Σε εξεταστικούς ρυθμούς κινούνται πλέον οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς απομένει ένας μήνας για την πρεμιέρα του εξεταστικού μαραθωνίου και περίπου δύο εβδομάδες για το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια.
Πανελλαδικές εξετάσεις 2025: Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα με τα μαθήματα.
Το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς θα «χτυπήσει» στις 16 Μαΐου στα λύκεια και στις 28 Μαΐου στα γυμνάσια. Όσο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025, αρχίζουν για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ στις 30 και 31 Μαΐου, αντίστοιχα.
Πότε τελειώνουν τα μαθήματα στα σχολεία
Το πρόγραμμα των εξετάσεων
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα:
Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις
Πιο αναλυτικά, η ημερομηνία λήξης μαθημάτων των Λυκείων έχει οριστεί η 16η Μαΐου.
Έτσι, οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ λυκείου θα διεξαχθούν από τις 19 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου 2025. Η 20ή Ιουνίου έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων.
Για τους μαθητές της Γ’ λυκείου, οι απολυτήριες εξετάσεις (ονομαζόμενες και «ενδοσχολικές») θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 19-26 Μαΐου, με καταληκτική ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων την Τετάρτη 28 Μαΐου 2025.
Όσον αφορά στα Γυμνάσια, η ημερομηνία λήξης μαθημάτων έχει οριστεί η 28η Μαΐου και έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στο διάστημα 3-16 Ιουνίου 2025.
Πανελλαδικές 2025: Το πρόγραμμα για τις εξετάσεις
Όπως συνηθίζεται, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αρχίσουν τις δύο τελευταίες ημέρες του Μαΐου, ωστόσο με τη διαφορά ότι φέτος θα προηγηθούν τα ΓΕΛ των ΕΠΑΛ στην έναρξη των εξετάσεων.
Αναλυτικότερα, όπως ήδη αναφέρθηκε, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα Πανελλαδικών Εξετάσεων στις 30 Μαΐου, που θα είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας).
Στη συνέχεια, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).
Την Τετάρτη 4 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 6 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).