Περαιτέρω-ενίσχυση-από-10000-έως-60.000-ευρώ-σε-επιχειρήσεις-που-έχουν-πληγεί-από-τον-πόλεμο-Ρωσίας-Ουκρανίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περαιτέρω ενίσχυση από 10.000 έως 60.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

Η στήριξη και περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας, με ποσά από 10 έως 60 χιλιάδες ευρώ, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου.

Στη σύσκεψη -που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης- συμμετείχαν η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, η γενική γραμματέας Βιομηχανίας Βίκυ Λοϊζου, οι βουλευτές Μαρία Αντωνίου (Καστοριάς), Ευστάθιος Κωνσταντινίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος (Κοζάνης), ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο δήμαρχος Βοϊου Χρήστος Ζευκλής, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς Μπάμπης Καραταγλίδης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κοζάνης Ιωάννης Μηττλιάγκας κα. 

Προϋπόθεση για την περαιτέρω ενίσχυση είναι ο τζίρος του 2022 να παρουσιάζει μείωση τουλάχιστον 5% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2017-2019. 

Από τον νέο κύκλο αναμένεται να ωφεληθούν επιπλέον 120 επιχειρήσεις. Αιτήσεις μπορούν να καταθέσουν όσες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν σε προηγούμενους κύκλους χρηματοδότησης και όσες είχαν λάβει ποσά μικρότερα των 10 χιλιάδων ευρώ. 

Συμφωνήθηκε, επίσης, οι αιτήσεις να πραγματοποιηθούν εντός του Σεπτεμβρίου και η εκταμίευση των ποσών που θα εγκριθούν να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Οκτωβρίου.

Related posts

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών κλάδου ασθενείας σε χρήμα του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ

timesadmin

Προειδοποίηση ΕΕΤ για απάτες με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης ή επιδόματος για φυσικές καταστροφές

timesadmin

ΕΛΣΤΑΤ – Έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών το 2023: Τα νοικοκυριά που δηλώνουν οικονομική δυσκολία

wp-needuser

ΤτΕ: Παραποίηση των δηλώσεων του Γ. Στουρνάρα – Η πραγματική δήλωση

protothema.gr

ΔΝΤ προς κυβερνήσεις: Ίσως “μετανιώσετε” τις ενισχύσεις που υπόσχεστε στους αγρότες

timesadmin

Γενικό Λογοστήριο του Κράτους: Στα 6-7,3 δισ. ευρώ το κόστος των φορολογικών μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ

protothema.gr