Πολιτική-Γραμματεία-ΣΥΡΙΖΑ:-Οι-προϋποθέσεις-για-κάθε-υποψήφιο-πρόεδρο-–-Κατάθεση-πόθεν-έσχες-και-να-μην-χρωστά-στο-Δημόσιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Οι προϋποθέσεις για κάθε υποψήφιο πρόεδρο – Κατάθεση πόθεν έσχες και να μην χρωστά στο Δημόσιο

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Οι προϋποθέσεις για κάθε υποψήφιο πρόεδρο – Κατάθεση πόθεν έσχες και να μην χρωστά στο Δημόσιο

πολιτική

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Οι προϋποθέσεις για κάθε υποψήφιο πρόεδρο – Κατάθεση πόθεν έσχες και να μην χρωστά στο Δημόσιο

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:30 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πρότεινε έκτακτο συνέδριο χωρίς καταστατικές αλλαγές στις ίδιες ημερομηνίες που έχουν οριστεί, αλλά και προϋποθέσεις υποψηφίων προέδρων. Κομματικές πηγές αναφέρουν πως η συζήτηση εκτυλίχθηκε σε «εξαιρετικό» κλίμα.

Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει ξανά την Πέμπτη, ενώ αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συνεδριάζει το Σάββατο (21/09), κανόνες, όρους και προϋποθέσεις για την διεξαγωγή της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης.

Η πλευρά των 100, η ομάδα των «87», που διευρύνθηκε και κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, έθεσε το ζήτημα των πολιτικών προϋποθέσεων για τις υποψηφιότητες. Σε αυτό το πλαίσιο, οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνεται ότι θα πρέπει να: Καταθέσουν το πόθεν έσχες τους στο κόμμα, να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, να μην έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και να αποδέχονται το καταστατικό καθώς και να αποδέχονται να τηρούν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει η Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα η Πολιτική Γραμματεία, η εισήγηση, είναι το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει 1-3 Νοεμβρίου ενώ η εκλογή προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση στις 24 Νοεμβρίου. Η Πολιτική Γραμματεία συζήτησε και κατέληξε και ως προς τον χαρακτήρα του επικείμενου Συνεδρίου. Συγκεκριμένα, στην ΠΓ πλειοψήφησε και αναμένεται να κατατεθεί στην ΚΕ η πρόταση για έκτακτο συνέδριο με εκ νέου εκλογή αντιπροσώπων, και όχι η πραγματοποίηση διαρκούς συνεδρίου με την σύνθεση του περασμένου Φεβρουαρίου.

Εάν χρειαστεί β’ γύρος για την ανάδειξη του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα τελευταία 24ωρα έχει αρχίσει μία έντονη συζήτηση από κάποια στελέχη τα οποία έχουν κατηγορήσει το Στέφανο Κασσελάκη για αντικαταστατική συμπεριφορά ενώ στο τοπίο που έχει διαμορφωθεί έχουν προστεθεί και οι καταγγελίες από την πλευρά της Κατερίνας Νοτοπούλου δεν είναι απίθανο στελέχη να βάλουν θέμα παραπομπής του στην επιτροπή δεοντολογίας.

Το απόγευμα της Τρίτης, πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη ανέφεραν ότι «το bullying δεν είναι μια κενή λέξη. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν υποφέρει από αυτό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης».

«Η κ. Νοτοπούλου οφείλει πάραυτα να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη. Είναι ένα σοβαρό αδίκημα και ο Στέφανος Κασσελάκης που το έχει υποστεί ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό και γνωρίζοντας πολύ καλά τη σκληρότητα αυτού του πράγματος, δεν θα ανεχθεί καμία σκιά στο θέμα αυτό», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Και ενώ το κλίμα παραμένει πολύ βαρύ στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θεωρείται πολύ πιθανό μέσα στα επόμενο 24ωρα ο Στέφανος Κασσελάκης να ανακοινώσει τις αποφάσεις του με κατάθεση υποψηφιότητας για την προεδρία. Πολύ πιθανές θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Σωκράτη Φάμελλου και του Νικόλα Φαραντούρη, δεν είναι απίθανη υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου, μόνο όμως ο Παύλος Πολάκης έως τώρα, έχει δηλώσει ευθέως ότι θα είναι υποψήφιος).

Related posts

Σκέρτσος: Παρουσίασε την πλατφόρμα erga.gov.gr – Ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων σε όλη την επικράτεια

protothema.gr

Μαρινάκης: Ο ανασχηματισμός είναι προνόμιο του πρωθυπουργού

timesadmin

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

wp-needuser

Αυγέρη: Συνεχίζω να υποστηρίζω τον Κασσελάκη – Δεν ήταν κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

James Rollner

Φάμελλος στη Βουλή: Δεν θα σας επιτρέψουμε να κρύψετε την αλήθεια – «Πυροτέχνημα» η επιστολή στην Φον Ντερ Λάϊεν

wp-needuser

Μητσοτάκης: Γιατί δεν καταθέτει το πόθεν έσχες του ο Κασσελάκης;

James Rollner