ΠΑΣΟΚ:-Ανεβάζουν-στροφές-τα-επιτελεία-Ανδρουλάκη-και-Δούκα-ενόψει-του-β’-γύρου-–-Τα-«καρφιά»,-οι-συμμαχίες-και-τα-μηνύματα-ενότητας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ανεβάζουν στροφές τα επιτελεία Ανδρουλάκη και Δούκα ενόψει του β’ γύρου – Τα «καρφιά», οι συμμαχίες και τα μηνύματα ενότητας

Ανεβάζουν στροφές τα επιτελεία των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες για την τελική αναμέτρηση της Κυριακής, 13 Οκτωβρίου, και στέλνουν εμφατικά το μήνυμα πως η κάλπη είναι άδεια και πρέπει να ξαναγεμίσει.

Παρά τις αντεγκλήσεις για τη μη διεξαγωγή της τηλεμαχίας, στις δημόσιες τοποθετήσεις τους και οι δύο διεκδικητές της προεδρίας προβάλλουν την ανάγκη ενότητας, και εκπέμπουν μήνυμα συνεργασίας την επόμενη μέρα για το καλό του κόμματος.

Την ίδια ώρα υπογραμμίζουν ότι θα αξιοποιήσουν όλα τα στελέχη την επόμενη μέρα ώστε το ΠΑΣΟΚ με νέα δυναμική να μπει σε τροχιά εξουσίας.

Νίκος Ανδρουλάκης: Με ενότητα, υπεύθυνο λόγο, πολιτικό πρόγραμμα και ικανό στελεχιακό δυναμικό το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο νικητής στις επόμενες εθνικές εκλογές

Τη δέσμευση ότι θα κάνει πράξη τις παρατηρήσεις των απλών ανθρώπων, που αφιλτράριστα δέχτηκε στη διάρκεια των προεκλογικών περιοδειών, και θα κινηθεί με τη στρατηγική της ανανέωσης, της ενότητας και της πολιτικής αυτονομίας, ανέλαβε ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

«Εμείς συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο και πιστεύω βαθιά ότι αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει ενωμένο, με τον υπεύθυνο λόγο, με το πολιτικό πρόγραμμα, με ένα ικανό στελεχιακό δυναμικό, μπορούμε στις επόμενες εθνικές εκλογές όχι μόνο να κοιτάξουμε στα μάτια τη Νέα Δημοκρατία αλλά να είμαστε ο νικητής», τόνισε

Γι’ αυτόν τον λόγο επισήμανε πως στις εκλογές της Κυριακής δεν ψηφίζουν μόνο για πρόεδρο του κόμματος, αλλά και για να γίνει το ΠΑΣΟΚ η επόμενη κυβέρνηση στη χώρα.

«Δεν είπα ποτέ ότι έχω το αλάθητο του Πάπα, αλλά δεν δέχομαι, όμως, να υποτιμά κανείς όσα πετύχαμε», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, παραδεχόμενος ότι έκανε και λάθη όσο είναι στη θέση του προέδρου.

Για την ανανέωση είπε ότι δεν ήταν προϊόν μεταγραφών, αλλά έγινε μέσα από τα σπλάχνα της παράταξης και για την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη.

Μίλησε για ένα σύγχρονο πολιτικό ήθος και υπογράμμισε πως για το ΠΑΣΟΚ η πολιτική δεν ξεκινάει από εκεί που τελειώνει η ηθική, αλλά πολιτική χωρίς ηθική δεν υπάρχει.

Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κατηγόρησε ότι είναι «κρατικιστής για τους ισχυρούς και νεοφιλελεύθερος για τον λαό». Του καταλόγισε ευθύνες για την «κατάρρευση», όπως είπε, του ΕΣΥ και για την κατάσταση στην παιδεία, το θέμα της ακρίβειας και τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας.

«Η επιλογή της Ν.Δ είναι να μην υπηρετεί τους πολλούς, αλλά να υπηρετεί τους λίγους και αυτό που την κράτησε όρθια είναι η ανοχή του λαού στο φόβο μην επιστρέψει ο Τσίπρας με τον Καμμένο», σημείωσε και πρόσθεσε πως αυτός ο φόβος δεν υπάρχει πλέον.

Χάρης Δούκας στον ΑΝΤ1: Πιστεύω στην ανατροπή – Ήθελα πολύ το debate

Στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚΧάρης Δούκας. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων κατά την συνομιλία του με τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην διαφορά του πρώτου γύρου, το ακυρωθέν ντιμπέιτ και τα σενάρια συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Για την διαφορά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και το αν μπορεί να καλυφθεί, εκδήλωσε την πίστη του στη νίκη. “Πιστεύω πως η διαφορά μπορεί να ανατραπεί. Είναι ισχυρό το μήνυμα της αλλαγής που δώσαμε την πρώτη εβδομάδα. Δουλεύουμε σκληρά και μπορούμε να καταφέρουμε την αλλαγή. Θέλω να έρθουν και να ψηφίσουν και οι 300 χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν την πρώτη εβδομάδα”.

