Σε-αργή-κίνηση
ΣΙΝΕΜΑ

Σε αργή κίνηση

Υπόθεση

Η Ελένα, χορεύτρια κλασικού και μοντέρνου χορού παραδίδει μαθήματα σε ομάδα κωφάλαλων με τη βοήθεια του Ντόβιντας, διερμηνέα νοηματικής. Οι δύο νέοι δεν θα αργήσουν να νιώσουν μια πρωτόγνωρη έλξη.

Αμοιβαία αισθήματα χωρίς ανταπόκριση

Όταν η Ελένα και ο Ντόβιντας βρεθούν μόνοι στην κρεβατοκάμαρα της πρώτης, αναμένουμε την ανάλογη συνέχεια, όπως ακριβώς έχει αρχίσει να προμηνύει και η θαυμάσια εναρκτήρια σεκάνς. Τίποτε όμως από όσα ακολουθούν δεν ακολουθεί την πεπατημένη και ο αμοιβαίος έρωτας δεν θα ολοκληρωθεί.

Η αβίαστη χημεία του πρωταγωνιστικού ζευγαριού, η θαλπωρή και η τρυφερότητα με την οποία ντύνει τα νατουραλιζέ πλάνα της η σκηνοθέτρια και το ευρηματικό αποτύπωμα του «παράφορου» αλλά και εντέλει σκληρού έρωτα, είναι στοιχεία που προσδίδουν στο «Slow»το προφίλ μιας ασυνήθιστης ερωτικής ταινίας.

Μιας ταινίας που ενώ φαίνεται αρχικά να απευθύνεται σε λίγους (η arthouse γραφή) τελικά μοιάζει να μας αφορά όλους, εστιάζοντας στον κομφορμισμό και τις κοινωνικές αγκυλώσεις των γνώριμων love stories.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚόκκινο νησί12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: Slow

Σκηνοθεσία: Μαρίγια Καβταράντζε

Σενάριο: Μαρίγια Καβταράντζε


Παίζουν: Βάιβα Ζιμάντε, Μάντας Μπαρβίσιους, Γκρέτα Γκριβενισιούτε, Λάιμα Ακστινάιτε, Κεστούτις Σικένας, Πίτζους Γκανουσάσκας

Διάρκεια: 108′

Χώρα: Λιθουανία

Έτος: 2023

Rating: 3

Related posts

Θερινό σινεμά στην ταράτσα του ΕΜΣΤ με εισιτήριο 2 ευρώ -Τα φιλμ

timesadmin

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 28/12

timesadmin

Τρία έργα που αγαπήσαμε στο σινεμά ανεβαίνουν στη σκηνή

timesadmin

20.000 Είδη Μελισσών πληροφορίες για την ταινία

wp-needuser

Η Μούσα του Μπονάρ: Μία ταινία εποχής με ιστορικό ενδιαφέρον

wp-needuser

Ο Φρόυντ στο σινεμά με την πιο αμφιλεγόμενη ταινία για τη φυλομετάβαση

timesadmin