ΣΙΝΕΜΑ

Σεμινάρια ιστορίας κινηματογράφου από τον Χρήστο Μήτση

Σεμινάρια ιστορίας κινηματογράφου από τον Χρήστο Μήτση

Ο κριτικός του “α” συνεχίζει το ταξίδι στην κινηματογραφική ιστορία με δυο νέους κύκλους σεμιναρίων τα οποία εστιάζουν στο μοντέρνο σινεμά (από τη νουβέλ βαγκ έως σήμερα) και στο έργο 12 κορυφαίων σκηνοθετών.

2001 Η Οδύσσεια του Διαστήματος

Τα σεμινάρια ιστορίας του κινηματογράφου από τον κριτικό του Αθηνοράματος Χρήστο Μήτση συνεχίζονται στην Ανοιχτή Τέχνη (Φιλελλήνων & Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα) με δυο καινούριους κύκλους 12 εισηγήσεων οι οποίοι ξεκινούν την Τετάρτη 6 Μαρτίου. Με προβολές αποσπασμάτων, αναλύσεις ταινιών και σχολιασμό των καλλιτεχνικών ρευμάτων και των πολιτικοκοινωνικών γεγονότων τα οποία επηρέασαν την 7η τέχνη.

Ο πρώτος κύκλος (κάθε Τετάρτη 6-8 μ.μ.) περιλαμβάνει την ιστορία του μοντέρνου σινεμά: Φρι σίνεμα, νουβέλ βαγκ και η ταραγμένη δεκαετία του ’60. Γιαπωνέζικος κινηματογράφος. Το νέο Χόλιγουντ. Οι δημιουργοί της αμφισβήτησης. Μπλοκμπάστερ, σίκουελ και ριμέικ. Δόγμα ’95. Νοτιοκορεατική επέλαση, ισπανικός τρόμος και Greek Weird Wave. Marvel υπερήρωες στην εποχή του #MeToo.

La Dolce Vita

Ο δεύτερος κύκλος (κάθε Τετάρτη 8-10 μ.μ.) αναλύει το έργο 12 σπουδαίων σκηνοθετών από τα χρόνια του κλασικού Χόλιγουντ ως το σήμερα: Στάνλεϊ Κιούμπρικ, Αντρέι Ταρκόφσκι, Μάρτιν Σκορσέζε, Μικελάντζελο Αντονιόνι, Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Κριστόφ Κισλόφσκι, Ελία Καζάν, αδελφοί Κοέν, Φεντερίκο Φελίνι, Λουκίνο Βισκόντι και Μίκαελ Χάνεκε.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται δια ζώσης στο χώρο της “Ανοιχτής Τέχνης”, με δυνατότητα ταυτόχρονης διαδικτυακής παρακολούθησης. Θα τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Πληροφορίες:
“Ανοιχτή Τέχνη”, Φιλελλήνων & Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα
Επικοινωνία: 210 3227188, info@anoixtitexni.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει την

Related posts

Home Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV

James Rollner

Ο Γιώργος Λάνθιμος με τη νέα ταινία του διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα

protothema.gr

Θεσσαλονίκη: Πρεμιέρα για το δημοτικό θερινό σινεμά στο Πανόραμα – Κοσμοπλημμύρα για τον “Καπετάν Μιχάλη”!

James Rollner

Μητέρα, πατρίδα: Συγκινητική & χιουμοριστική ταινία του Αλβαρο Γκάγκο για μια βιοπαλαίστρια στη Γαλικία

timesadmin

Η ταινία της Beyonce βγαίνει στα σινεμά

timesadmin

Οι 100 ταινίες που πρέπει να δω πριν κλείσω τα μάτια μου…

protothema.gr