AYTOKINHTO

Πωλείται το εκθεσιακό Subaru Impreza STI 22B του 1997

Το αυτοκίνητο είναι αυτό που βρισκόταν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκιο το 1997 και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τιμή που μπορεί να φτάσει και το μισό εκατομμύριο ευρώ

Top Gear TEAM

Η αλήθεια είναι πως έχουμε δει πολλά ενδιαφέροντα αυτοκίνητα να πωλούνται σε δημοπρασίες. Από supercars μέχρι αντίκες, όλο και κάτι ενδιαφέρον θα βρεις ξεφυλλίζοντας τους καταλόγους των διάσημων οίκων δημοπρασιών. Εκείνο όμως που θα δεις σπάνια να βρίσκεται στις σελίδες τους, είναι κάποιο πρωτότυπο. Συνήθως τα concept παραμένουν στις εγκαταστάσεις των κατασκευαστών τους και τις περισσότερες φορές… καταστρέφονται. Αυτό συμβαίνει είτε λόγω νομικών ζητημάτων, είτε προφανώς για να αποφευχθεί η βιομηχανική κατασκοπεία.

Εδώ όμως βρισκόμαστε μπροστά σε μια εξαίρεση. Το πρωτότυπο Subaru Impreza 22B STI του 1997, όχι μόνο επέζησε για πάνω από δύο δεκαετίες, αλλά παρέμεινε και σε απολύτως άριστη κατάσταση. Με μόλις 79 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο 22Β, το οποίο δεν ταξινομήθηκε ποτέ για χρήση σε δημόσιους δρόμους.

Subaru Impreza STI 22B

Μάλιστα όπως μαρτυρά και η πλακέτα στο εσωτερικό του, το συγκεκριμένο 22Β ήταν ο αριθμός 000 από τα 400 αντίτυπα. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, κατασκευάστηκαν συνολικά 5 πρωτότυπα 22Β, τα οποία δόθηκαν ως δώρο σε μέλη της ομάδας WRC της Subaru, συμπεριλαμβανομένων των Colin McRae και Nicky Grist. Μάλιστα η είδηση για την δημοπράτησή του, έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά από εκείνη για το ίδιο αυτοκίνητο που ανήκε στον Colin McRae.

Subaru Impreza STI 22B

Κάτω από το καπό του, βρίσκεται ο κινητήρας 2.2 λίτρων με τούρμπο, που είχε απόδοση 280 ίππων. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον, είναι πως το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν αυτό που κοσμούσε το περίπτερο της Subaru στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 1997

Subaru Impreza STI 22B

Το Impreza που βλέπεις στις φωτογραφίες όμως, παραχωρήθηκε στον David Lapworth της Prodrive, με άλλους προηγούμενους ιδιοκτήτες να αναφέρονται ως η Subaru Ιαπωνίας, η Prodrive Αγγλίας και ένας ανώνυμος ιδιώτης συλλέκτης στην Ιαπωνία. Με τέτοιο παρελθόν, η λογική λεει πως το αυτοκίνητο αυτό δεν θα είναι έκπληξη να πιάσει μια αρκετά υψηλή τιμή. Για την ακρίβεια, ο οίκος Bonhams μέσω του οποίου θα γίνει η δημοπράτηση, εκτιμά πως η αξία του θα βρίσκεται μεταξύ 410.000 – 500.000 ευρώ.

Related posts

Δείτε στην πράξη την αυτόνομη οδήγηση της Tesla (video)

timesadmin

To hypercar που κάηκε στην Αττική Οδό λέγεται Koenigsegg Jesko-είναι πανάκριβο και σπάνιο

timesadmin

WLTP: Πόσο αλήθεια λέει για κατανάλωση και εκπομπές CO2

James Rollner

Έρευνα: Παγκόσμια κυριαρχία ηλεκτρικών οχημάτων το 2030

timesadmin

Μεγάλη διαδήλωση λόγω πιθανού κλεισίματος εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων

timesadmin

H Lynk & Co φέρνει ηλεκτρικό supercar με απίστευτα χαμηλή τιμή

James Rollner