ΣΙΝΕΜΑ

Σινεμά: Ένα Ταξίδι για Πάπιες , (Migration )

Μια οικογένεια από πρασινοκέφαλες πάπιες έχει βαλτώσει. O μπαμπάς χαίρεται που έχει την οικογένειά του ασφαλή και κολλημένη για πάντα σε μια λίμνη της Νέας Αγγλίας, αλλά η μαμά λαχταράει να ταράξει τα νερά και να δείξει στα παιδιά της ολόκληρο τον κόσμο.

Θα θέλαμε πολύ να επαινέσουμε την Illumination για την προσπάθειά της να διατηρήσει ζωντανό το σλάπστικ, αλλά πραγματικό σήμα κατατεθέν της είναι η βαβούρα, η επίμονη υποτίμηση των ανήλικων θεατών της, τους οποίους αντιμετωπίζει σαν όντα με attention span χρυσόψαρου, επιστρατεύοντας νευρωσική κινησιολογία, υστερικές φωνητικές ερμηνείες και γρήγορες εναλλαγές φανταχτερών χρωμάτων. Τελευταία παρατηρούμε μια δειλή στροφή προς την αφηγηματικότητα μετά περιεχομένου στις παραγωγές τους, μα το αποτέλεσμα μοιάζει λειψό σε σχέση με τις μεγάλες δόξες άλλων στούντιο.

Το Migration βάζει μια τετραμελή παπιοοικογένεια σε μεγάλη περιπέτεια, προσπερνά επιδέξια οποιαδήποτε πολιτική νύξη περί μετανάστευσης και παραπέμπει διαρκώς σε δραματικά καλύτερες ταινίες που έχουν προηγηθεί – από το Finding Nemo ως το Ratatouille. Εντύπωση προκαλεί το όνομα του Μάικ Γουάιτ του «White Lotus» στο σενάριο. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, καθώς παρακολουθήσαμε το φιλμ μεταγλωττισμένο και μπορεί να χάθηκαν πράγματα στη μετάφραση, αλλά στην εκδοχή που είδαμε τα αστεία έρχονται με το σταγονόμετρο. Τα μικρά παιδιά δεν θα δυσαρεστηθούν από το θέαμα, απευθύνεται κυρίως σε αυτά άλλωστε. Οι γονείς θα προσπαθούν να θυμηθούν συνταγές για πάπια πορτοκάλι.

ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

GAZA

Gaza

Ντοκιμαντέρ 2019 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Γκάρι Κιν, Άντριου ΜακΚόνελ

To ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται σε δύο έφηβους από τα αντίθετα άκρα του κοινωνικού χάσματος της Γάζας, τον Κάρμα και τον Αχμέντ. Στο αυτοσχέδιο σπίτι του Αχμέτ ζει η μεγαλύτερη οικογένεια της Γάζας με 14 γιους, 22 κόρες, έναν πατέρα και τρεις συζύγους. Λιγότερο από 10 μίλια μακριά, το πολυτελές διαμέρισμα της Κάρμα, μαζί με τη φιλελεύθερη μητέρα του, τον παραδοσιακό πατέρα και τις τρεις αδερφές της λέει μια διαφορετική ιστορία.   

In the Land of Saint and Sinners

Άγραφος νόμος

In the Land of Saint and Sinners

Περιπέτεια 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Λόρενζ

Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Κέρι Κόντον, Κιάραν Χάιντς

Σε ένα απομονωμένο χωριό της Ιρλανδίας του 1970, ένας κατεστραμμένος άνδρας, θα αναγκαστεί να πάρει ξανά τα όπλα, για να εξιλεωθεί για το αμαρτωλό παρελθόν του. 

aquaman

Aquaman: To Χαμένο Βασίλειο

Aquaman: The Lost Kingdom

Δράσης 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάν

Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Μομόα, Πάτρικ Γουίλσον, Άμπερ Χερντ, Νικόλ Κίντμαν

Kαθώς ο Άκουαμαν προσπαθεί να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στα βασιλικά του καθήκοντα και στις υποχρεώσεις του ως μέλος της Justice League, ένας επικίνδυνος εχθρός ετοιμάζει την επίθεσή του. 

kapetan michalis

Ο Καπετάν Μιχάλης

Δραματική 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλάμπους

Πρωταγωνιστούν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αλέκος Συσσοβίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Τζένη Καζάκου

