας μια ομάδα ανθρώπων που τον ακολουθούν πλούσιους και αναστατώνοντας τη Wall Street για τα καλά.  

Blue Beetle

Blue Beetle

Δράσης 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Ανχέλ Μανουέλ Σότο

Πρωταγωνιστούν: Σόλο Μαριντουένια, Σούζαν Σαράντον, Αντριάνα Μπαράζα

Ο Χάιμε Ρέγιες αποφοίτησε πρόσφατα από το πανεπιστήμιο και επιστρέφει στο σπίτι του, για να ανακαλύψει ότι όλα έχουν αλλάξει. Καθώς αναζητά έναν σκοπό στη ζωή του, ένα παιχνίδι της μοίρας ρίχνει στα χέρια του ένα αρχαίο κειμήλιο εξωγήινης βιοτεχνολογίας, τον Σκαραβαίο, το οποίο τον διαλέγει για ξενιστή και έτσι μετατρέπεται στον υπερήρωα Blue Beetle.

COUP DE CHANCE

Γυρίσματα της Τύχης

Coup de Chance

Κομεντί 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν

Πρωταγωνιστούν: Λου ντε Λάαζ, Μελβίλ Πουπό, Νίλς Σνάιντερ

Η Φανί και ο Ζαν μοιάζουν το τέλειο παντρεμένο ζευγάρι. Στην πραγματικότητα ο Ζαν είναι ελεγκτικός και κτητικός. Όταν η Φανί πέφτει τυχαία πάνω σε έναν παλιό συμμαθητή της, τον Αλέν, θα αρχίσει να τον συναντά κρυφά, κινώντας τις υποψίες του Ζαν.

SAW X

Saw X

Τρόμου 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Κέβιν Γκρούτερτ

Πρωταγωνιστούν: Τόμπιν Μπελ, Σόνι Σμιθ, Στίβεν Μπραντ

Ανάμεσα στα γεγονότα του πρώτου και του δεύτερου «Saw», ένας άρρωστος και απελπισμένος Τζον Κρέιμερ ταξιδεύει στο Μεξικό για μια επικίνδυνη και πειραματική ιατρική διαδικασία με την ελπίδα μιας θαυματουργής θεραπείας για τον καρκίνο του, μόνο για να ανακαλύψει ότι ολόκληρη η επέμβαση είναι μια απάτη με σκοπό την εξαπάτηση των πιο ευάλωτων. 

CREATOR

O Δημιουργός

The Creator

Φαντασίας 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Γκάρεθ Έντουαρντς

Πρωταγωνιστούν: Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, Τζέμα Τσαν, Κεν Γουατανάμπε

Σε ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι βρίσκονται σε συνεχή πόλεμο με δυνάμεις της Τεχνητής Νοημοσύνης, o Τζόσουα, ένας σκληροτράχηλος πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων, στρατολογείται για να βρει και να σκοτώσει τον Δημιουργό, τον μόνιμα ασύλληπτο αρχιτέκτονα ενός προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει κατασκευάσει ένα μυστηριώδες όπλο με τη δύναμη, όχι μόνο να τερματίσει τον πόλεμο,  αλλά και να καταστρέψει την ανθρωπότητα. 

Related posts

Σεμινάριο ‘Acting on Camera’ στο Νέο Ελληνικό Θέατρο

timesadmin

Ο σύγχρονος ιαπωνικός κινηματογράφος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

timesadmin

Cinobo: Δωρεάν ταινίες για όλη την Ελλάδα

protothema.gr

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το κοινωνικό δράμα του Φατίχ Ακίν ‘Μαζί, Ποτέ!’

James Rollner

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θαυμαστής της ταινίας «Dune: Part Two» του Ντενί Βιλνέβ

James Rollner

Ατζέντα βδομάδας: Για να μην ψάχνετε πως να περάσετε ευχάριστα τις καθημερινές σας!

wp-needuser