Σινεμά-στη-σέντρα:-30-χρόνια-Νύχτες-Πρεμιέρας
ΣΙΝΕΜΑ

Σινεμά στη σέντρα: 30 χρόνια Νύχτες Πρεμιέρας

Ο αθλητικογράφος του Βήματος Αντώνης Καρπετόπουλος και ο κριτικός κινηματογράφου του Βήματος Γιάννης Ζουμπουλάκης ρίχνονται ξανά στην αρένα των συγκρούσεων και της ανταλλαγής απόψεων με άξονα τον κινηματογράφο.

Κάθε Πέμπτη οι δύο δημοσιογράφοι θα «αρπάζουν» το στοιχείο μιας ταινίας από την επικαιρότητα και θα του… αλλάζουν τα φώτα κάνοντας μια αναδρομή στην κινηματογραφική του Ιστορία. Με χιούμορ, με πληροφορίες, με προτάσεις, με προσωπικό γούστο, με τα πάντα.

Στο σημερινό επεισόδιο: Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που το κλασικό μελόδραμα του Κλιντ Ιστγουντ «Οι γέφυρες του Μάντισαν» σήκωσε την αυλαία του πρώτου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Και ενώ η 30ή έκδοση του ιδίου φεστιβάλ πραγματοποιείται αυτή την περίοδο στις αίθουσες Δαναός 1 και 2, Cinobo Οπερα 1 και 2, Αστορ και Αστυ, οι δημοσιογράφοι Γιάννης Ζουμπουλάκης και Αντώνης Καρπετόπουλος αφιερώνουν την τελευταία έκδοση του podcast «Σινεμά στη Σέντρα» σε διάφορες «στάσεις» που έκαναν στις Πρεμιέρες τα τελευταία 30 χρόνια. Στιγμές προσωπικές, ίσως, που ωστόσο είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την διοργάνωση. Ταινίες που είδαν, πρόσωπα που συνάντησαν, γεγονότα που έζησαν, συμπυκνώνονται μέσα σε μισή ώρα ευχάριστου «σκαλίσματος» του παρελθόντος. Να είστε εκεί.

Κάνε εγγραφή στο Podcast «Σινεμά στη Σέντρα» σε Spotify και Apple Podcasts, και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια!

Related posts

Cine Νοσταλγία: Oι ταινίες και οι ώρες προβολών για αυτή την εβδομάδα – Κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις!

timesadmin

«Σινεμά στο Υδαταέριο»: Cinobo x Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

James Rollner

Fundamentals of Cinema: Αγαπημένο μου ημερολόγιο του Νάνι Μορέτι στον κινηματογράφο Δαναός

timesadmin

Ζωικό βασίλειο

protothema.gr

Η πιο ακριβή ταινία που έχει γίνει στο Netflix κουβαλά μια τραγωδία – Η 12η πιο ακριβή κινηματογραφική παραγωγή όλων των εποχών

protothema.gr

Σκοτώστε τον Βενσάν από τις 4 Ιουλίου στα σινεμά

wp-needuser