Κρήτη 1889, η χρονιά της επανάστασης. Ο Καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, και τον κυριεύει ένας πειρασμός που δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. 

zone of interest

Ζώνη Ενδιαφέροντος

The Zone of Interest

Σινεφίλ 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Γκλέιζερ

Πρωταγωνιστούν: Σάντρα Χίλερ, Kρίστιαν Φρίντελ, Μαξ Μπεκ

H φαινομενικά ειδυλλιακή καθημερινότητα μιας γερμανικής οικογένειας, με έναν φράχτη να τους χωρίζει από την απόλυτη φρίκη. 

kourabiedes

Κουραμπιέδες από Χιόνι

Δραματική 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσιμιτσέλης

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Αριάδνη Βελλή, Σπύρος Ντούγιας, Κατερίνα Γερονικολού

Σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό, ένας ιδιόρρυθμος ζαχαροπλάστης, ο κύριος Παναγιώτης αναγκάζεται λόγω συνθηκών να κρύψει από όλους στο σπίτι του την μικρούλα Φανή. Γρήγορα τα δυο εγγόνια του και ένας φίλος τους ανακαλύπτουν την κρυμμένη Φανή και έτσι σχηματίζεται η συμμορία των πέντε. Σύντομα τα τέσσερα παιδιά και ο κύριος Παναγιώτης θα ζήσουν μια περιπέτεια. 

migration

Ένα Ταξίδι για Πάπιες

Migration

Animation 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Μπενζαμάν Ρενέρ

Μια οικογένεια από πρασινοκέφαλες πάπιες έχει βαλτώσει. O μπαμπάς χαίρεται που έχει την οικογένειά του ασφαλή και κολλημένη για πάντα σε μια λίμνη της Νέας Αγγλίας, αλλά η μαμά λαχταράει να ταράξει τα νερά και να δείξει στα παιδιά της ολόκληρο τον κόσμο.

love life

Αγάπη και Ζωή

Love, Life

Σινεφίλ 2022 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Κότζι Φουκάντα

Πρωταγωνιστούν: Bιν Μορισάκι, Φουμίνο Κιμούρα, Κέντο Ναγκαγιάμα

Η Tαέκο και ο σύζυγός της, Χίρο, ζουν μια ήσυχη καθημερινότητα με τον γιο τους. Ένα τραγικό ατύχημα, όμως, φέρνει τον βιολογικό πατέρα του αγοριού πίσω στη ζωή τους. 

thanksgiving

Thanksgiving

Τρόμου 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Ιλάι Ροθ

Πρωταγωνιστούν: Άντισον Ρέι, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Τζέιλεν Μπρουκς Τόμας, Τζίνα Γκέρσον

H Black Friday σε μια αμερικανική κωμόπολη εξελίσσεται σε μακελειό. Την επόμενη χρονιά ένας αιμοσταγής δολοφόνος στοχοποιεί πολίτες που ενεπλάκησαν.   

what hapens later

Τι Συνέβη Μετά

What Happens Later

Κομεντί 2023 (ΕΓΧΡ.)

Σκηνοθεσία: Μεγκ Ράιαν

Πρωταγωνιστούν: Μεγκ Ράιαν, Ντέιβιντ Ντουκόβνι

Δύο πρώην σύντροφοι, η Γουίλα και ο Μπιλ, ξαναβρίσκονται χρόνια μετά τον χωρισμό τους, όταν αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στο αεροδρόμιο λόγω κακοκαιρίας. Και οι δύο θέλουν να γυρίσουν σπίτια τους, αλλά στη διάρκεια της νύχτας καταλήγουν να αναπολούν το παρελθόν τους και όσα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. 

Related posts

Θεσσαλονίκη: Παραστάσεις Stand Up Comedy απόψε στο Cine Βακούρα

timesadmin

Anora: Το τρέιλερ και η αφίσα του φετινού Χρυσού Φοίνικα είναι εδώ

wp-needuser

«Στη Φωτιά» / Με φόντο τη γαλλική γαστρονομία μία ιστορία αγάπης ανθίζει ανάμεσα στην Ζιλιέτ Μπινός και τον Μπενουά Μαζιμέλ

timesadmin

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΛΛΑΣ: Κουραμπιέδες από Χιόνι

timesadmin

Το κυνήγι

timesadmin

Τέλος εποχής για το Ιντεάλ: Με Pulp Fiction το «αντίο» στο ιστορικό σινεμά από τις Νύχτες Πρεμιέρας

timesadmin