Παύλος-Μαρινάκης:-Η-αναφορά-στη-σύμβαση-του-Σταν-Γκρίνμπεργκ-και-η-ανακοίνωση-του-ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Η αναφορά στη σύμβαση του Σταν Γκρίνμπεργκ και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Μαρινάκης: Η αναφορά στη σύμβαση του Σταν Γκρίνμπεργκ και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Μαρινάκης: Η αναφορά στη σύμβαση του Σταν Γκρίνμπεργκ και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας αιχμές για τα δάνεια της ΝΔ και για «το αν και το πώς αυτά αποπληρώνονται». Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι υπεκφεύγει της πρότασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για κοστολόγηση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακή φούσκα περί ‘λεφτόδεντρων’ που αναμασά η κυβέρνηση».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Μην έχοντας κάτι ουσιαστικό να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ψέλλισε κάποια ακατάληπτα περί ροπής «στη μη αποπληρωμή δανείων ή καθυστερημένη ροπή δανείων». Μάλλον, ο κ. Μαρινάκης είχε στο μυαλό του το δικό του κόμμα, το οποίο χρωστάει στις τράπεζες 500 εκατομμύρια ευρώ και παραμένει άγνωστο το αν και το πώς αυτά αποπληρώνονται».

Αναφέρει, ακόμη, ότι: «Στη συνέχεια για μία ακόμη φορά έδειξε να υπεκφεύγει της πρότασης-πρόκλησης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη για κοινή αξιολόγηση των προγραμμάτων μας στο ΓΛΚ όπου θα δούμε αναλυτικά την κοστολόγηση των προτάσεων μας, αλλά και την επικοινωνιακή φούσκα περί «λεφτόδεντρων» που αναμασά η κυβέρνηση της ΝΔ. Προφανώς φοβάται να μην εκτεθεί όπως έγινε τον Μάρτιο όταν το ΥΠΟΙΚ κοστολογούσε 16 δις δηλαδή περίπου 10 δις περισσότερα απ΄ ότι αξιολόγησε το ΓΛΚ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

«Σε ό,τι αφορά τον κ. Γκρίνμπεργκ και τον τρόπο με τον οποίο αμείβεται, τα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης προκαλούν πολλά ερωτηματικά. Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να δώσει πλήρεις και αναλυτικές εξηγήσεις τόσο για το ύψος της αμοιβής όσο και για το είδος της σύμβασης που έχει συνάψει με τον κ. Γκρίνμπεργκ. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα όχι μόνο τα τιμολόγια, για τα οποία έκανε λόγο ο κ. Μαρινάκης, αλλά και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που αφορούν την επαγγελματική σχέση του συγκεκριμένου σύμβουλου επικοινωνίας με το κόμμα και την κυβέρνησή του. Όλα στο φως εδώ και τώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου για το πως γίνεται η πληρωμή του επικοινωνιολόγου Σταν Γκρίνμπεργκ, ανέφερε: «Ο κύριος Γκρίνμπεργκ ήταν με σύμβαση, η οποία λογικά τελειώνει στο τέλος Ιουνίου, με τη Νέα Δημοκρατία και πληρώνεται, πληρωνόταν μηνιαίως, με τιμολόγια τα οποία έκοβε στη Νέα Δημοκρατία. Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές, δεν ξέρω πόσες φορές μπορούμε να το πούμε ξανά, τελείωσαν και οι εκλογές, έχει δοθεί αυτή η απάντηση, διότι αυτή είναι η απάντηση που ισχύει, μετά από αίτημα που υποβάλαμε στη Νέα Δημοκρατία».

Related posts

Η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, οι συμφωνίες και οι «κόκκινες γραμμές» – Το μήνυμα που εκπέμπει η Αθήνα

James Rollner

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη – Τα θέματα που συζητήθηκαν

wp-needuser

«Δυναμική Αντίδραση» από την Ήπειρο μέχρι την Θράκη

timesadmin

Κασσελάκης: Να παρέμβει προσωπικά για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ο πρωθυπουργός

James Rollner

Νίκος Παππάς: Κάλεσμα προς τις προοδευτικές δυνάμεις για κοινή πρόταση εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας

wp-needuser

Πηγές ΝΔ: Ο δημοσιογράφος κ. Λαμπρόπουλος είχε μεταδώσει πριν τις διαρροές των συνομιλιών ότι ο σταθμάρχης είχε παραδεχθεί το λάθος του – Είχε δίκιο τότε ή τώρα;

protothema.gr