ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλειστηριασμοί: Τι “κλήρωσε” για τον Αλ. Σπέντζο και ποια “επώνυμα” σφυριά οδηγήθηκαν σε αναστολή

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου 

Άγονος ήταν ο πλειστηριασμός που πραγματοποιήθηκε για τη μεζονέτα του Αλέξανδρου Σπέντζου, της γνωστής οικογένειας που ελέγχει τη Σπέντζος Φιλμ. 

Ειδικότερα, ο πλειστηριασμός που διενεργήθηκε χθες, με ιδιώτη επισπεύδοντα και τιμή πρώτης προσφοράς τις 330 χιλ. ευρώ, αφορούσε την πλήρη κυριότητα μιας αυτοτελούς και διηρημένης οριζόντιας ιδιοκτησίας (μεζονέτα), που βρίσκεται στο Δήμο Πεντέλης. Σημειώνεται ότι το εν λόγω ακίνητο έχει βγει άλλες τέσσερις φορές στο σφυρί, χωρίς, ωστόσο, να βρεθεί πλειοδότης. Η τιμή εκκίνησης στον αρχικό πλειστηριασμό, που διενεργήθηκε τον Νοέμβριο του 2022, διαμορφωνόταν στις 580 χιλ. ευρώ. 

Η μεζονέτα έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, κείμενου στη θέση “Πεντέλη” και επί της διασταυρώσεως των οδών Γορτυνίας και Μάνης, εκτάσεως 1.005,36 τ.μ. Η οριζόντια αυτή ιδιοκτησία (μεζονέτα), αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, Α’ και Β’ ορόφους, επικοινωνούντες μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα, και το δώμα. 

Αναλυτικά:

α) Το υπόγειο αποτελείται από εσωτερική σκάλα επικοινωνίας, διάδρομο, πλυντήριο, στεγνωτήριο, σιδηροτήριο και μία αποθήκη συνολικής επιφάνειας 52,39 τ.μ. 

β) Το ισόγειο αποτελείται από τη συνεχιζόμενη εσωτερική σκάλα επικοινωνίας, σαλόνι, κουζίνα και βεράντα, συνολικής επιφάνειας 70,65 τ.μ. 

γ) Ο Α’ πάνω από το ισόγειο όροφος αποτελείται από την εσωτερική σκάλα επικοινωνίας, ένα δωμάτιο εισόδου (Ισόγειο) με W.C. όπου και η σκάλα εισόδου, διάδρομο, ένα δωμάτιο καθημερινό, ένα λουτρό και δύο υπνοδωμάτια, έχει συνολική επιφάνεια κατά μεν το Ισόγειο 19,21 τ.μ. και κατά τον Α’ όροφο 81,63 τ.μ. και 

δ) ο Β’ πάνω από το ισόγειο όροφος αποτελείται από τη συνεχιζόμενη εσωτερική σκάλα, τη σοφίτα και ένα αίθριο, 72,47 τ.μ.

Ο Αλέξανδρος Σπέντζος είναι ο ένας από τους τρεις γιους του Χρήστου Σπέντζου -ιδρυτή της Σπέντζος Φιλμ, που εδώ και δεκαετίες κυριαρχεί στον τομέα της διανομής ξένων και ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών, ενώ διαχειρίζεται και κινηματογράφους, όπως το ιστορικό “Ιντεάλ” στο κέντρο της Αθήνας, που έκλεισε πρόσφατα. 

Αναστολή για Π. Καμμένο και Β. Τσιάρτα

Σε αναστολή οδηγήθηκαν, εν τω μεταξύ, οι πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί για τις ιδιοκτησίες του πρώην προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., Πάνου Καμμένου, και του παλαίμαχου διεθνούς ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα. 

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του Πάνου Καμμένου είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, σφυρί για τμήμα από το μέγαρο της οικογένειας Καμμένου επί της λεωφόρου Συγγρού και ειδικότερα για εννέα οριζόντιες ιδιοκτησίες του πρώτου ορόφου. Οι τιμές εκκίνησης γι’ αυτές τις οριζόντιες ιδιοκτησίες, η καθεμία εκ των οποίων επρόκειτο να εκπλειστηριαστεί ξεχωριστά, ξεκινούσαν από τις 98 χιλ. και έφταναν τις 178 χιλ. ευρώ, με τη συνολική τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται στο 1,234 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, ο πλειστηριασμός κατά του Βασίλη Τσιάρτα, που είχε προγραμματιστεί για χθες, αφορούσε εκ νέου την πολυτελή κατοικία του στο Μαρούσι. Ο επαναληπτικός πλειστηριασμός είχε επισπεύδουσα τη Cepal και τιμή πρώτης προσφοράς το 1,815 εκατ. ευρώ, ενώ αφορούσε συγκεκριμένα μια διώροφη κατοικία με πισίνα στην περιοχή της Καλογρέζας. 

Τι βγαίνει σήμερα και αύριο στο σφυρί

Από την άλλη, έτοιμοι προς διενέργεια εμφανίζονται οι δύο πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Πέμπτη, εις βάρος του Ομίλου Κουρή, με επισπεύδουσα τη Special Financial Solutions. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος πλειστηριασμός αφορά στις εγκαταστάσεις της “Πρες-Ελλάς Ελληνική Εκδοτική” και Τυπογραφική στον Ταύρο, με τιμή εκκίνησης το 1,635 εκατ. ευρώ, και ο δεύτερος στρέφεται κατά της “Εκδοτικές Επιχειρήσεις Νίκη”, έχει τιμή πρώτης προσφοράς το 1,115 εκατ. και αφορά κτίριο που βρίσκεται επίσης στον Ταύρο, στην Δήμητρος 31. 

Αύριο, με το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να αναμετρηθούν τα δύο ξενοδοχεία 3 αστέρων “Ilios Hotel” και “Samos Sun” στη Σάμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και για τα δύο ακίνητα υπήρξε ανοδική διόρθωση της τιμής πρώτης προσφοράς, από ποσό του 1,09 εκατ.  στο 1,46 εκατ. ευρώ για το πρώτο ξενοδοχείο και από το ποσό του 1,98 εκατ. στα 2,4 εκατ. ευρώ για το δεύτερο.

Related posts

Ν. Παπαθανάσης: Δύο νέες Δράσεις για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μέσω του Προγράμματος “Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027”

timesadmin

Άδ. Γεωργιάδης: Η συζήτηση για τις τριετίες θα ανοίξει με την επίτευξη τη μείωση της ανεργίας κάτω από το 10%

timesadmin

Γιατί η Τράπεζα της Ελλάδας στέλνει ξανά σήμα κινδύνου για το έλλειμμα στο ισοζύγιο

protothema.gr

Πώς οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προσλαμβάνονται με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

timesadmin

Ξεκινά η καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες

James Rollner

Πώς θα κλείσει η “μαύρη τρύπα” των ληξιπρόθεσμων του δημοσίου

timesadmin