ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτες συνομιλίες “κορυφής” ΗΠΑ – Κίνας για την τεχνητή νοημοσύνη εντός των επόμενων εβδομάδων

Οι ΗΠΑ και η Κίνα θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους συνομιλίες σε επίπεδο ανώτερων αξιωματούχων για την τεχνητή νοημοσύνη (AI) εντός των “επόμενων εβδομάδων”, δήλωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, χωρίς να αναφερθεί στο μέλλον του κινεζικού κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης TikTok στη χώρα του.

Κατά τη διάρκεια ευρείας εμβέλειας συνομιλιών με Κινέζους αξιωματούχους στο Πεκίνο, ο κ. Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν στον πρώτο διακυβερνητικό διάλογο ΗΠΑ-Κίνας για την τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να συζητήσουν τους κινδύνους και τις ανησυχίες για την ασφάλεια γύρω από την αναδυόμενη μορφή τεχνολογίας.

“Νωρίτερα σήμερα συμφωνήσαμε να πραγματοποιήσουμε τις πρώτες συνομιλίες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με τις ΗΠΑ για την τεχνητή νοημοσύνη, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες, για να μοιραστούμε απόψεις σχετικά με τους κινδύνους και τις ανησυχίες για την ασφάλεια γύρω από την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη και τον καλύτερο τρόπο διαχείρισής τους”, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει περιορισμούς στη δυνατότητα του Πεκίνου να έχει πρόσβαση σε προηγμένη τεχνολογία και έρχονται ολοένα και πιο κοντά στην απαγόρευση της εφαρμογής κοινωνικών μέσων TikTok, εκτός εάν η κινεζική μητρική εταιρεία ByteDance αποεπενδύσει από αυτήν όσον αφορά τις ΗΠΑ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μπλίνκεν ανάφερε ότι το TikTok “δεν συζητήθηκε” στις συνομιλίες.

Related posts

Γαλλία: Επίθεση σε συναγωγή της πόλης Λα Γκραντ-Μοτ, σε εξέλιξη οι έρευνες

wp-needuser

Επιστρέφουν στο Μιλάνο “για λόγους ασφαλείας” οι Ιταλοί δημοσιογράφοι που έκαναν ρεπορτάζ στην περιοχή του Κουρσκ

protothema.gr

Όλαφ Σολτς: “Είναι πολύ πιθανό η Κάμαλα Χάρις να κερδίσει τις εκλογές”

wp-needuser

Ζελένσκι: Ο διάλογος με τον Πούτιν είναι χωρίς νόημα

James Rollner

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι “έχουν εξοντώσει περισσότερους από 17.000 τρομοκράτες” στη Γάζα

wp-needuser

Η πτώση των πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλάζει τα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών

James Rollner