Πρώτες-εικόνες-της-απίθανης-pagani-utopia-roadster-των-3,1-εκατ.-ευρώ
AYTOKINHTO

Πρώτες εικόνες της απίθανης Pagani Utopia Roadster των 3,1 εκατ. ευρώ

Η Pagani παρουσίασε το τελευταίο της δημιούργημα, την Utopia Roadster. Η νέα, ανοιχτή έκδοση του hypercar με τον κινητήρα V12, θα είναι διαθέσιμη τόσο με σκληρή όσο και με μαλακή οροφή και, σύμφωνα με την Pagani, ανεξαρτήτως της επιλογής που θα κάνεις, το βάρος της θα είναι το ίδιο με της έκδοσης Coupe.

Σε αντίθεση με την αύξηση του βάρους που συνήθως χαρακτηρίζει τις εκδόσεις cabrio, η Pagani Utopia Roadster διατηρεί το βάρος της στα ίδια επίπεδα με την κλειστή έκδοση, κάτι που μεταφράζεται σε 1.280 κιλά. Αυτό το επίτευγμα αποδίδεται στο γεγονός ότι οι δύο τύποι αμαξώματος εξελίχθηκαν ταυτόχρονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα ανακοίνωση Toyota για Corolla και Yaris Cross

Επιπλέον, τόσο η Coupe όσο και η Roadster, μοιράζονται το ίδιο μονοκόκ πλαίσιο και τις ίδιες προδιαγραφές επιδόσεων.

Η αφαιρούμενη σκληρή οροφή δεν μπορεί να αποθηκευτεί στο εσωτερικό του οχήματος, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τη μαλακή οροφή, η οποία χωράει άνετα σε μια βαλίτσα που είναι τοποθετημένη πίσω από τα δύο καθίσματα.

pagani Utopia roadster

Μια που το έφερε η κουβέντα, ως κάτοχος της Utopia, θα έχεις επίσης πρόσβαση σε μια σειρά από βαλίτσες φτιαγμένες από ανθρακονήματα και με δερμάτινη επένδυση, οι οποίες μπορούν να αποθηκευτούν σε ειδικά σημεία δίπλα στον V12. Μόνο προσοχή στην υπερθέρμανση.

Διατηρεί τα χαρακτηριστικά του Coupe

Εκτός από την επανασχεδιασμένη οροφή, το Utopia Roadster διατηρεί το στυλ του Coupe, με το χαρακτηριστικό πίσω μέρος και τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω. Στο εσωτερικό, τις διαφορές θα πρέπει να τις αναζητήσεις στα πατάκια με τη νέα υφή, και στο κλειδί που έχει επίσης ανανεωθεί, υιοθετώντας την ανοιχτή σιλουέτα του οχήματος.

pagani Utopia roadster

Η Pagani προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών εξατομίκευσης για το Utopia Roadster, συμπεριλαμβανομένης του προαιρετικού Sport Pack, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο για το coupe. Το αυτοκίνητο που βλέπεις στις φωτογραφίες, διαθέτει αυτό το πακέτο, με φινίρισμα σε carbon Habanero Red και Aeroblade carbon deflectors στους τροχούς.

Επίκεντρο ο V12 της AMG

Ο twin-turbo V12 των 6.0 λίτρων που προέρχεται από την AMG αποδίδει 864 ίππους και 1.100 Nm ροπής, χωρίς κανενός είδους ηλεκτρική υποβοήθηση. Όπως και στην Utopia Coupe, η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός επτατάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων Xtrac, το οποίο διατίθεται με αυτόματη ή χειροκίνητη λειτουργία, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού διαφορικού.

pagani Utopia roadster

Το hypercar διαθέτει επίσης ενεργή ανάρτηση και ένα καινοτόμο σύστημα αισθητήρων που ονομάζεται Pirelli Cyber Tyre. Αυτή η τεχνολογία είναι συμβατή με τα ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, Winter και Trofeo RS, στέλνοντας πληροφορίες από τα ελαστικά στα συστήματα ελέγχου σταθερότητας και πρόσφυσης του οχήματος.

pagani Utopia roadster

Η Pagani Utopia Roadster θα κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Αυτοκινήτου του Monterey. Θα παραχθούν μόνο 130 μονάδες, με τιμή εκκίνησης 3,1 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

Στην Ελλάδα η ανανεωμένη Mercedes GLA-τιμές και εκδόσεις

timesadmin

Αντίο Bugatti W16: Μια τελευταία βόλτα με τις Veyron και Chiron

timesadmin

350 χλμ. σε 10 λεπτά-πως κατάφερε να το πετύχει γνωστή φίρμα

James Rollner

120 χρόνια Rolls-Royce: Πώς γεννήθηκε η θρυλική φίρμα πολυτελών αυτοκινήτων

timesadmin

Η αλήθεια για την ακτινοβολία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

wp-needuser

Καλλιτέχνης διέλυσε Tesla Model 3 με πέτρινο κεφάλι (εικόνες, video)

wp-needuser