Πλεύρης-στο-realfm-97,8:-Σημαντικό-οι-υπουργοί-να-αισθάνονται-ότι-ελέγχονται-και-από-τους-κυβερνητικούς-βουλευτές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης στο Realfm 97,8: Σημαντικό οι υπουργοί να αισθάνονται ότι ελέγχονται και από τους κυβερνητικούς βουλευτές

Για το ΠΑΣΟΚ, τα εσωκομματικά της ΝΔ, τα εθνικά θέματα και τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα.

Σχετικά με τη νίκη Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «εμείς δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε. Οι κυβερνήσεις κρίνονται από το έργο που κάνουν και πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι και όχι να κοιτάμε τι γίνεται στην αντιπολίτευση γιατί αυτό είναι και μεγάλη παγίδα. Το ΠΑΣΟΚ έκανε τις διαδικασίες του με πολύ συντεταγμένο τρόπο και θεωρώ ότι στο κομμάτι της Κεντροαριστεράς, το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξεί και με αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει πλέον η βασική σταθερά. Αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν και κάποιες διαδικασίες συσπείρωσης. Θα πρέπει εμείς να γινόμαστε καλύτεροι, να ικανοποιούμε τους πολίτες και να μπορούμε να συσπειρώνουμε και τη δική μας βάση».

Αναφορικά με τη δημοσκοπική πτώση της κυβέρνησης, ο τέως υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι «έπειτα από 5,5 χρόνια διακυβέρνησης είναι φυσικό οι πολίτες να έχουν ένα αυστηρό κριτήριο για πράγματα που δεν υλοποιήθηκαν στον βαθμό που επιθυμούν. Παραμένουν όμως να θεωρούν τη ΝΔ βασική κυβερνητική δύναμη αλλά από την άλλη δεν είναι δεδομένη. Προς αυτή την κατεύθυνση ο πρωθυπουργός έχει βάλει προτεραιότητες για την καθημερινότητα των πολιτών».

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν είναι μόνο για να πηγαίνουν στη Βουλή, να ψηφίζουν, να χειροκροτούν και να φεύγουν άρα και κριτική θα κάνουν και όταν οι πολίτες έχουν μία απογοήτευση εμείς οι κυβερνητικοί βουλευτές γινόμαστε κοινωνοί μίας πικρίας σε κάποια θέματα ώστε να τα μεταφέρουμε και στους υπουργούς και να ελέγξουμε την κυβέρνηση. Άσχετα με το ύφος και τον τρόπο που θα κάνει κάποιος βουλευτής την ερώτηση, αυτό λειτουργεί γόνιμα. Είναι σημαντικό και οι υπουργοί να αισθάνονται ότι ελέγχονται και από τους κυβερνητικούς βουλευτές».

Για την κοινή εμφάνιση Καραμανλή – Σαμαρά

Ο Θάνος Πλεύρης ρωτήθηκε και για την κοινή εμφάνιση Καραμανλή – Σαμαρά απόψε στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ενώ δεν πήγαν στα γενέθλια της ΝΔ και απάντησε:

«Και στο επίπεδο των ομιλιών, των τοποθετήσεων και των παρουσιών οι πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ που έχουν προσφέρει και οι δύο, έχουν μία πλήρη ευχέρεια. Αυτό εμείς από εκεί και πέρα δεν το εκτιμούμε σε καμία περίπτωση ως εσωκομματικό πρόβλημα. Αντιθέτως θεωρούμε ότι και αυτοί είναι κοινωνοί ενός διαλόγου που στη βάση τους έχουν ακριβώς τη στήριξη της παράταξης της ΝΔ. Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνουμε τη δουλειά μας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών. Από εκεί και πέρα οι πρώην πρωθυπουργοί εάν θεωρούν ότι έχουν κάτι να πουν, έχουν την ευχέρεια να το πουν και στη ΝΔ καμία κριτική δεν ερμηνεύεται ως εσωκομματική εσωστρέφεια αλλά ως μια γνήσια συζήτηση που γίνεται σε ένα κόμμα που πήρε το 41% και άρα έχει στους κόλπους του και άτομα με διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις».

