AYTOKINHTO

Ρεκόρ παραγωγής και πωλήσεων για την Toyota

Ο όγκος παραγωγής αλλά και οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota σημείωσαν ρεκόρ κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, υποστηριζόμενες από την ισχυρή ζήτηση και την απουσία περιορισμών στην προμήθεια ημιαγωγών που έπρεπε να υποστεί τα τελευταία χρόνια, ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία σε πρόσφατη ανακοίνωσή της.

Ωστόσο, τα σχέδια έναρξης παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ φαίνεται πως θα καθυστερήσουν τουλάχιστον για ένα χρόνο – από το 2025 που ήταν το αρχικό σχέδιο μετατίθεται για την άνοιξη του 2026 – κυρίως για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ποιότητα των νέων μοντέλων της μετά από μια σειρά σκανδάλων στις εταιρείες που βρίσκονται υπό τη σκέπη της, ανέφερε η εφημερίδα Mid Japan Economist.

Για το έτος που έληξε τον Μάρτιο, η Toyota δήλωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 7,3% σε 10,31 εκατ. μονάδες, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 10 εκατ. μονάδων, ενώ η παραγωγή της ανήλθε σε 9,97 εκατ. μονάδες, αυξημένη κατά 9,2% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Παράλληλα και οι παγκόσμιες πωλήσεις της εταιρείας σε μπαταρίες για μοντέλα EV σημείωσαν αύξηση τρεις φορές πιο πάνω με 116.654 μονάδες.

Από την άλλη, ο Μάρτιος δεν ήταν ένας καλός μήνας. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο βάσει όγκου, είδε τις πωλήσεις και την παραγωγή της να μειώνονται τον Μάρτιο εν μέσω έντονου ανταγωνισμού στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις Μαρτίου διολίσθησαν κατά 2,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 897.251 μονάδες και η παραγωγή της μειώθηκε κατά 10% σε 807.026 μονάδες.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

Tesla τρακάρει άλλο Tesla και τα καταγράφει σε video τρίτο Tesla

timesadmin

To plug-in υβριδικό CUPRA Formentor καταφέρνει να είναι δυνατό και οικονομικό

timesadmin

Ford Capri: Αυτή είναι η ιστορία του θρυλικού μοντέλου πριν γίνει ηλεκτρικό SUV

wp-needuser

Πόσο κοστίζει το πιο φθηνό Smart #1-η μπαταρία που κάνει την διαφορά

timesadmin

Στην Ελλάδα το νέο scooter Daytona ARES 125 GT-τιμή κάτω από 3.000 ευρώ

James Rollner

Άνοιξε και δεύτερη κάθετη μονάδα BYD στον Κηφισό

protothema.gr