Πέτρος-Παππάς-στον-realfm-97,8:-Στην-Κεντρική-Επιτροπή-θα-προσπαθήσουν-να-εμποδίσουν-την-υποψηφιότητα-Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Παππάς στον Realfm 97,8: Στην Κεντρική Επιτροπή θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν την υποψηφιότητα Κασσελάκη

πολιτική

Πέτρος Παππάς

Την εκτίμηση ότι στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο θα γίνει προσπάθεια να αποκλειστεί η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την αρχηγία του κόμματος, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς στους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα από τη συχνότητα του Realfm 97,8.

«Κάνουν τα πάντα για να μην φτάσουμε στο Συνέδριο. Κάνουν τα πάντα για να φτάσουμε σε ένα Συνέδριο όπως τους βολεύει αυτούς. Κάνουν τα πάντα για να έχουμε ένα Συνέδριο στο οποίο θα υπάρχει σιγαστήρας στο στόμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Πέτρος Παππάς.

Και συνέχισε: «Τρέμουν. Δεν φοβούνται απλά. Τρέμουν γιατί ξέρουν ότι δεν έχουν την πλειοψηφία του κόσμου με το μέρος τους. Ξέρουν ότι ο κόσμος είναι εξοργισμένος γιατί αγνοήθηκε η θέληση του, γιατί καταπατήθηκε η βούληση του. Ξέρουν ότι στο Συνέδριο θα έρθει χιλιάδες κόσμου να φωνάζει ότι αυτά τα πράγματα δεν εκφράζουν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια εκτίμησε ότι θα γίνει προσπάθεια να μην είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης. «Θεωρώ ότι θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν την υποψηφιότητα ήδη από την Κεντρική Επιτροπή και γι’ αυτό την συγκαλούν το Σάββατο, χωρίς να φτάσει στην κρίση του Συνεδρίου αυτή η υποψηφιότητα. Νομίζω ότι αυτός είναι ο σχεδιασμός και θα πατήσουν στον μη σεβασμό του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα επιτέθηκε σε όσους μιλούν για κλακαδόρους του Στέφανου Κασσελάκη. «Το να χαρακτηρίζεις την βάση του κόμματος σου κλακαδόρους είναι η αρχή της διάλυσης», είπε ο Πέτρος Παππάς.

Μάλιστα κατηγόρησε την Κεντρική Επιτροπή ότι «είναι ένα όργανο το οποίο προβαίνει σε αντικαταστατικές ενέργειες και αποφάσεις. Συνεδριάζει χωρίς να έχει απαρτία. Παίρνει αποφάσεις εναντίον του καταστατικού. Διεξάγει ψηφοφορίες χωρίς να τηρεί την ισότητα της ψήφου».

Αναφορικά με την διαρροή του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο για «δολοφονία χαρακτήρα». «Όταν συντελείται μία δολοφονία χαρακτήρος, όταν επιχειρείται να φιμωθεί η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν σχεδιάζουν να κάνουν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σε καφετέρια, ενδεχομένως δεν ξέρω κάπου στο Περιστέρι, τότε η αντίδραση πρέπει να είναι ανάλογη. Μιλάμε για μία έκνομη κατάσταση. Μιλάμε για μία γραμματεία του κόμματος η οποία δεν μπορεί να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα του νυν προέδρου, όπως λέμε εμείς», σημείωσε ο Πέτρος Παππάς, που εξήγησε ότι η κατάσταση είναι «πραγματικά εξευτελιστική, ντροπιαστική».

Σε ερώτηση αν η οικονομική επιχορήγηση ή περιουσία του κόμματος είναι το διακύβευμα και παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη που φαίνεται ότι διαφωνούν κάθετα μεταξύ τους και δεν μπορούν να βρίσκονται στο ίδιο κόμμα, ο Πέτρος Παππάς εξήγησε: «Θεωρώ ότι το διακύβευμα είναι η εντολή και οι εντολείς μας, οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ακόμα στην προσπάθεια αυτού του κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν εντολή σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, στον Στέφανο Κασσελάκη. Είναι φορέας αυτής της εντολής. Πώς μπορεί ο φορέας αυτής της εντολής να προδώσει τους ανθρώπους από τους οποίους έλαβε την εντολή να τους εκπροσωπήσει σε αυτό το κόμμα και σε αυτόν τον πολιτικό φορέα. Γιατί πέρα από τις επιχορηγήσεις, πέρα από το κτίριο της Κουμουνδούρου αν θέλεις κανείς να συνεχίσει να κάνει πολιτική πρέπει να εκφράζει έναν συγκεκριμένο κόσμο. Είναι χρεοκοπημένος ο άνθρωπος ο οποίος θα προδώσει την εμπιστοσύνη των εντολέων του. Νομίζω ότι αυτό είναι το διακύβευμα».

Τέλος στο ερώτημα αν θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Παππάς τόνισε ότι θα ακούσει τους εντολείς του. «Οι εντολείς μου είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένω να πάρουν το κόμμα στα χέρια τους και να μας πουν τι θέλουν από εμάς», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Ελπίζω να πάρει ο κόσμος το κόμμα στα χέρια του και να απαιτήσει την άμεση διεξαγωγή συνεδρίου και να αποκατασταθεί η τάξη και η νομιμότητα στο κόμμα», κατέληξε ο Πέτρος Παππάς.

Ακούστε το ηχητικό:https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2024/10/09-10-2024-Πέτρος-Παππάς-Χατζηνικολάου-Μακρή-Δελλατόλας.mp3

Related posts

Ακρίβεια: Παράταση των έκτακτων μέτρων για ακόμα έξι μήνες, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

James Rollner

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η «απρόσμενη» υποδοχή από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας – Δείτε βίντεο

James Rollner

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζητά ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών εν όψει ευρωεκλογών

James Rollner

Γεραπετρίτης: Έχω την αίσθηση ότι θα υπάρξει κινητικότητα στο Κυπριακό, η Τουρκία έχει περιέλθει σε πιο ακραία γραμμή

protothema.gr

Πιερρακάκης: «Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα στην ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών στις επιχειρήσεις»

timesadmin

Politico για Λατινοπούλου: Η Ελλάδα στέλνει στην Ευρωβουλή τη μιμήτρια της Μελόνι

James Rollner