ΠΑΣΟΚ:-«Πυρετός»-ζυμώσεων-για-σχηματισμό-πιθανών-συμμαχιών-–-Τι-συζητήθηκε-στις-συναντήσεις-του-Γερουλάνου-με-Ανδρουλάκη-και-Δούκα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Πυρετός» ζυμώσεων για σχηματισμό πιθανών συμμαχιών – Τι συζητήθηκε στις συναντήσεις του Γερουλάνου με Ανδρουλάκη και Δούκα

«Πυρετός» παρασκηνιακών ζυμώσεων και διεργασιών ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ με τους δύο «μονομάχους», Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να μετρούν δυνάμεις έως την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Ρυθμιστικό ρόλο έχουν ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου καθώς και οι δύο μαζί συγκέντρωσαν ποσοστό περίπου 40% στον πρώτο γύρο. Ζητούμενο είναι δηλ. αν θα πάνε να ψηφίσουν οι υποστηρικτές τους και πού θα κατευθυνθεί η ψήφος τους.

Σήμερα άλλωστε και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είχαν συνάντηση με τον Παύλο Γερουλάνο στη Βουλή, στο πλαίσιο των ζυμώσεων για τον σχηματισμό πιθανών συμμαχιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του Παύλου Γερουλάνου με τον Νίκο Ανδρουλάκη και σχεδόν 45 λεπτά με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα. Και οι δύο επιχειρούν ανοίγματα προς τους συνυποψηφίους τους προκειμένου να προσεγγίσουν τους ψηφοφόρους τους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο Mega είπε ότι τιμά τους συνυποψηφίους του γιατί έδωσαν ένα σημαντικό αγώνα και δεν υπάρχει παζάρι, αλλά η ανάγκη να είναι όλοι μαζί.

Ο Χάρης Δούκας μιλώντας στο Open εξήρε το πρόγραμμα του Παύλου Γερουλάνου και σε ερώτηση αν θα είναι ο κ. Γερουλάνος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε περίπτωση που εκλεγεί, ο κ. Δούκας είπε ότι ο ίδιος ο κ. Γερουλάνος θα επιλέξει τον ρόλο του στο ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, τόσο από την πλευρά του κ. Γερουλάνου όσο και από το επιτελείο της κα Άννας Διαμαντοπούλου έλεγαν ότι θα συνεχίσουν να επιμένουν στη θέση πως δεν μπορούν να κατευθύνουν τους πολίτες.

Η συνάντηση του Παύλου Γερουλάνου με τους δύο υποψηφίους στη Βουλή έγινε σε καλό κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες και μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι βασικές γραμμές του προγράμματος των δύο υποψηφίων και οι στόχοι τους. «Μιλήσαμε για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης ημέρας» υποστήριξε ο κ. Γερουλάνος.

Χάρης Δούκας: Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση με τον Παύλο Γερουλάνο – Να αλλάξουμε εποχή, το μήνυμα της κάλπης

«Εξαιρετικό» χαρακτήρισε ο Χάρης Δούκας το κλίμα που επικράτησε στη σημερινή συνάντησή του με τον Παύλο Γερουλάνο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Χάρης Δούκας τόνισε: «Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση με τον Παύλο Γερουλάνο, σε εξαιρετικό κλίμα. Βεβαίως, αναφέρθηκα στο πρόγραμμά μας, στις πολύ μεγάλες τομές που χρειάζεται να κάνουμε για τη χώρα. Παρουσίασα, ξανά, την ανάγκη που υπάρχει για ανακατεύθυνση της χώρας, για οικονομική, κοινωνική και κλιματική δικαιοσύνη. Εκεί ακριβώς που απέτυχε παταγωδώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Κάθε ώρα που περνάει είναι ώρα κρίσιμη, γιατί ανοίγει την κερκόπορτα στον λαϊκισμό, στη μισαλλοδοξία και στην ακροδεξιά. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο νομίζω ότι το μήνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο: Να αλλάξουμε εποχή. Και αυτό, πιστεύω ότι θα αποτυπωθεί την Κυριακή των εκλογών. Το πιστεύω βαθιά», κατέληξε ο ένας εκ των δύο μονομάχων του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Παύλος Γερουλάνος: «Μιλήσαμε για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης ημέρας»

«Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και με τους δυο διεκδικητές. Μιλήσαμε για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης ημέρας, πώς θα το ανοίξουμε και θα το προετοιμάσουμε για την επόμενη ημέρα. Ανταποκρίθηκα, εκείνοι μου ζήτησαν να συναντηθούμε» δήλωσε στο περιστύλιο της Βουλής ο κ. Γερουλάνος.

