Ποιος-θα-πάρει-τις-φίρμες-autobianchi-και-innocenti
AYTOKINHTO

Ποιος θα πάρει τις φίρμες Autobianchi και Innocenti

Η Stellantis θέλει να διατηρήσει στο portfolio της τα δύο αδρανή ιταλικά σήματα της Autobianchi και της Innocenti, σύμφωνα με τον Carlos Tavares, έπειτα από δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Ιταλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να τα προσφέρει σε κινεζικές εταιρείες.

Top Gear TEAM

Autobianchi A112 Abarth

Ο όμιλος Stellantis θα προσπαθήσει να διατηρήσει στην κατοχή του τις δύο αδρανείς ιταλικές φίρμες που κατέχει. Το θέμα ανακινήθηκε από δημοσίευμα της εφημερίδα Il Sole 24 Ore που ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Ιταλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει τις φίρμες Autobianchi και της Innocenti που ανήκουν στην Stellantis και να τις προσφέρει σε κινεζικές εταιρείες με στόχο να ενθαρρύνει τις επενδύσεις εργοστασίων στη γειτονική χώρα.

Το ιταλικό υπουργείο Βιομηχανίας δεν διέψευσε το δημοσίευμα. Η Stellantis από την πλευρά της δήλωσε ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ για την πρόταση. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα σε μια εκδήλωση Τύπου στις 17 Σεπτεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Carlos Tavares δήλωσε: “Όποιοι και αν είναι οι νόμοι, θα τους σεβαστούμε. Αν όμως δεν υπάρχει νομοθεσία, τότε θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Sole, η διάθεση των κονδυλίων από την κυβέρνηση θα καταστεί δυνατή βάσει νόμου που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ιταλίας εξετάζει το σχέδιο του νόμου. Το διάταγμα θα επηρεάσει τις φίρμες που βρίσκονται σε αδράνεια για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Innocenti Coupe & Spider

Ta Innocenti Coupe & Spider (credit: innocentispider.co.uk)

Η Innocenti ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων το 1960 με το A40. Μια ιταλική έκδοση του Austin A40 που κατασκευάστηκε με άδεια της British Leyland. Σταμάτησε την παραγωγή της το 1993.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έγινε γνωστή στις δεκαετίες του 1960 και του 1970 όταν κατασκεύασε μια ιταλική έκδοση του Mini και ακολούθησε ένα πλήρως επανασχεδιασμένο μοντέλο που έγινε από τον Bertone. Το 1980, η Innocenti εξαγοράστηκε από τη Fiat, η οποία σήμερα αποτελεί μέρος της Stellantis.

Autobianchi A112 Abarth

Το γνωστό και δημοφιλές στην ελληνική αγορά Autobianchi A112 Abarth

Η Autobianchi ιδρύθηκε το 1955. Εξαγοράστηκε από τη Fiat το 1968 και παρήγαγε premium αυτοκίνητα πόλης, όπως τα A112 και Y10. Το Y10 είναι ένας πρώιμος πρόγονος του σημερινού μικρού αυτοκινήτου Lancia Ypsilon. Η Autobianchi τερμάτισε την παραγωγή της το 1995, όταν συγχωνεύτηκε με τη Lancia.

Ο Tavares δήλωσε ότι η Stellantis συχνά επικρίνεται ότι έχει υπό τη σκέπη της πάρα πολλές μάρκες. “Εμείς έχουμε ήδη 15. Νομίζω ότι έχουμε αρκετά στο πιάτο μας και θα διαχειριστούμε την επιχείρησή μας όσο καλύτερα μπορούμε”, ανέφερε σχετικώς.

Το χαρτοφυλάκιο της Stellantis περιλαμβάνει επίσης την αμερικανική Jeep, η οποία είναι η πιο αναγνωρίσιμη φίρμα της Stellantis παγκοσμίως, μαζί με τις Chrysler, Dodge και Ram καθώς και επαγγελματικά μοντέλα της Fiat Professional.

Related posts

Αυτό είναι το Fusilier, το ηλεκτρικό off road της Ineos

timesadmin

Toyota Hilux με υδρογόνο και αυτονομία πάνω από 600 χιλιόμετρα

timesadmin

Το Toyota GR Yaris ήρθε στην Ελλάδα-πόσο κοστίζει

protothema.gr

Πρώτη επαφή στην Ελλάδα με το Lynk & Co 01-η τιμή του plug in υβριδικού SUV

wp-needuser

Η θρυλική Porsche 917K της ταινίας “Le Mans” σε δημοπρασία

protothema.gr

BMW 2002 turbo: Υψηλή αξία στο χρηματιστήριο των κλασικών

timesadmin