Ποινή φυλάκισης 4 ετών για τον 42χρονο με το οπλοστάσιο στα Χανιά – «Πωλούνται νόμιμα όσα είχε», λέει ο δικηγόρος του
Στο σπίτι του βρέθηκαν 107 τσεκούρια, 177 μαχαίρια, 24 ματσέτες και αεροβόλα, μεταξύ άλλων – Πώς οδηγήθηκαν οι Αρχές στη σύλληψή του

Ενώπιον του αυτόφωρου Δικαστηρίου Χανίων οδηγήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ο 42χρονος ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης έχοντας στην κατοχή του ένα πρωτοφανές σε περιεχόμενο οπλοστάσιο, το οποίο έκρυβε σε ντουλάπες του σπιτιού του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του neakriti.gr, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο όπως κατηγορείται και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και πέντε μηνών χωρίς αναστολή, από τα οποία θα εκτίσει ένα χρόνο.
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 42χρονου, ο ίδιος υποστηρίζει ότι όσα κατείχε – μεταξύ άλλων τσεκούρια, μαχαίρια και σούρικεν – πωλούνται νόμιμα στην αγορά και δεν αποδέχεται την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
Παράλληλα όμως κατηγορείται για προτροπή σε αξιόποινες πράξεις και προαγωγή διχόνοιας καθώς μέσα από ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να παρακινούσε πράξεις βίας κατά αστυνομικών.
Πώς οδηγήθηκαν οι Αρχές στη σύλληψη του δράστη
Αυτό που κινητοποίησε τις Αρχές και οδήγησε στη σύλληψη του είναι ένα βίντεο που ανάρτησε στο Facebook στο οποίο αναφερόταν σε αστυνομικούς που ήταν συγκεντρωμένοι σε συγκεκριμένο σημείο της πόλης των Χανίων δηλώνοντας ότι «θα ρίξει μία ριπή και θα τους πυροβολήσει», γιατί αυτό τους χρειάζεται.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του η οποία έγινε την Τετάρτη (18/6) με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν ολόκληρο οπλοστάσιο.

Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– Δυο δυναμίτες.
– Πέντε σπαθιά.
– 107 τσεκούρια.
– 117 μαχαίρια (116 στρατιωτικού τύπου και 61 αναδιπλώμενα)
– Τέσσερα αεροβόλα όπλα.
– Τρία αεροβόλα πιστόλια.
– Τρία τόξα, τρεις βαλλίστρες , 24 ματσέτες, 51 βέλη.
– Μια κάννη με εμφανή σημεία οξείδωσης κατά μήκος άνευ αριθμού.
– Έξι διόπτρες.
– Τέσσερα ρόπαλα.
– Ένα φυσοκάλαμο εντός του οποίου υπάρχουν εννέα βελόνες.
– Ένα ακόντιο μαύρου χρώματος περίπου δυο μέτρων επάνω στο οποίο υπήρχε προσκολλημένο ένα μαύρο μαχαίρι.
– Τέσσερις γεμιστήρες.
– 741 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
– Εννέα αστεράκια τύπου “shuriken”
– Τρία πτυσσόμενα σιδερένια γκλοπ.
– Δυο σφεντόνες.
– Ένα κρόταλο.
– Ένα tablet, τρείς φορητές κάμερες δράσης , μία φωτογραφική μηχανή, ένα κινητό τηλέφωνο και εντός αυτού μια κάρτα SIM και μία κάρτα μνήμης.
– Τρεις σταθερές μονάδες Η/Υ.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-









Δείτε Επίσης