Για το αν θα στηρίξει κάποιον από τους δύο υποψηφίους τόνισε: «Αυτά τα απάντησα το βράδυ της Κυριακής, δεν έχει αλλάξει κάτι, οι ψηφοφόροι έχουν τη δική τους βούληση, θα την εκφράσουν στην κάλπη. Είναι σημαντική η συμμετοχή, ακόμη και εάν δεν είναι χαρούμενοι με το αποτέλεσμα να πάνε να ψηφίσουν. Καλό είναι το να γίνει ντιμπέιτ. Έμειναν εντυπώσεις από πρώτο ντιμπέιτ, μπορούν να αποτυπωθούν καλύτερα. Υπήρξε ταύτιση σε πολλά πράγματα, να γίνει πιο δελεαστικό το ΠΑΣΟΚ, να μιλήσει με περισσότερα στρώματα της κοινωνίας».

Κατρίνης: Δεν στηρίζει κάποιον στον δεύτερο γύρο – «Τον νέο πρόεδρο θα τον επιλέξουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα οι πολίτες»

Ο Μιχάλης Κατρίνης με ανάρτησή του στα social media διευκρινίζει ότι δεν θα στηρίξει κάποιον από τους δύο υποψηφίους για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

«Σε σχέση με όσα γράφονται και λέγονται: Δηλώνω ξεκάθαρα ότι η δημόσια τοποθέτησή μου την Κυριακή το βράδυ ισχύει στο ακέραιο. Τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα τον επιλέξουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα οι δημοκρατικοί πολίτες. Το κατέστησα σαφές σε όλους, το επανέλαβα και στους δύο υποψηφίους που επικοινώνησαν μαζί μου. Τη Δευτέρα το πρωί, όποιος και αν εκλεγεί, εγώ θα συνεχίσω να δίνω τη μάχη για το ΠΑΣΟΚ, όπως έκανα με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί πάνω από όλους είναι το ΠΑΣΟΚ που πρέπει να γίνει και πάλι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων» αναφέρει.

Σε σχέση με όσα γράφονται και λέγονται:
Δηλώνω ξεκάθαρα ότι η δημόσια τοποθέτησή μου την Κυριακή το βράδυ ισχύει στο ακέραιο.
Τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα τον επιλέξουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα οι δημοκρατικοί πολίτες.
Το κατέστησα σαφές σε όλους, το επανέλαβα και στους δύο…

— Μιχάλης Κατρίνης (@michaelkatrinis) October 8, 2024

Συνάντηση για το debate

Στο μεταξύ, το απόγευμα θα συναντηθούν στη Χαριλάου Τρικούπη οι εκπρόσωποι των κ.κ. Ανδρουλάκη και Δούκα για το debate. Και οι δύο έχουν δηλώσει ότι είναι θετικοί στον δημόσιο διάλογο και στην αντιπαράθεση θέσεων, αλλά πρέπει να βρεθεί η ημέρα που θα γίνει, καθώς τα περιθώρια είναι ασφυκτικά.

Την Κυριακή διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών. Τα εκλογικά τμήματα θα είναι τα ίδια με τον πρώτο γύρο, δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, ενώ δεν θα απαιτηθεί πληρωμή νέου αντιτίμου.

Related posts

Κυβερνητικές πηγές για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις: «Η Δικαιοσύνη μίλησε»

James Rollner

Γκάλοπ Prorata: Στο 24% η πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ, υποχωρούν τα ποσοστά Κασσελάκη

timesadmin

Σε «αναβρασμό» το ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζουν σε κλίμα έντασης Πολιτικό Συμβούλιο και Κοινοβουλευτική Ομάδα – Τα σενάρια για το «αύριο»

wp-needuser

Γεωργιάδης: Ο Πολάκης παρεμβαίνει και ασκεί bullying στους δικαστές, σιγά μην τον φοβηθώ

James Rollner

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Έχουμε χρέος στις 9 Ιουνίου να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα χρειάζεται μία άλλη πολιτική δύναμη»

protothema.gr

Φάμελλος: Πρέπει να γίνει debate στον ΣΥΡΙΖΑ και να ακουστούν απόψεις

James Rollner