spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Προκαλεί ξανά ο Φιντάν με τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου

Προκαλεί ξανά ο Φιντάν με τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου

Προκαλεί ξανά ο Φιντάν με τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου

«Δεν είμαστε υπέρ της δημιουργίας έντασης, δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση τη στρατιωτικοποίηση των νησιών που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών 

Προκαλεί ξανά ο Φιντάν με τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο πολιτικό κλίμα στη χώρα μας αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, υποστηρίζοντας ότι τα ζητήματα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας έχουν μετατραπεί σε αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι η Άγκυρα και η ελληνική κυβέρνηση έχουν καταλήξει σε μια κοινή κατανόηση για τη διαχείριση των διαφορών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να αποφευχθούν «απερίσκεπτες ενέργειες», διότι, διαφορετικά, όπως απείλησε, «η ισχύς αυτού του κράτους (σ.σ. της Τουρκίας) είναι γνωστή σε όλους».

Μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο NTV, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η τουρκική πλευρά έχει καταλήξει σε μια «κοινή κατανόηση» με την ελληνική κυβέρνηση για τη διαχείριση των διαφορών και την αποφυγή αιφνιδιασμών. «Έχουμε συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση να διαχειριζόμαστε τα προβλήματα και να μην υπάρχουν εκπλήξεις» ανέφερε, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το τουρκικό μέσο.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο, ο Φιντάν επανέλαβε την τουρκική θέση για τα νησιά, δηλώνοντας ότι η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη στρατιωτικοποίησή τους, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

«Δεν σημαίνει ότι δεν λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις υφιστάμενες απειλές. Η θέση μας είναι σαφής. Κατ’ αρχάς, μέχρι να επιλυθούν τα ζητήματα στο Αιγαίο, δηλαδή το θέμα της υφαλοκρηπίδας, η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν είμαστε υπέρ της δημιουργίας έντασης. Δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση τη στρατιωτικοποίηση των νησιών που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Για το θέμα αυτό κάνουμε πολύ προσεκτικές και επίμονες ενέργειες. Και πολλές φορές τις κάνουμε χωρίς να τις δημοσιοποιούμε. Διότι η δημοσιοποίηση ορισμένων πραγμάτων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα περισσότερο στην Ελλάδα παρά σε εμάς» υποστήριξε.

«Όμως αυτή η περιοχή έχει ανάγκη από ειρήνη, όχι από εξοπλισμούς. Το έχουμε πει πολλές φορές. Ο πόλεμος δεν είναι προς όφελος κανενός. Το ουσιώδες είναι η ειρήνη» συμπλήρωσε ο Φιντάν.

Ο Φιντάν τόνισε ακόμη ότι στην Ελλάδα επικρατεί προεκλογικό κλίμα και εκτίμησε ότι η σχετική ρητορική θα συνεχιστεί. «Στην Ελλάδα οι πολιτικοί επιμένουν σε αυτή τη στάση. Και τώρα βλέπουμε ότι εκεί κινούνται προς ένα προεκλογικό κλίμα. Αυτή η γλώσσα θα χρησιμοποιείται πλέον λίγο περισσότερο. Εμείς, όμως, σε έναν βαθμό κοιτάζουμε τι συμβαίνει στην πράξη. Κοιτάζουμε τι πραγματικά συμβαίνει σε επίσημο επίπεδο» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Πολλές φορές στην Ελλάδα λένε: “Ο Χακάν Φιντάν είπε σήμερα αυτό, γιατί εσύ αύριο δεν λες το ίδιο; Εκείνος έκανε εκείνο, γιατί εσύ δεν λες τίποτα; Από εκεί πέρασε αυτό το πλοίο, γιατί συνέβη αυτό;”. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα ζήτημα που κρατά συνεχώς τον κόσμο σε κατάσταση συναγερμού. Εμείς έχουμε στενούς φίλους μεταξύ των πολιτικών εκεί, μιλάμε μαζί τους, συζητάμε. Υπάρχει ένα τέτοιο πλαίσιο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη στάση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και του λιμενικού, λέγοντας ότι παραμένουν σε μια «ευαίσθητη θέση» και ότι η Άγκυρα ελπίζει να μην υπάρξουν κινήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένταση. «Ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει κάποια παράτολμη ενέργεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπογράμμισε, τέλος, ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων μέσω απευθείας διαλόγου με κάθε ελληνική κυβέρνηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παγκόσμιος τρόμος για την ανεξέλεγκτη Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Τραμπ αναζητά «τσάρο» για την ΑΙ, ο Άλτμαν πάει στον ΟΗΕ

Τα μυστικά του δάσους Σανταρμόχ στη Ρωσία: Εκεί που ο Στάλιν εκτελούσε αθώους, η τύχη του ανθρώπου που αποκάλυψε τη φρίκη

Φιλιππινέζα γιατρό σε θεραπεία με βλαστοκύτταρα εκπαίδευε στην Καρνεάδου ο Θεοδωρόπουλος που κατηγορείται για τον θάνατο του Μαζωνάκη, βίντεο

Στο νερό η νέα υπερπολυτελής θαλαμηγός 80 μέτρων «Belita» των Γιάννη και Δήμητρας Κούστα - Βίντεο και φωτογραφίες

234

Ξέσπασμα Ματσάρι μετά το Άρης-Ηρακλής: «Είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα, αλλά δεν με άκουσαν, ήρθαν παίκτες που δεν ήθελα»

Η Σαμπαλένκα με τον Έλληνα σύντροφό της στη Γλυφάδα για την παρουσίαση σειράς ρούχων, βίντεο

29

The Times: Ουρανοξύστες, hedge funds και πλούσιοι επενδυτές αλλάζουν το τοπίο στην Αθήνα, «πιο ελκυστική από ποτέ»

259

Ηλικιωμένος έκανε παρατήρηση σε 17χρονη σε σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ, εκείνη κάλεσε τους γονείς της και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου, βίντεο

155

Η Ελένη Πετρουλάκη απάντησε σε επικριτικά σχόλια για την εμφάνισή της: «Έχεις παραμορφωθεί στο πρόσωπο», της έγραψαν

88

Ξεχνάτε λέξεις την ώρα που μιλάτε; Πότε είναι σημάδι άνοιας

Η Ελλάδα χτίζει έναν από τους ισχυρότερους στόλους στον αέρα

Εβδομαδιαίες προβλέψεις: Τι φέρνει η εβδομάδα 21-27 Σεπτεμβρίου για κάθε ζώδιο

Ελληνικά τραγούδια που μοιάζουν με «χάρτες» των νησιών και των πόλεων

Η JYSK επεκτείνεται στην Κύπρο: τα πρώτα καταστήματα ανοίγουν την άνοιξη του 2027

Η ρουτίνα ύπνου. Σημαντικά οφέλη ως την εφηβεία.

Κινέζος βγάζει μια περιουσία προσφέροντας υπηρεσίες «ξυσίματος» για την καταπολέμηση του στρες

Φυγόδικος από το 2018 συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη: Ζούσε ως τρανς γυναίκα με την ταυτότητα της αδελφής του

Κερδίστε 70 διπλές προσκλήσεις για την μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου Auto Athina powered by ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Δείτε Επίσης

Popular Articles