ΠΑΣΟΚ:-Τα-επόμενα-βήματα-και-το-«στοίχημα»-του-Νίκου-Ανδρουλάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Τα επόμενα βήματα και το «στοίχημα» του Νίκου Ανδρουλάκη

ΠΑΣΟΚ: Τα επόμενα βήματα και το «στοίχημα» του Νίκου Ανδρουλάκη

πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης

Δεν έχει περίοδο χάριτος ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρέπει να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο θα επικεντρώνεται στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, σύμφωνα με αναλυτές.

Ασφάλεια, Οικονομία, Υγεία, Παιδεία είναι μερικά από τα θέματα της πολιτικής ατζέντας που μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις προκειμένου το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τους αναλυτές, να κερδίσει άμεσα την «φωνή» της αντιπολίτευσης.

«Στην ουσία το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη αξιωματική αντιπολίτευση. Τύποις δεν είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται. Νομίζω ότι εάν πείσει ότι μπορεί να αποτελέσει κυβερνητική εναλλακτική ο κύριος Ανδρουλάκης θα δούμε εισροές από αυτούς που είναι τώρα σε γκρίζα ζώνη είτε σε άλλα πιο αριστερά κόμματα και έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουν», είπε στον ΑΝΤ1 ο πολιτικός αναλυτής Απόστολος Πιστόλας.

«Έχει μία ευκαιρία και μάλιστα σε ευνοϊκό πολιτικό περιβάλλον για αυτό. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις και μάλιστα σε περιορισμένο χρόνο και ίσως το σημαντικότερο την διαμόρφωση μιας πολιτικής πρότασης σοβαρής, ρεαλιστικής εναλλακτικής που να αγγίζει ευρύτερα κοινά και με μια καλύτερη επικοινωνία θα έλεγα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος MARC, Θωμάς Γεράκης.

Πράγματι ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να έχει δώσει αυστηρά χρονοδιαγράμματα στους συνεργάτες του προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουν την διαδικασία που προηγήθηκε.

Οι δύο λέξεις που κυριαρχούν στην επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ είναι «επανεκκίνηση» και «σύνθεση».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δεσμευτεί για την αξιοποίηση όλων των στελεχών του κόμματος, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται οι κινήσεις που θα διευρύνουν το ΠΑΣΟΚ και θα το κάνουν να ανταποκριθεί στις αυξημένες προσδοκίες των πολιτών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη έχει δώσει το στίγμα για ένα μικρό και ευέλικτο όργανο, με τις φήμες να αναφέρουν ότι εξετάζεται η ανάθεση του πολιτικού σχεδιασμού σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Η σύνθεση προτάσεων και θέσεων αναδεικνύεται ως κεντρικό ζητούμενο, με την προσδοκία ότι θα ενισχύσει την απήχηση του κόμματος στον πολιτικό στίβο.

Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί περιφερειακά συνέδρια, ενώ γίνεται λόγος και για τη διοργάνωση πολιτικού και οργανωτικού συνεδρίου, με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής και της συνοχής εντός του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης δέχεται εισηγήσεις για τη δημιουργία «σκιώδους» κυβέρνησης, με σκοπό όχι μόνο τον έλεγχο της τρέχουσας κυβέρνησης, αλλά και την παρουσίαση εναλλακτικών προτάσεων διακυβέρνησης.

Αυτή η κίνηση θα ενίσχυε το ρόλο του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση και θα προσέφερε στους πολίτες μια ξεκάθαρη εναλλακτική.

Τις επόμενες ημέρες θα φανεί ποιες θα είναι οι επιλογές για τη διάταξη μάχης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εστιάζεται στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τους υπεύθυνους των Κοινοβουλευτικών Τομέων.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο – «Αιχμές» κατά Κασσελάκη από τους υπόλοιπους υποψήφιους προέδρους

wp-needuser

Αγρότες: Το Μαξίμου περιμένει πλαίσιο και επιτροπή διαλόγου – Κλείνουν τα παράθυρα παροχολογίας

timesadmin

Κεχαγιά: Η ΝΔ μας πάει σταθερά πίσω – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον και το μπροστά

protothema.gr

Μέτρα κατά του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά ζητά από τη Μέτσολα το ΕΛΚ

James Rollner

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη με 25% η ΝΔ – Ποιοι προηγούνται στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

protothema.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η αποφυγή απάντησης της ΕΡΤ επιβεβαιώνει τον αποκλεισμό του Ευάγγελου Αντώναρου

timesadmin