Σακελλαροπούλου-στο-μνημείο-του-Άουσβιτς:-«Χρέος-όλων-μας-παραμένει-ο-διαρκής-αγώνας-–-Τέτοια-αποτρόπαια-εγκλήματα-να-μην-επαναληφθούν»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου στο μνημείο του Άουσβιτς: «Χρέος όλων μας παραμένει ο διαρκής αγώνας – Τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα να μην επαναληφθούν»

Σακελλαροπούλου στο μνημείο του Άουσβιτς: «Χρέος όλων μας παραμένει ο διαρκής αγώνας – Τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα να μην επαναληφθούν»

πολιτική

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Πολωνία για την 19η Άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos, μετέβη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Μετά την ξενάγηση και τις καταθέσεις στεφάνων στον Τοίχο Θανάτου και στο Μνημείο Θυμάτων, η Πρόεδρος δήλωσε:

«Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν τη φρίκη του Ολοκαυτώματος, της μεθοδικής εξόντωσης από το ναζιστικό καθεστώς εκατομμυρίων Εβραίων, μεταξύ των οποίων χιλιάδες Έλληνες, καθώς και πολλών άλλων συνανθρώπων μας. Μια ασύλληπτη βαρβαρότητα που στιγμάτισε ανεξίτηλα όχι μόνο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, αλλά και την ιστορία ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Την ώρα που η ειρήνη, η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα δοκιμάζονται σε τόσα μέτωπα, χρέος όλων μας παραμένει ο διαρκής αγώνας, ώστε τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα να μην επαναληφθούν ποτέ».

Related posts

Μιχαηλίδου: Αναβαθμίζουμε την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Σε πλήρη εφαρμογή την 1η Ιουλίου στη βιομηχανία

timesadmin

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Κικίλιας: Από drone της πυροσβεστικής εντοπίστηκε η πυρκαγιά

timesadmin

Βορίδης: Αρραγής η κοινοβουλευτική συνοχή της ΝΔ

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ – Νίκος Παππάς: Υπέγραψα για την υποψηφιότητα Πολάκη, θα υπογράψω και για τον Κασσελάκη

timesadmin

Κατερίνα Νοτοπούλου: «Ο κύκλος εσωστρέφειας έχει τραυματίσει ανεπανόρθωτα τον ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτη ευθύνη της ηγεσίας»

protothema.gr

Μπαμπινιώτης, Δασκαλάκης, Κριμιζής, Χρούσος, Ευθυμίου στην εκδήλωση της Βίκυς Φλέσσα «Η Ευρώπη στο Μέλλον – Επιστροφή στον Άνθρωπο»

timesadmin