“Πράσινο-φως”-και-από-Βερολίνο-στην-Ουκρανία-να-χρησιμοποιήσει-γερμανικά-όπλα-στο-Χάρκοβο
ΚΟΣΜΟΣ

“Πράσινο φως” και από Βερολίνο στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα στο Χάρκοβο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:39

Το “πράσινο φως” στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει όπλα που έχει προμηθευτεί από δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, για να αμυνθεί στο Χάρκοβο έδωσε την Παρασκευή το Βερολίνο.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα που έχει παραλάβει από χώρες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, για να αμυνθεί έναντι των ρωσικών επιθέσεων στη συνοριακή περιοχή πέριξ του Χαρκόβου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Όπως σημείωσε, η Γερμανία συζήτησε με τους συμμάχους της το γεγονός ότι η Ρωσία πραγματοποίησε πλήγματα στην περιοχή του Χαρκόβου από θέσεις γειτονική ρωσική περιοχή και προσθεσε: “Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα, βάσει του διεθνούς δικαίου, να αμυνθεί έναντι αυτών των επιθέσεων. Για να το πράξει, μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα όπλα που παρέχονται για αυτόν τον σκοπό σύμφωνα με τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παρέχονται από εμάς”.

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα χρήσης δυτικών όπλων από την Ουκρανία σε επιθέσεις της σε ρωσικό έδαφος έχει απασχολήσει έντονα το τελευταίο διάστημα τον διεθνή διάλογο, ενώ το θέμα περιλαμβάνεται και στην ατζέντα της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ, που ξεκίνησε εχθές και ολοκληρώνεται σήμερα, στην Πράγα.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε εχθές το Politico, και η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δώσει “κρυφά” στην Ουκρανία την άδεια να χτυπά στο εσωτερικό της Ρωσίας – αποκλειστικά κοντά στην περιοχή του Χάρκοβο – χρησιμοποιώντας όπλα που παρέχουν οι ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την Ουκρανία να υπερασπιστεί καλύτερα τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της.

Διαβάστε ακόμη:

Related posts

Το λαθρεμπόριο του χρυσού της Αφρικής αποκτά ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις

wp-needuser

Η αεροπορία και το πυροβολικό του Ισραήλ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Λωρίδα της Γάζας

protothema.gr

Σ. Ριαμπκόφ: Η Ρωσία έχει κάνει πρόοδο στα πυρηνικά και είναι ασφαλής για την επόμενη δεκαετία

wp-needuser

Επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους στις ΗΠΑ

protothema.gr

Κυρώσεις από ΗΠΑ σε Ρώσο πολίτη και τρεις εταιρείες για παράκαμψη των κυρώσεων

wp-needuser

Μία γυναίκα νεκρή, 8 τραυματίες από επίθεση ενόπλου στο νότιο Ισραήλ

James Rollner