Για το ακυρωθέν ντιμπέιτ δήλωσε πως “το ήθελα πολύ. Ήταν μια δημόσια δέσμευση και τις δεσμεύσεις αυτές πρέπει να τις τηρούμε. Χρειαζόταν για να κρατηθεί υψήλα το ενδιαφέρον του κόσμου. Για να ξέρει πως μπορούμε να συνδεθούμε με τις ανάγκες του. Έπρεπε να τεκμηριώσουμε τον λόγο που δεν κατάφερε να γίνει το ντιμπέιτ και να ξεκαθαρίσουμε το δίλημμα της ψήφου“.

Ερωτηθείς για τον λόγο που πρέπει να τον ψηφίσει ο κόσμος και τι αλλαγές πρόκειται να φέρει αν εκλεγεί αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πως “σκοπεύω σε ένα ανοιχτό μοντέλο διακυβέρνησης, ένα συλλογικό μοντέλο. Θέλω να συμμετέχουν και να συναποφασίζουν όλοι μαζί. Να δείξουμε μία ενωτική γραμμή. Θα έχουμε καθαρές θέσεις και απόψεις αν εκλεγώ“.

Σχετικά με τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως “είμαι με την πρόοδο. Είναι ωραίο το να έχουμε διαφορετικές απόψεις και να τις συνδυάζουμε. Αυτό είναι το διακύβευμα της επόμενης ημέρας. Για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι η επόμενη μεγάλη παράταξη“.

“Με ενηλικίωσε πολιτικά η Φώφη Γεννηματά. Θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι μεγάλη δημοκρατική παράταξη και να νικήσει”, σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Κλείνοντας τόνισε πως ακόμα και αν δεν εκλεγεί θα συνεχίσει να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ με όλες του τις δυνάμεις. “Πάντα είμαι στρατιώτης στην πρώτη τη γραμμή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στελέχη εκφράζουν την στήριξή τους στην μία ή την άλλη υποψηφιότητα

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, δήλωσε: «Να ενισχύσουν με τη ψήφο τους τον Πρόεδρο και πάλι του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του και για το οποίο χρειάζεται και πιστεύω ότι το κατανοεί, τη συμμετοχή και συνεργασία όλων».

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου δήλωσε στην Καθημερινή, πως: «Ο Χάρης Δούκας φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πνεύμα των καιρών και την αναγκαιότητα για ανάληψη άμεσης πολιτικής δράσης για την αμφίπλευρη διεύρυνση της Παράταξης».

Όσοι έμειναν εκτός δεύτερου γύρου απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες της Κυριακής.

«Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

«Όλοι θα παλέψουμε για ένα ΠΑΣΟΚ με διακριτή, ισχυρή ταυτότητα που θα ταράξει τα νερά», επισημαίνει η Άννα Διαμαντοπούλου.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κατρίνης, αναφέρει: «Οι πολίτες, ελεύθερα και ανεπηρέαστα, θα επιλέξουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με τη μαζική συμμετοχή τους σε αυτή την ανοιχτή, δημοκρατική διαδικασία».

«Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί στις κάλπες και αυτή την Κυριακή! Για ένα νέο ξεκίνημα, με νέα ορμή, με το ΠΑΣΟΚ δύναμη ελπίδας και ανατροπής», τονίζει η Νάντια Γιαννακοπούλου βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Την Κυριακή οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν 7 το απόγευμα.

Ψηφίζουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή και αυτή την φορά δεν υπάρχει το αντίτιμο των 3 ευρώ. Ψηφίζουν σε οποιοδήποτε, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό οπού υπάρχει εκλογικό κέντρο και η διαδικασία θα είναι πολύ πιο γρήγορη, δύο υποψήφιοι, δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν έντυπα πιστοποίησης. Όσο για το αποτέλεσμα από την ώρα που οι κάλπες κλείσουν στις 7 και περίπου στις 9 θα έχουμε καθαρή εικόνα ποιος εκ των δυο θα είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Related posts

Παπαστεργίου στον ΑΝΤ1: Δεχθήκαμε 13,3 εκατομμύρια επιθέσεις την τελευταία εβδομάδα – Θα ιδρυθεί Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας

timesadmin

F-35: Το αόρατο μαχητικό – Ο οπλισμός του, οι επιχειρησιακές δυνατότητες και ο ηλεκτρονικός πόλεμος

timesadmin

Δουδωνής: Πλανάται πλάνην οικτράν ο Ραγκούσης αν ονειρεύεται επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ

wp-needuser

Γεραπετρίτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τροποποιείται ούτε καταργείται μονομερώς από τα μέρη

wp-needuser

Παπανδρέου: Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ αλλά είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16

timesadmin

Πολάκης: Κυκλοφορούν σενάρια πως ο Κασσελάκης θα φτιάξει άλλο κόμμα – Προφανώς θα είμαι υποήφιος

wp-needuser