Σε-ποια-χώρα-η-tesla-κάνει-μόνιμους-εκατοντάδες-υπαλλήλους
AYTOKINHTO

Σε ποια χώρα η Tesla κάνει μόνιμους εκατοντάδες υπαλλήλους

Σε μία κίνηση με έντονο συμβολισμό, η Tesla αποφάσισε να μετατρέψει σε μόνιμους, εκατοντάδες προσωρινά εργαζόμενους στο μοναδικό της εργοστάσιο στην Ευρώπη.

Top Gear TEAM

Tesla Gigafactory Βερολίνου

Η Tesla ανακοίνωσε ότι από την 1η Νοεμβρίου, θα μετατρέψει σε μόνιμες τις θέσεις εργασίας 500 προσωρινών εργαζομένων στο Gigafactory του Βερολίνου. Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, η κίνηση αυτή αποδεικνύει την “αισιόδοξη εκτίμηση της περαιτέρω ανάπτυξης της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων”.

Το Gruenheide, το μοναδικό ευρωπαϊκό Gigafactory της Tesla, απασχολεί περίπου 12.000 υπαλλήλους. Η Tesla δήλωσε ότι στην τελευταία συνάντηση του προσωπικού, η επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων, Michaela Schmitz, είχε καλέσει τη διοίκηση να μειώσει την προσωρινή εργασία και να μετατρέψει περισσότερους υπαλλήλους σε μόνιμης απασχόλησης.

Tesla Gigafactory Βερολίνου

Πάντως, νωρίτερα φέτος, η Tesla μείωσε το προσωπικό στο εργοστάσιο του Βερολίνου, μέσω εθελουσίας εξόδου. Επίσης, δεν παρέτεινε τις συμβάσεις ορισμένων εργαζομένων, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας περικοπής του κόστους σε ολόκληρο τον όμιλο.

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο όμιλος Volkswagen δήλωσε ότι εξετάζει για πρώτη φορά το ενδεχόμενο να κλείσει εργοστάσια σε γερμανικό έδαφος και να μειώσει το προσωπικό.

“Σε μια εποχή που πολλές εταιρείες μιλούν για περικοπές θέσεων εργασίας και κλείσιμο εργοστασίων, η είδηση ότι σε επιπλέον 500 άτομα θα προσφερθεί μια μακροπρόθεσμη προοπτική στην Tesla σε μια μόνιμη θέση είναι ιδιαίτερα ευχάριστη”, δήλωσε η Tesla.

Η Tesla δήλωσε ότι το εν λόγω αίτημα εξετάστηκε διεξοδικά από τη διοίκηση του εργοστασίου, προσθέτοντας ότι το γερμανικό συνδικάτο IG Metall, το οποίο επικρίνει εδώ και καιρό τις συνθήκες εργασίας στο Gruenheide, δεν συμμετείχε σε αυτές τις διαβουλεύσεις.

Η Tesla δεν αποκάλυψε τον αριθμό των προσωρινών εργαζομένων που απασχολούνται στο Gruenheide.

Related posts

Αυτόνομο Tesla Model 3 έπεσε σε λίμνη-Ποιος φταίει

timesadmin

Acura ZDX: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της φίρμας

timesadmin

Αυτό το Skoda Kodiaq είναι διαφορετικό αλλά δεν το δείχνει

timesadmin

Στην Ελλάδα το Jeep Avenger με κινητήρα βενζίνης-πόσο κοστίζει

timesadmin

Ασταμάτητες οι εξαγωγές αυτοκινήτων της Κίνας-πόσο αυξημένες είναι για το 2024

James Rollner

Πότε ξεκινούν τα μειωμένα διόδια στην Αττική Οδό

James Rollner