Σε-απεργιακό-κλοιό-η-tesla-και-στην-Ευρώπη
AYTOKINHTO

Σε απεργιακό κλοιό η Tesla και στην Ευρώπη

Η Tesla θα αντιμετωπίσει από τις 10 Οκτωβρίου εμπόδια στην εξυπηρέτηση του δικτύου φόρτισης στη μεγαλύτερη σκανδιναβική χώρα, αφού το συνδικάτο Vision ανακοίνωσε αποκλεισμό σε συμπαράσταση στην απεργία της IF Metall που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2023.

Τα μέλη του συνδικάτου Vision που απασχολούνται σε δημοτικές εταιρείες ενέργειας δεν θα εξυπηρετούν, δεν θα επισκευάζουν και δεν θα εκτελούν πλέον εργασίες συντήρησης στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του συνδικάτου.

Η δράση συμπαράστασης έρχεται στον απόηχο της απεργίας των τεχνικών της Tesla που είναι μέλη της IF Metall, ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της Σκανδιναβίας.

Στις 27 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, το προσωπικό σε δέκα από τα σουηδικά συνεργεία της αυτοκινητοβιομηχανίας απήργησε λόγω της άρνησης του εργοδότη να υπογράψει συλλογική σύμβαση – μια γραπτή σύμβαση που είναι κοινή στη Σουηδία και καθορίζει βασικούς όρους απασχόλησης, όπως μισθούς, ώρες εργασίας και πολιτικές αδειών – και έκτοτε συνεχίζουν τη διαμαρτυρία.

“Πρέπει να προστατεύσουμε το σουηδικό μοντέλο όταν απειλείται”, δήλωσε η Eva-Lotta Nilsson από το Vision, αναφερόμενη στην πανταχού παρούσα συλλογική σύμβαση εργασίας. Η διαμάχη συνεχίζει να δυσχεραίνει τις δραστηριότητες της Tesla στη σκανδιναβική περιοχή, καθώς οι δράσεις συμπαράστασης από άλλα συνδικάτα έχουν εξαπλωθεί στους λιμενεργάτες στη γειτονική Δανία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία.

Από τον Δεκέμβριο, η Tesla αναγκάστηκε να μεταφέρει με φορτηγά από την ηπειρωτική Ευρώπη τα αυτοκίνητά της που προορίζονται για τη Σουηδία.

Διαβάστε περισσότερα στο topgeargreece.gr

Related posts

Hyundai Inster: Αποκαλύφθηκε το προσιτό ηλεκτρικό SUV της φίρμας-όλες οι πληροφορίες και εικόνες

timesadmin

Alfa Romeo Milano: Διέρρευσαν φωτογραφίες της-πώς θα δείτε live την παρουσίαση

protothema.gr

Δείτε για ποιον λόγο σταμάτησε η παραγωγή δύο σκληροτράχηλων off road μοντέλων

wp-needuser

Το διασημότερο video αυτοκινήτου και η “αστεία” ιστορία του

timesadmin

Έρευνα: Πώς θα αποτραπούν 250.000 νεκροί στην άσφαλτο μέχρι το 2050

timesadmin

Ποιο ηλεκτρικό θα αντικαταστήσει το νέο VW Golf

timesadmin