Σβίγκου-στον-realfm-97,8:-Δεν-θα-υπάρχει-αποκλεισμός-υποψηφίων-–-Το-debate-είναι-μια-πολύ-καλή-ιδέα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβίγκου στον Realfm 97,8: Δεν θα υπάρχει αποκλεισμός υποψηφίων – Το debate είναι μια πολύ καλή ιδέα

πολιτική

Σβίγκου ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν θα υπάρξει αποκλεισμός υποψηφίων» τόνισε η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελατόλλα.

«Το κόμμα θα προχωρήσει σε μια μαζική, δημοκρατική και ανοιχτή διαδικασία όπως έκανε και πέρυσι. Το κόμμα λειτούργησε με απόλυτα συντεταγμένο και θεσμικό τρόπο και μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θα υπάρξει ένας δημοκρατικός διάλογος, ανοιχτός και οι υποψήφιοι θα καταθέσουν την πλατφόρμα τους για το μέλλον και το αύριο του κόμματος, για τις συμμαχίες, για το πρόγραμμα» υποστήριξε η κυρία Σβίγκου και διευκρίνισε σχετικά με τις υποψηφιότητες:

«Υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις τυπικές όπως υπήρχαν και πέρυσι και θα είναι μια διαδικασία όπου θα συμμετέχουν όσοι τις πληρούν. Δεν θα υπάρχει αποκλεισμός υποψηφίων. Αυτό που θα υπάρχει είναι μια δημοκρατική, ανοιχτή διαδικασία. Πρέπει να φύγουμε από τη συζήτηση για τις τυπικές προϋποθέσεις και όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν τις πολιτικές απόψεις τους». Μάλιστα είπε ότι “πιστεύω πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιοις”.

Σε ερώτηση αν σε αυτή τη διαδικασία λόγω των προϋποθέσεων που μπαίνουν είναι πιο στενό το κοστούμι για τον κ. Κασσελάκη, η κυρία Σβίγκου απάντησε:

«Ποιος βάζει στενό κοστούμι; Η ΚΕ έβαλε προϋποθέσεις που θα τις έβαζε έτσι κι αλλιώς ανεξαρτήτως υποψηφιοτήτων».

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι «είμαι γραμματέας του κόμματος. Δεν πρόκειται να πάρω καμία θέση απέναντι στις υποψηφιότητες. Δεν είναι αυτός ο θεσμικός μου ρόλος και δεν το έκανα αυτό σε καμία φάση που κατέχω αυτόν τον ρόλο. Δική μου δουλειά είναι να λειτουργήσουν συντεταγμένα τα όργανα και να θεσμικά το κόμμα».

Η Ράνια Σβίγκου είπε ότι θεωρεί ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα το debate που «μπορούμε να ακολουθήσουμε». «Είχαν γίνει και πέρυσι σχετικές συζητήσεις αλλά δεν ευοδώθηκαν. Φέτος το θεωρώ μεγάλη ανάγκη στο πλαίσιο πολιτικοποίησης της συζήτησης.  Άλλωστε τέτοιου είδους debate προάγουν τον δημόσιο διάλογο και δίνουν και κίνητρο συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία».

Η Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ακόμη ότι «δεν πρόκειται να σχολιάσω τι λένε οι 87 για τον Στέφανο Κασσελάκη ούτε τι λέει ο κ. Κασσελάκης για τους 87. Μετά τις Ευρωεκλογές είχαμε μια παρατεταμένη εσωστρέφεια και αναλογικά έχουμε όλοι την ευθύνη μας, όπως την έχω κι εγώ προφανώς από τη θέση μου. Σημασία έχει να μιλήσουμε για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα πάντα για να διαλύσει κάθε κοινωνικό ιστό και κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους φυσικά και δεν μπορούμε να μιλάμε για διαχωρισμούς και διασπάσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσα ίσα πρέπει να μιλάμε για πρωτοβουλίες ενοποιητικές και συμπόρευσης μεταξύ όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Η εικόνα διχασμού κάνει κακό στο κόμμα και όλοι πρέπει να εργαστούμε και να πάμε σε αυτή τη διαδικασία με όσο το δυνατόν πιο πολιτικούς όρους».

Ακούστε το ηχητικό:https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2024/09/26-09-2024-Ράνια-Σβίγκου-Νίκος-Χατζηνικολάου-1.mp3

Related posts

Κωνσταντοπούλου: Ο κ. Χατζηδάκης πρέπει να τοποθετηθεί για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις

James Rollner

ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Παπανδρέου στηρίζει τον Παύλο Γερουλάνο για την ηγεσία του κόμματος

protothema.gr

Νίκος Παππάς στην ΚΕ: Οι ηγεσίες στην Αριστερά δεν έχουν λευκή επιταγή – Όλες οι εξουσίες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ελεγκτέες και ανακλητές

protothema.gr

Άδωνις Γεωργιάδης: «Πυρά» κατά Κασσελάκη για τους εργαζόμενους στην «Αυγή» – Τι απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

protothema.gr

ΜέΡΑ25: Η Γερμανία απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

protothema.gr

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές χονδρικής του ρεύματος

timesadmin