ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα Ανδρουλάκη και Δούκα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες του β’ γύρου των εκλογών

ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα Ανδρουλάκη και Δούκα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες του β’ γύρου των εκλογών

Μέχρι τις 20:30 το βράδυ αύριο, αν δεν δοθεί παράταση στην εκλογική διαδικασία, θα έχει ανακοινωθεί ο νικητής καθώς και το αποτέλεσμα της κάλπης

Φώφη Γιωτάκη



UPD:

83 ΣΧΟΛΙΑ

Μια «ανάσα» από την ανάδειξη ηγεσίας βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, όπου οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί διανύουν σήμερα τα τελευταία χιλιόμετρα της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Στις 8 με 8.30 αύριο το βράδυ -αν δεν δοθεί παράταση στην εκλογική διαδικασία- θα έχει ανακοινωθεί ο νικητής καθώς και το αποτέλεσμα της κάλπης, αφού η καταμέτρηση θα έχει, όπως υπολογίζεται, προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό.

Η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ ξεκινά αύριο το πρωί στις 7 και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α’ γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024. Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου/διπλώματος οδήγησης νέου τύπου.

Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δε θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως στον α’ γύρο, παρά μόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο. Για να ψηφίσουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να καταβάλουν αντίτιμο, ενώ μπορούν να προσέλθουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, σε όποια περιοχή της χώρας- μπορούν να ψηφίσουν δηλαδή και σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από την προηγούμενη φορά.

Στόχος των δύο επιτελείων είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή

Τα επιτελεία του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα καθώς και στελέχη των οργανώσεων του κόμματος ανά την Ελλάδα προσπαθούν να ενημερώσουν τα μέλη και τους φίλους, προκειμένου να προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας.

Τα προγνωστικά τους, λένε ότι -ιδίως στην περιφέρεια- η συμμετοχή θα είναι αξιοσημείωτη και σε κάποιες περιοχές ίσως πλησιάσει τα ποσοστά του πρώτου γύρου.

Αντιθέτως εκτιμούν ότι θα καταγραφούν περισσότερες «διαρροές» προς την αποχή στο λεκανοπέδιο και στα αστικά κέντρα, όπου γίνεται και σήμερα προσπάθεια να σηκώσουν κόσμο από τον «καναπέ». Οι δημοσκόποι βέβαια δεν αποκλείουν, με βάση τις μετρήσεις τους, μείωση της συμμετοχής κατά 30%- στόχος των επιτελείων των υποψηφίων είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες μελών και φίλων στις «πράσινες» κάλπες.

Ομιλίες σε Λάρισα και Γιάννενα για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει οργανώσει για σήμερα- τελευταία ημέρα πριν από την εκλογική μάχη- ομιλίες στη Λάρισα και στα Γιάννενα, όπου σημείωσε προβάδισμα ο Χάρης Δούκας στον πρώτο γύρο.

Χθες από την εκλογική του περιφέρεια, τη Θεσσαλονίκη έδωσε το στίγμα των κινήσεών του την «επόμενη μέρα» τονίζοντας απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης ότι θα κάνει πράξη τις «αφιλτράριστες από φιλοδοξίες» παρατηρήσεις και προτάσεις των πολιτών για τη διόρθωση των λαθών των τελευταίων χρόνων.

«Δεσμεύομαι ότι οι γνήσιες παρατηρήσεις τους, που είναι αφιλτράριστες από φιλοδοξίες, θα γίνουν πράξη από τη Δευτέρα το πρωί. Σας δεσμεύομαι ότι η παράταξή μας θα οργανωθεί στρατηγικά και επικοινωνιακά για να απαντήσει θετικά στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού που είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές του 2021», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και περιέγραψε πως θα απαντήσει απέναντι στην κριτική που άκουσε από άλλα στελέχη για την πορεία των 2,5 χρόνων της θητείας του «Δεν δέχομαι να υποτιμά κανείς όσα καταφέραμε μαζί δυόμισι χρόνια απέναντι στη Δεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε και πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «το μόνο που υπάρχει είναι ο δρόμος της νέας μεγάλης Αλλαγής, της νέας νίκης».

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για αλλαγή»

Ο Χάρης Δούκας αξιοποιεί τον χρόνο μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες του δεύτερου γύρου για να επικοινωνήσει με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στην Αττική, όπου σημείωσε την περασμένη Κυριακή «χαμηλές πτήσεις». Συνεχίζει τις δημόσιες τηλεοπτικές παρεμβάσεις του, ενώ το βράδυ θα παραστεί στην πρεμιέρα του προγράμματος του δημοτικού θεάτρου Ολυμπία- Μαρία Κάλλας, με την όπερα Φιντέλιο.

Το επιτελείο του έστειλε εν τω μεταξύ, χθες το απόγευμα μήνυμα- κάλεσμα σε μέλη, φίλους και εθελοντές της καμπάνιας να βρεθούν το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, Κολοκοτρώνη 3. «Θέλω να σας ευχαριστήσω για τον αγώνα που δώσαμε ενωμένοι», αναφερόταν στο μήνυμα που έλαβαν μέλη και στελέχη. Να σημειωθεί ότι στην Κολοκοτρώνη και δη στην πλατεία μπροστά από την Παλιά Βουλή, είχαν οργανώσει τις κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις στην Αθήνα πριν από τον πρώτο γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Παύλος Γερουλάνος. Λόγω όμως της απόφασης του κ. Δούκα να παραστεί στις εκδηλώσεις του Δήμου, ακυρώθηκε εν τέλει το κάλεσμα.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Aλλαγή!», είναι πάντως το «σήμα» που έστειλε χθες ο κ. Δούκας με βίντεο-κάλεσμα στα κοινωνικά δίκτυα στο οποίο αναφέρει επίσης απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του πρώτου γύρου: «Ξέρω τι αναρωτιέσαι. Το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ. Θα μείνουμε κολλημένοι στα ίδια και τα ίδια; Σε μια στασιμότητα που μπορεί να γίνει αδιέξοδη; Θα συμβιβαστούμε με ένα ΠΑΣΟΚ χαμηλών προσδοκιών; Δεν έχει σημασία αν με ψήφισες ή όχι. Μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία για την παράταξη. Πιστεύω βαθιά ότι έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, πρωτοπόρο. Έτοιμο να αλλάξει την Ελλάδα. Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Αλλαγή».

Φώφη Γιωτάκη



UPD:

83 ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

LIVE UPDATE


-







Related posts

Κασσελάκης: Ζητά την άμεση αποπομπή Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση και από την ΚΟ της ΝΔ – H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

wp-needuser

Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη φωτιά στην Αττική ζητά ο Ανδρουλάκης

timesadmin

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον

James Rollner

Γεωργιάδης σε Πολάκη: Όταν θα μιλάς σε μένα για κακοδιαχείριση να πλένεις το στόμα σου με αντισηπτικό

James Rollner

Τριαντόπουλος: Καλούμε όλους τους αγρότες να υποβάλλουν τους φακέλους τους για να λάβουν την κρατική αρωγή

timesadmin

Ευρωεκλογές 2024: Πρωτιά στους 55 από τις 59 νομούς της χώρας καταγράφει η Νέα Δημοκρατία

timesadmin