ΠΑΣΟΚ:-Η-επόμενη-μέρα-μετά-την-επανεκλογή-Ανδρουλάκη-–-Το-μήνυμα-ενότητας-και-το-ανοιχτό-προσκλητήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η επόμενη μέρα μετά την επανεκλογή Ανδρουλάκη – Το μήνυμα ενότητας και το ανοιχτό προσκλητήριο

Ανοιχτό προσκλητήριο στην κοινωνία απηύθυνε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την σαρωτική επανεκλογή του στο «τιμόνι» του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με σχεδόν 60% έναντι 40% του Χάρη Δούκα.

Σε μία ενωτική ομιλία, έξω από την Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε άνοιγμα προς όλες τις κατευθύνσεις, θέτοντας ψηλά τον πήχυ με στόχο τη δυναμική πορεία και τελικά  τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Σήμερα απευθύνω ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες, που είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική. Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε, χωρίς λαϊκισμό, με σοβαρό και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο, με δυναμισμό.
Αλλά πάνω από όλα έχουμε χρέος, -σε μια εποχή που υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης στην πολιτική-, να προχωρήσουμε με ακλόνητο πολιτικό ήθος, γιατί  για μένα
η πολιτική δεν ξεκινά εκεί που τελειώνει η ηθική. Αλλά είναι ταυτόσημες.

Δεν αγωνίζομαι για την εξουσία. Αγωνίζομαι για μια πιο δίκαιη κοινωνία, όπου όλοι οι Έλληνες θα ζουν με ασφάλεια και προοπτική. Υπόσχομαι σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι θα αγκαλιάσουμε τις αγωνίες και τις προσδοκίες σας,  για να γίνουμε ξανά ο φορέας της ελπίδας για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο.

Η χώρα μας χρειάζεται μεγάλες και γενναίες αλλαγές και για να έρθουν έχουμε χρέος πάνω απ’ όλα να νικήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές τη Νέα Δημοκρατία. Θα δώσω, λοιπόν, όλες μου τις δυνάμεις σε αυτόν το νέο μεγάλο αγώνα και είμαι σίγουρος ότι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι οι πολίτες προσβλέπουν στο ΠΑΣΟΚ για να ξεπεραστεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο και ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να τελειώσει το γρηγορότερο δυνατό η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δώσει το στίγμα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κυριαρχήσει στην αντιπολίτευση από εδώ και στο εξής, ενώ το επόμενο βήμα είναι να παρουσιάσει μία συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

«Είμαι σίγουρος ότι σήμερα έγινε ακόμα ένα μεγάλο βήμα, με ένα σαφές μήνυμα. Έχουμε χρέος να κάνουμε την κοινωνία μας πιο δίκαιη και την πατρίδα μας πιο ισχυρή.
Αυτό, το πατριωτικό προοδευτικό κίνημα, πρέπει να αγκαλιάσει τις νεότερες γενιές. Πρέπει να ενώσει τον ελληνικό λαό σε ένα προοδευτικό σχέδιο, που θα αγωνιστούμε να γίνει κυβερνητικό πρόγραμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές», είπε.

Μήνυμα ενότητας από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο κ. Ανδρουλάκης έστειλε μήνυμα ενότητας, καθώς δεσμεύτηκε ότι την επόμενη μέρα θα είναι όλοι μαζί, ενώ συνεχάρη τους συνυποψήφιους του για τον αγώνα τους, σημειώνοντας ότι με τη στάση τους έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ποιότητα στελεχών και πολιτική ωριμότητα.

«Θέλω και είμαι βέβαιος ότι θα είναι όλοι τους στην πρώτη γραμμή του αγώνα, τα επόμενα χρόνια. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη.  Από αύριο, λοιπόν, ενωμένοι θα πάμε το Κίνημά μας ακόμα ψηλότερα!. Εκεί που αξίζει στην ιστορία και την προσφορά του. Τα δύσκολα είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά» τόνισε.

Μένει να δούμε πώς θα αξιοποιηθούν στελέχη που ήταν απέναντι του στις εσωκομματικές εκλογές, αν δηλαδή θα αναλάβουν ρόλο και ποιον. Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα αξιοποιηθούν όλοι και θα είναι στην πρώτη γραμμή, αυτό δηλαδή που επανέλαβε και το βράδυ της Κυριακής.

Θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι το επόμενο χρονικό διάστημα ο κ Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου, δύο σημαντικά στελέχη της παράταξης με πολύχρονη πορεία στην παράταξη. Σημειώνεται ότι και οι δύο παρότι συγκέντρωσαν μεγάλα ποσοστά στον πρώτο γύρο, επέλεξαν να μην δώσουν κατεύθυνση στους ψηφοφόρους υπέρ κάποιου υποψηφίου στον δεύτερο γύρο, προτάσσοντας την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και η νέα «διάταξη μάχης» που θα επιλέξει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ρόλο «κλειδί» αναμένεται να έχουν ο Λευτέρης Καρχιμάκης ο οποίος δεν αποκλείεται να προταθεί για τη θέση του γραμματέα, καθώς και ο Παύλος Χρηστίδης ο οποίος προορίζεται πιθανότατα για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Τα τελικά αποτελέσματα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν άνετη, με τον ίδιο να έχει μεγάλο προβάδισμα από την αρχή της ανακοίνωσης των επίσημων αποτελεσμάτων. Μάλιστα, κάποια στιγμή, το ποσοστό του είχε ξεπεράσει το 60%, ενώ τελικά “κλείδωσε” στο 59,9%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ: «Σήμερα 13/10/2024 και ώρα 22.20 μ.μ. ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση του συνόλου των εκλογικών τμημάτων της Χώρας και του Αποδήμου. Συνολικά ψήφισαν 213.781 μέλη και φίλοι του Κινήματος. Ανακοινώνεται ότι από τα 908 εκλογικά τμήματα της Χώρας και 19 εκλογικά τμήματα του Αποδήμου, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 100%, έλαβαν με σειρά κατάταξης: Ανδρουλάκης Νίκος 59,9% – Δούκας Χάρης 40,1%. Κατόπιν των ανωτέρω ανακοινώνεται ότι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εκλέγεται ο Ανδρουλάκης Νίκος».

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι ο κ. Ανδρουλάκης κατέκτησε την πρωτιά -και μεγάλη διαφορά- και στον Δήμο Αθηναίων, όπου τα τελικά ποσοστά διαμορφώθηκαν ως εξής: Νίκος Ανδρουλάκης: 58,95%, Χάρης Δούκας: 41,05%.

Τα συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη

Πρώτος τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη ο Χάρης Δούκας, λίγο πριν κάνει δηλώσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης τον ευχαρίστησε λέγοντας του ότι προχωράμε όλοι μαζί.

Ακολούθησαν τα συγχαρητήρια από τους άλλους συνυποψήφιούς του, ενώ με τον κ. Ανδρουλάκη επικοινώνησε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Ανδρουλάκη την επιθυμία του να έχουν σύντομα μια συνάντηση.

Δούκας: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ

«Καταφέραμε σε 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα χωρίς συμβιβασμούς απέναντι στις ακραίες επιθέσεις και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Χάρης Δούκας, ο οποίος ευχαρίστησε τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν την υποψηφιότητά του και συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του.

«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της συμμετοχής, της διαφάνειας, της λογοδοσίας, με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων, για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων και κατέληξε: «Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή».

«Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές.

Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του σε όλη την προεκλογική περίοδο. Η μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων μας και τις δύο Κυριακές δημιούργησαν ένα πολιτικό αποτέλεσμα δυναμικής για την Παράταξη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε συνθήκες ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Γερουλάνος σε ανάρτησή του.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του. Και από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο», συμπλήρωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Aπό το Βερολίνο η Άννα Διαμαντοπούλου επικοινώνησε και συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Αγαπητέ Νίκο τα θερμά μου συγχαρητήρια! Μια νέα μέρα ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα. Πιστεύω βαθιά ότι έχεις την θέληση, την δύναμη και την ικανότητα να κάνεις όλα αυτά που πρέπει, ώστε με στρατηγική και σχέδιο το ΠΑΣΟΚ να γίνει Μεγάλο και Κυβερνών. Είμαστε μαζί σου!» ανέφερε σε δήλωσή της.

Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη έδωσε και ο Μιχάλης Κατρίνης με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο» έγραψε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Σύντροφε Νίκο, Συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου! Ο λαός του ΠΑΣΟΚ σου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠAΣOK που θα δείξει ότι γίνεται Κίνημα Αλλαγής και κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις. Ναντια» ήταν το μήνυμα της Νάντιας Γιαννακοπούλου στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Λίγο μετά τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του. Έπειτα, τηλεφώνησε στον Χάρη Δούκα, προκειμένου να τον συγχαρεί για τον αγώνα που έδωσε.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για την νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

«Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη και του έδωσα θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη του και την επανεκλογή του» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης. «Συγχαρητήρια και στο ΠΑΣΟΚ συνολικά, για τις άψογες δημοκρατικές διαδικασίες». Σημειώνεται ότι στις 19:30 έκλεισαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Ψήφισαν 212.269 χωρίς να υπολογίζονται σε αυτούς οι απόδημοι. Στους απόδημους σχεδόν στο σύνολο των τμημάτων ο Νίκος Ανδρουλάκης απέσπασε 61% και 38% ο Χάρης; Δούκας.

Related posts

Κουρέτας: Δίνει συνέχεια στην κόντρα με Μπέο με ανάρτηση για ένα γουρούνι και μια κότα

wp-needuser

Τα παρασκήνια της Μεταπολίτευσης: Ένα τηλεφώνημα που δεν έγινε ποτέ και το τέλος της βασιλείας

wp-needuser

Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων από σήμερα: Πώς θα λειτουργεί – Ο μέσος χρόνος αναμονής ανάλογα με το περιστατικό

timesadmin

Θεοδωρικάκος: Παράταση μέτρων για τις τιμές και αλλαγές στους ελέγχους

timesadmin

Οι 19 προτάσεις της Ελλάδας στις Βρυξέλλες για το αγροτικό – Ξεκινά η διαδικασία αναθεώρησης της νέας ΚΑΠ

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμονή για την υποψηφιότητα Κασσελάκη, δεν θα είναι υποψήφια η Γεροβασίλη

protothema.gr