Για τα ελληνοτουρκικά

«Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε σε διάλογο με την Τουρκία ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν γίνεται μια ηρεμία αλλά δεν τρέφω ελπίδες ότι μπορούμε να βρούμε μια κοινή περπατησιά σε θέματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ καθώς έχουμε αντιφατικές θέσεις. Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει στη συζήτηση να υπάρξει η παραμικρή υποχώρηση από τις εθνικές γραμμές. Δεν υπάρχει η παραμικρή συζήτηση που έχει να κάνει με θέματα εθνικής κυριαρχίας και η ΝΔ ποτέ δεν θα έμπαινε σε μια τέτοια κουβέντα. Άρα θεωρώ ότι είναι χρήσιμη η συζήτηση αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι με την Τουρκία μπορούμε να βρούμε λύσεις γιατί εκείνη παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Με καμία κυβέρνηση θέλω να πιστεύω, πόσω μάλλον με τη ΝΔ, η Ελλάδα δεν θα μπει σε καμία κουβέντα που εκχωρεί σπιθαμή εθνικής κυριαρχίας» τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

«Μας προξενεί έκπληξη»

Ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε «είμαι από εκείνους που δεν συμπαθώ πολιτικά τον κ. Κασσελάκη αλλά πραγματικά μας προξενεί έκπληξη ο αποκλεισμός του. Συζητάμε σοβαρά ότι σε ένα κόμμα όπου υπάρχει ο πρόεδρός του, εξέπεσε με απόφαση της ΚΕ αυτός ο άνθρωπος που ψηφίστηκε να είναι πρόεδρος. Είναι εσωτερική διαδικασία αλλά δεν μπορούμε να μικρύνουμε ότι δημιουργεί ένα πρόβλημα ευρύτερης νομιμοποίησης» και συμπλήρωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σιγά- σιγά τον κύκλο του, έγινε κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά  ποτέ δεν μπόρεσε να μπει σε μια λογική ότι θα είναι ένα κόμμα με τις παραδοσιακές βάσεις που έχει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω ποιο μέρος της κοινωνίας εκπροσωπεί με όλη αυτή την τρομακτική εσωστρέφεια. Το να αποκλείεται ένας υποψήφιος είναι έκπληξη. Αν συνέβαινε στο κόμμα μου θα ένιωθα ντροπή να αποκλείαμε έναν υποψήφιο».

Για το ΕΣΥ

«Το ΕΣΥ έχει προβλήματα, έχει σοβαρά προβλήματα ειδικά στο κομμάτι που συνδέεται με το ανθρώπινο δυναμικό αλλά δεν μπορεί να υποτιμάται ότι βγήκε από έναν πόλεμο μετά την πανδημία, ότι έχουν διασφαλιστεί σοβαροί πόροι για την κτιριακή ενίσχυση. Θα έχουμε καλύτερη εικόνα κτιριακά και γίνεται μεγάλη προσπάθεια και στο ανθρώπινο δυναμικό. Το Σύστημα δεν είναι τέλειο, αλλά να μην το αδικούμε κιόλας» υποστήριξε ο κ. Πλεύρης.

Αναφορά έκανε και στο θέμα με τα φιλοδωρήματα και είπε: «Πάμε να λύσουμε το θέμα των φιλοδωρημάτων. Η παρέμβαση της κυβέρνησης είναι πώς θα συνεχίσει να υπάρχει αυτό το καθεστώς. Ήρθε να διαχειριστεί το θέμα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου».

Ακούστε το ηχητικό:https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2024/10/2024-10-14_Uanashs_Pleyrhs_-_Xatzhnikolaoy-Makrh-Dellatolas_id93327-Copy.mp3

Related posts

Πολάκης καλεί σε ντιμπέιτ Γκλέτσο, Φαραντούρη, Φάμελλο και Κασσελάκη: Να μετρηθούμε σε θέσεις και όχι βιντεάκια

timesadmin

Ρωμανός για Κασσελάκη: Απέδειξε ξανά ότι εκπροσωπεί όλες τις παθογένειες που έφτασαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής

protothema.gr

Δένδιας: Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία – Τι είπε για εκπαίδευση, εξοπλισμό και εθελοντική στράτευση των γυναικών

timesadmin

Μητσοτάκης: Το βίντεο στο TikTok για το επίδομα μητρότητας – «Κρατική στήριξη για 9 μήνες σε όλες τις μανάδες ανεξαρτήτως το πού εργάζονται»

timesadmin

Νάντια Γιαννακοπούλου: Το δικό μας ΠΑΣΟΚ θα νικήσει ξανά τη Νέα Δημοκρατία και έναν ακόμη Μητσοτάκη

protothema.gr

Κώστας Ζαχαριάδης για βίντεο Κασσελάκη: Πώς γίνεται να «είσαι εδώ» και να κρύβεσαι;

protothema.gr